Monday, February 22, 2010

PNL - Prin noi înşine, ACUM


"PNL - Prin noi înşine, ACUM" - e titlul moţiunii cu care va candida la Congresul din 5-7 martie a.c. preşedintele PNL Crin Antonescu. Documentul programatic e destul de gros, dar la o primă evaluare se pot distinge clar cel puţin 4 direcţii:
1. Partidul dreptei.

2. Partidul altfel.

3. Obiectivele asumate.

4. Lupta cu sistemul prost construit.
1.Partidul Dreptei: PNL îşi propune să devină un partid de 30%, principalul partid de dreapta din România. În acest sens PNL va fi un integrator a tot ce înseamnă mişcare politică aflată pe dreapta eşichierului politic românesc. De asemenea partidul îşi doreşte dezvoltarea de soluţii în principal liberale, dar şi soluţii creştin-democrate în ceea ce priveşte probleme sociale plus soluţii conservatorre în ce priveşte emanciparea culturală în sens larg şi de mentalitate. În centrul acţiunii PNL va fi CETĂŢEANUL, se mai afirmă în documentul PNL.
2.Partidul Altfel: "Revoluţia bunului simţ" din campania prezidenţială a fost preludiul la schimbarea pe care PNL doreşte să o aducă în viaţa politică românească. În principiu, Partidul Altfel înseamnă o modificare radicală şi reală a scopului şi mijloacelor activităţii politice - mai pe româneşte, terminarea odată cu balcanismul care a dominat viaţa politică românească de până acum şi punerea accentului pe principii şi pe respectarea cuvântului dat.

3.Obiectivele asumate: PNL îli propune ca la viitoarele alegeri parlamentare şi locale să obţină peste 30% din voturile românilor, să fie titular pe partea dreaptă a eşichierului politic şi accederea la guvernare din postura de principal partid la guvernare.
4.Lupta cu sistemul prost construit: La acest punct e vorba de două paliere: cel intern de partid şi cel al administraţiei publice. În primul rând, în plan intern PNL îşi propune să devină un partid disciplinat, dar nu dictatorial; un partid cu un sistem democratic, dar nu haos şi un partid în care filialele să poată să îşi spună punctul de vedere şi el să fie luat în considerare, dar asta nu va însemna baronizarea PNL. Un al doilea palier priveşte ţara în ansamblu - Aici PNL îşi doreşte o reformă reală, transparentă şi îndreptată spre CETĂŢEAN. (via Ioska Buble)

4 comments :

nicole said...

Renasterea?

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala said...

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61655048.html
Semnati aici pentru reprezentarea nereprezentatilor in conducerea PNL!

Paul-Sorin Tiţa said...

Cred că ar avea mult mai multe şanse de reuşită ceva de genul http://www.tita.ro/2010/02/polul-libertatilor
Asta cu "Prin noi înşine" sau "ACUM" sunt deja brevete ale prăbuşirii PNŢCD.

Marius Mina said...

Paul , nu le-am dat eu ideea cu sloganul , este al lor vechi de cand lumea.