Monday, October 4, 2010

Escrocul Aurelian Pavelescu vinde patrimoniul PNTCD

Imobilul din str. Clemenceau, nr.9 a fost vândut
în numele PNŢCD de către Aurelian Pavelescu!

Istoria tranzacţiei o prezintă dl George Dumitru, avocat la casa Poppa Avocaţi:

Numitul Aurelian Pavelescu a solicitat cartii funciare eliberarea unui extras de autentificare, pentru a instraina imobilul - situat in București, str. Georges Clemenceau, nr.9, sector 1 - din patrimoniul partidului.
Conducerea legala a partidului nu a fost de acord cu aceasta instrainare. Astfel, Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat, reprezentat legal de președinte Radu Sârbu, a depus o cerere de chemare in judecata, prin care a solicitat să se constate faptul că imobilul situat în București, str. Georges Clemenceau nr.9, sector 1, nu poate fi înstrăinat decât cu acordul conducerii PNȚCD președinte Radu Sârbu, deoarece face parte din patrimoniul partidului.
Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat, reprezentat legal de președinte Radu Sârbu, a solicitat - la data de 23.09.2010 - notarea litigiului privind imobilul situat in București, str. Georges Clemenceau nr.9, sector 1, in Cartea Funciara nr. 77332, deschisa la Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București Sectorul 1. Cererea de notare privea litigiul format de dosarul nr.32623/300/2010, înregistrat la Judecătoria Sectorului 2 București.
Această cerere a fost respinsă, motivat de faptul că anterior depunerii sale, Cartea Funciară eliberase un extras de autentificare pentru înstrăinarea imobilului, invocându-se art.54 alin. 1 din legea 7/1996. Extrasul era eliberat pentru BNP Trofin Silvana Brandusa. Acest notar, fiind contactat si informat de noi, a refuzat autentificarea actului de vanzare.
La data de 28.09.2010 a fost depusă de PNTCD – Radu Sarbu o nouă cerere cu același obiect, pentru înscriere în cartea funciară a litigiului existent pe rolul instanțelor. Cererea a primit numărul de înregistrare 375988/28.09.2010. Asistentul registrator a încheiat referat, în sensul că e de acord cu notarea litigiului. Registratorul sef a respins insa și a doua cerere de notare, motivat de faptul ca la data de 28.09.2010 A FOST ELIBERAT UN NOU EXTRAS DE AUTENTIFICARE, catre un nou notar - BNP Serbanescu Ioana - ceea ce ar fi condus la indisponibilizarea cărții funciare. Dar respectivul extras de autentificare A FOST ELIBERAT ULTERIOR ÎNREGISTRĂRII CERERII DE NOTARE A LITIGIULUI, fapt ce rezulta din numarul de inregistrare acordat: numarul 375988/ 28.09.2010, pentru cererea noastra de notare a interdictiei, este mai mic si anterior numarului cererii pentru extras CF vanzare, respectiv nr.376034/28.09.2010.
Vazand aceasta situatie de fapt, am formulat o cerere catre cabinetul dlui Director general Busuioc Marian, pentru remedierea situatiei si notarea litigiului, pe care am transmis-o prin fax. Dl Marian Busuioc a constatat ca trebuie notat in Cartea Funciara litigiul cu interdictie de vanzare, dand in acest sens ordin d-nei Ungureanu - director al Cartii Funciare Bucuresti - si cerandu-i sa aplice sanctiuni disciplinare persoanei responsabile de abuz.

La data de 4.10.2010 un avocat al biroului nostru s-a prezentat la cartea funciara pentru ridicarea extrasului continand interdictia de vanzare. Insa Cartea Funciara ne-a adus la cunostinta ca nu a notat litigiul si ca extrasul de CF din data de 28.09.2010 ar fi fost transferat catre un nou notar public, respectiv BNP Schuster Elena. Acest notar a procedat la autentificarea contractului de vanzare-cumparare, desi a fost contactat de Cartea
Funciara si de avocatii PNTCD - Radu Sarbu si i s-a adus la cunostinta faptul ca Aurelian Pavelescu nu detine functia de presedinte al PNTCD, validat de Tribunalul Bucuresti si prin urmare nu are prerogativele legale de a vinde un imobil in numele partidului.
Se impun câteva comentarii:

Câtă vreme justiţia nu se pronunţă definitiv, irevocabil şi executoriu în privinţa persoanei preşedintelui PNŢCD, Aurelian Pavelescu (ca şi Radu Sârbu) nu are dreptul să dispună de patrimoniul partidului. De aceea, fapta lui Pavelescu este sancţionabilă penal.

