Tuesday, February 23, 2010

Apropos, ştiţi ce grad are “Micul Titulescu” ?

PSD = Ponta .Sarbu. Daciana

Încet dar sigur, după ce au terminat cu presa duşmănoasă, serviciile secrete din subordinea lui Zeus au trecut la politică. Nu că ar fi ceva nou amestecul securiştilor în partidele dâmboviţene, dar de data aceasta, lucrătura s-a făcut pe faţă. Mă rog, una pe faţă, una pe dos. Episodul retragerii senatorului Cristian Diaconescu din cursa pentru şefia PSD este concludentă. Nu este niciun secret afilierea lui Diaconescu la Serviciul de Informaţii Externe ( în limbaj intern, a lucrat la colaborare). Lipsa de reacţie a politicianului la filaj şi la şantajul practicat prin interceptarea vieţii sale private (minut cu minut), spune multe despre modul în care unii promovează la vărful ierarhiei diplomatice, juridice sau politice. În lumea Securităţii, “Ciocu’ mic” şi poziţia de drepţi, aduc funcţia cea mare. Aşa a părut pe firmament şi gradatul Victor Ponta.

Din păcate, la ultimul congres PSD, nici gradul, nici funcţia şi nici măcar diplomaţia nu i-au mai folosit senatorului Cristian Diaconescu. Surse din partid spun că Diaconescu a fost constrâns de SIE să candideze, pentru a-i reteza aripile “prostănacului violet”. Cristinel a cotit-o în ultima clipă. De ce ? Au apărut nişte înregistrări interesante din viaţa sa intimă, făcute de alte servicii speciale. Cum SIE nu renunţă aşa uşor la PSD, a fost scos din mânecă planul B-Titulescu Minimus. Cu doi naşi de cununie generali (Gabriel Oprea la prima căsătorie şi George Maior la cea de a doua), cu soţia Daciana europarlamentar (ca să nu mai vorbim de actualul socru Sârbu), Ponta a transformat partidul într-o afacere familială. Mai în glumă, mai în serios, politicienii vorbesc pe la colţuri de o nouă traducere a iniţialelor PSD : Ponta-Sârbu-Daciana. Pentru a avea o imagine de ansamblu a lucrăturii de la congresul extraordinar, trebuie să adăugăm că naşul din prima căsătorie a noului şef pesedist, controversatul Gabriel Oprea, a fost om de casă al lui Adrian Năstase (care l-a făcut general de armată, profesor universitar doctor şi conducător de doctorate, prefect al capitalei, ministru al Administraţiei Publice şi şef al campaniei sale din 2004). Actualmente, Oprea navigând în barca preşedintelui Traian Băsescu (care l-a făcut ministru de interne şi i-a mai dat o stea). Naşii George Maior şi Gabriel Oprea se află în relaţii foarte apropiate între ei, precum şi cu “Naşul 0215” generalul Virgil Ardelean, întâlnindu-se pe teme de congres, deseori, în locaţii ascunse din diferite oraşe ale ţării. Să nu-l uităm pe primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, cel care a fost şi a rămas om de casă al lui Gabriel Oprea. Cert este că alegerea lui Victor Ponta în fruntea celui mai mare partid de stânga din România, nu a reuşit să oprească hemoragia cadrelor către independenţii lui Gabriel Oprea. Surse din cadrul PSD spun că mai mulţi senatori se pregătesc de plecare după congresul extraordinar de sâmbătă. Cu ce îi atrage Gabriel Oprea în grupul său ? Gurile rele spun că actualul şef MapN i-ar fi ridicat la gradul de colonel de armată, peste noapte, pe toţi membrii “independenţi”, ba chiar le-ar fi comandat şi uniforme. Apropos, ştiţi ce grad are “Micul Titulescu” ? -(Ovidiu Ohanesian)
PS: L-o fi facut Nastase si pe-asta vreun general de intendenta? Pai daca repetentul agramato-semidoct ,Gabriel Oprea se califica pentru generalissime de ce nu s-ar califica si Ponta?

3 comments :

SimP said...

"Don't complain, don't explain" ... de ce s-ar plange Diaconescu de filaj... pai nu?
Domnule Mina, care este situatia politica a lui George Maior. Mai este membru PSD?
Barbatii astia care folosesc casatoria ca "parghie" sunt de toata jena. Atat maior cat si "finul" ponta, s-au trezit saracutii in casatorii nedemne de valoarea lor din care au scapat cat ai clipi cand au gasit "randunicile de aur"... Oameni cu "caracter de tip nou", ... si uite asa bunul simt ajunge la gunoi, pentru prosti.

Marius Mina said...

SimP, pe mine ma jeneaza astfel de aspecte "idealiste". Nu-ti trebuie un ochi de expert sa observi ca totul miroase a ipocrizie si carierism .

sorin andreica said...

Cu tot respectul si respectand proportiile dar acest nou ales are o familie performanta de la socru pana la reprezentare in parlamentu european,mai rar asa performanta.
cu respect