Tuesday, November 30, 2010

La multi ani Romania, sa te faci bine si sa cresti mare !

20 comments :

Anonymous said...

Prima parte a unei propuneri legislative:

Legea Abolirii Fatarniciei (LAF)

Expunere de motive:
In conditii de criza, statul trebuie sa taie orice cheltuiala inutila. In prezent o serie de institutii a caror functionare este costitistoare nu au, de fapt, nici un rost. Rolul lor este pur decorativ, doar ca sa zicem ca suntem si noi ca altii. Intrucat exemplul trebuie dat de sus, prezenta lege se ocupa de institutiile de varf ale Administratiei Centrale : Parlamentul si Guvernul. In functie de succesul aplicarii acestei legi, desfiintarile de institutii vor merge in jos, pe scara ierarhica.
Motivatia este simpla si cunoscuta de toata lumea. De fapt, Parlamentul nu mai legifereaza, toate legile importante fiind adoptate prin asumarea raspunderii. In plus, parlamentarii isi modifica culoarea politica sub care au fost alesi, deci vointa alegatorilor nu este respectata. Pe de alta parte, Guvernul propune legi, dar initiatorul lor sau cel care le aproba inainte de finalizare este, de fapt, la Presedintie. Fatarnicia ne costa. Se propune renuntarea la ea.

Art. 1 Se desfiinteaza urmatoarele institutii: Parlamentul, Guvernul si Curtea Constitutionala. Presedintia cumuleaza functiile de institutie legislativa si executiva.

Art 2. In prezent, Parlamentul adopta legile care conteaza exclusiv pe baza asumarii raspunderii Guvernului. Deci principala atributie a Parlamentului nu este indeplinita. In consecinta, se va trece la formula Parlamentului cu « zero camere ». Adica se infiinteaza, in cadrul Presedintiei, un birou numit « Microparlament », cu 6 persoane : 2 presedinti ai Camerelor (Senat si Camera Deputatilor), 2 secretari si 2 membri. In acest fel, cei doi presedinti de Camere pot asigura reciprocitatea cu organismele similare din alte tari. Aceasta va fi unica lor atributie.

Art 3. Guvernul este inutil, pentru ca deciziile guvernamentale nu se iau la Guvern, ci la Presedintie. Ministerele vor trece in subordinea Presedintiei. Se infiinteaza, in cadrul Presedintiei, un birou numit « Microguvern », cu 3 persoane : 1 Prim ministru, 1 Vice-prim ministru si 1 secretar. Functia de Prim Ministru devine pur decorativa, doar pentru reprezentarea in relatiile cu functiile similare din alte tari.

Art 4. Curtea Constitutionala se desfiinteaza pentru ca, desfiintandu-se Parlamentul, nu mai intre cine sa medieze. Va ramane ca un birou consultativ in cadrul Presedintiei, cu 9 membri, toti cu rang de consilieri de stat.

Art 5. Structurile din subordinea actuala a Guvernului vor fi analizate cu atentie, urmand a fi desfiintate sau comasate cu cele ale Presedintiei. Prin aceasta actiune se vor evita paralelismele actuale.

Art 6. Presedintia ramane cu structura actuala, cu exceptiile mentionate la Art. 2… 5. Toti cei care vor lucra in cadrul institutiilor nou-create in cadrul Presedintiei vor avea o diminuare semnificativa a salariilor fata de situatia actuala.

Art 7. Ministerele raman cu structurile si sediile actuale, iar ministrii participa la sedinte de lucru la Presedintie, nu la Guvern.

Art 8. Alegerile se desfasoara o data la 4 ani, numai pentru Presedinte. Dupa investirea in functie, Presedintele ales numeste ministrii pe diferitele domenii de lucru, precum si membrii Microparlamentului si Microguvernului.

Va continua in mesajul urmator...

Anonymous said...

Partea a II-a ...

Art 9. Prin aplicarea prezentei Legi, se obtin economii pe mai multe cai:
- vanzarea actualelor sedii ale Guvernului si Parlamentului ;
- nu se mai platesc cheltuelile de intretinere a cladirilor si salariile functionarilor care lucrau in ele;
- alegerile parlamentare se desfiinteaza ; ceea ce duce la economii insemnate prin taierea chelutielilor pentru organizarea lor si, mai ales, pentru campania electorala ;
- nu se mai platesc indemnizatiile parlamentarilor, nici sumele forfetare pentru sustinerea cabinetelor lor din teritoriu;
- se reduc masiv cheltuielile pentru convorbiri telefonice pe telefonul mobil intre Presedintie si membrii celor doua institutii: Guvern si Parlament (in principiu, cu parlamentarii Puterii, dar nu numai..) ;

Art 10. In principiu, este de asteptat ca prin desfiintarea celor trei institutii lucrurile sa mearga mult mai bine : deciziile se vor lua mai repede, fara intarzieri pentru obtinerea aprobarii de la Presedintie, se evita procedurile parlamentare lungi si greoaie si, cel mai important, se evita disputele intre Palate. Nu va fi un deficit de democratie fata de situatia reala actuala.