Funcţionara de la Cartea Funciară a sectorului 1, care a cerut informaticianului care administrează sistemul să şteargă înscrierea noastră cu numarul 375988/ 28.09.2010 şi să o înlocuiască cu cea având nr.376034/28.09.2010 – în baza căreia s-a încheiat tranzacţia - a săvârşit şi ea o faptă penală. Având în vedere că a fost ignorată decizia directorului general (pe ţară!) al OCPI, nu putem decât să bănuim că a fost vorba de o motivaţie consistentă şi că au existat complicităţi, cel puţin la nivelul ierarhic superior.

Notarul care, avizat fiind - atât de un funcţionar al Cărţii Funciare, cât şi de avocaţii noştri – asupra lipsei de calitate a lui Aurelian Pavelescu, a autentificat totuşi un contract de vânzare/cumpărare privitor la un imobil al PNŢCD, intră la rândul său sub incidenţa legii penale. Doamna Schuster le-a răspuns avocaţilor noştri că nu are nici un rost să insiste, deoarece nu o pot opri să autentifice tranzacţia, cumpărătorul imobilului fiindu-i prieten.

Împotriva tuturor acestora vom porni procese penale, care însă vor dura ani. Dacă ar fi vorba de un cumpărător de bună credinţă, probabil că am reuşi recuperarea rapidă a imobilului. Dar dacă se vor confirma informaţiile conform cărora tranzacţia este fictivă şi că Pavelescu este şi în spatele cumpărătorului, atunci restabilirea proprietăţii PNŢCD se va realiza numai după pronunţarea finală a instanţelor judecătoreşti.



Radu Sârbu
Preşedintele PNŢCD



8 comments :

Iulian said...

Faradelegea a devenit lege!

Itzicbaseanu said...

Draga Marius,

Pavelescu asta nu este numai excroc ci si un vesnic politician (politruc) ratat, pai ce sa mai faca el cu-n partid pe care l-a nenorocit definitiv, l-a dus la "sapa de lemn"? Pai ii vinde si "izmenele", nu-i asa, si-au tras la zaruri "camasa Lui". Aici sunt total de acord cu dumneata, mare excroc si subtire in stravezimea lui da politician, inchipuit!...Nu face parte si el si Gusa si Lavinia Sandru din acelasi "septel"?... "Personalitati" mai nene nu gluma, latratori cu ziua , "par time", pa la "spartul meselor" mogule!...

Marius Mina said...

Baseanule, aici suntem in aceeasi lungime de unde scurte.Mai ai sa te convingi si de portocaliada basesculitilor si ne-am imprietenit .

Marius Mina said...

Iulian, faradelegea nu va ramane nepedepsita, garantez!

Paul-Sorin Tiţa said...

Lichele lipsite de scrupule, care se mai şi dau creştin-democraţi. Ruşine lor şi tuturor celor care îi sprijină!

Roxana I said...

Niciodată nu mi-a părut rău că nu sunt bărbat. If U know what I mean.

Marius Mina said...

@Rox- I know;-))

SimP said...

Io ma intreb: Cum poate cineva crede ca scapa sa plateasca faradelegile facute? Ati fi crezut vreodata ca jigodia de ceausescu sa ajunga sa plateasca asa de scump ticalosiile facute?
Eu nu. De aia sunt convins ca ii vom vedea pe toti Pavelestii dupa gratii (mai devreme sau mai tarziu, depinde de mamaliga ) si asta intr-o tara cu datorii imense si cu inchisori corespunzator finantate. Au distrus ei economia .. un fel de taiat de craca de sub picioare...