Tuesday, March 2, 2010

Coruptia din Romania in raportul Departamentului de Stat American

Corupţia a rămas o problemă serioasă în instituţiile româneşti în 2009, inclusiv în sistemul judiciar sau în structurile de aplicare a legii, se arată în Raportul Departamentului de stat al SUA pe tema traficului de droguri în 2009, autorii criticând dificultatea cu care se obţin condamnările.
Corupţia rămâne o problemă serioasă în instituţiile româneşti, inclusiv în sistemul judiciar şi în structurile de aplicare a legii. Condamnările pentru multe infracţiuni, inclusiv pentru cele legate de droguri, au fost dificil de obţinut, iar nu mai puţin de jumătate din cei condamnaţi nu ispăşesc integral condamnările", scriu autorii documentului.
Din ianuarie şi până în septembrie 2009, 713 persoane au fost trimise în judecată pentru infracţiuni legate de droguri precum posesie, consum sau trafic de droguri sau precursori ai acestora. Au fost deschise 5.506 investigaţii, dintre care 4.061 au fost suspendate sau închise. Numărul total al cauzelor cu droguri în 2008 a fost de 3.103, iar în primele nouă luni ale lui 2009 de doar 2.403.

No comments :