Art 11. Un efect imediat al aplicarii prezentei legi va fi desfiintarea partidelor politice. Intrucat ele vor lipsite de scopul lor fundamental : cucerirea puterii politice. De fapt, ele se vor transforma in grupuri de sprijin pentru candidatii la alegerile prezidentiale.

Art 12. Acronimul prezentei legii exprima cel mai bine, prin omofonie cu englezescul « laugh », esenta legii : am ajuns « de ras ».

nicole said...

La multi ani!

Syda said...

atat timp cat constitutia este incalcata si doi impostori,boc si canacheu primesc onorul,vai de viitorul Romaniei

Anonymous said...

Mariusica,dar crinuta ce a facut,nanica?Rusine,Mina,ca esti mercenarul acestui nesimtit puturos

Marius Mina said...

Anonimii udrificati, usor cu spumele sa nu va inecati dragilor, mai aveti putin si veti fi eliberati de chinuri

Syda said...

Parca Nuti, vroia sa cucereasca capitala si atunci dece nu a participat la parada?

Marius Mina said...

De-a dracu' ce e..;-))

Itzicbaseanu said...

Fantastic Mariuse, rai mai sunteti!... Si-n zi da post va tineti de galceava !...Ce-ti era si tie sa zici frumos "...sa cresti mare ca doamna Nutzi?"Ce te costa, ai?...Vezi ca si domnul Geoana s-a sictirit ca nu i-a dat lui "Armata" "Onoru'" si i l-a dat lui Boc si Canacheu in loc sa il dea lu' Mircica si Iliescu. Ba tata, io stiam ca astia sa cearta pa "ciolan" nu pa "onor"!... Dati-i ba baiete si lu' Geoana "Onoru" , sa sa joace si el oleaca, "tiranilor" ce sunteti!...Asa e el, plange dupa "etichete", e tare pasionat da mic!...Hai numai plange Geoana ca-ti da nenea Canacheu "onoru", hai numai fi rau, ca nu ti l-a luat da tot, ti-l da diseara!...Ba Geoana, taci dracu' odata , nu mai plange, ca "Onoru" sa da numai la Oameni Mari, nu vezi ca tie nu ti-au dat nici flocii!...Ba ce ti-e si cu imberbii astia!...

Marius Mina said...

Baseanule las' ca ti-au crescut tie destui, mai putin si te sufoci

Maria said...

Itzic basitu,


ai o dedicatie misto la postarile din articolul anterior...

Itzicbaseanu said...

Stiamta doamna!...Mǎrieeeeeeeee!...

Aia este cat se poate de vizibil,o "dedicatie mishto" adresata lu' "veverita" lu doamna Nutzi si "dedicatoru' Cristi" se vede ca este tare familiarizat cu "veveritele" de cartier, probabil ca si cu-alea da pa "trotuare", cum le mai stie el pa toate!S-arata de departe ca e mare colectionar da sculamente, il "bate" pa Geoana, poate doar Mazare sa mai fie la fel!...Da ala are alta "colectie", vad ca-i mai mult prin America Latina, e plin da sancru verde, "spaniol"!...N-avusei alta treaba decat sa ma iau dupa tine Marieeeeee!...Asa-mi trebuie!

Itzicbaseanu said...

Marius Mina said...
"Baseanule las' ca ti-au crescut tie destui, mai putin si te sufoci"

Draga Marius, pe de-o parte ma bucur nespus ca in sfarsit, mi i-a inumarat si mie cineva...Pe de alta parte insa, sunt trist ca n-ai apucat sa termini de numarat, se pare ca sunt multi, ai dreptate, "sunt destui", te-nteleg ca ti-a fost greu si nu sunt suparat deloc!...Cat de spre "sufoci", ce sa zic, probabil ca fiind cufundat in numaratoare, n-ai bagat de seama ca, noi "basenii" , avem "vuvuzele" si sunt mai lungi ca "dansii". Asa ca nu ne este greu sa tragem ...aer in piept cu "vuvzeaua" si vorba aia, pa unde sufla "gornistii" ne baga aer nu gluma!...

corina cretu said...

La Mulți Ani, tuturor românilor!

Lars von Triaj said...

Itzic Basestianu,
e adevarat ca la Cenaclul Flacara tineai in gura Gutuia lui adrian paunescu???
O miroseai apoi ii gustai seva calduta?

Florin Matei said...

La mulţi ani, România, că au ei grijă portocalezii să ,,te facă'' bine!

Unchiul Cici said...

Simplu! Badin pentru un stat social de drept.
ciutacu ridica la excelenta cuvintele sale. Prea mult pentru putin.
Atat!
armata sa demonstreze contrariul contradictoriului.
patria de dreapta: Coposu.
PD Lepre, PD Lachei,PD Lacustre, portocalii...
Exceptional: Crin barbatul, omul, amantul din vis.
regimul criminal supune cugetele virgine, neprihanite.

Claudia said...

Superba muzica lui Tudor Gheorghe!

Rdatita said...

Da, Radu Gheorghe e un Demis Roussos
de la mandra poala a Carpatilor!

Anonymous said...

@ Radita,
il cheama Tudor, nu Radu.