Tuesday, January 18, 2011

Chiliman îi cere primarului Capitalei să iniţieze referendum pe tema desfiinţării primăriilor de sector

Preşedintele organizaţiei PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, i-a solicitat, marţi, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să iniţieze un referendum local cu privire la desfiinţarea primăriilor de sector.

"În temeiul articolului 83, alineatul 1, din Legea administraţiei publice locale, şi a articolului 13, alineatul 1, din Legea referendumului, cer public primarului Sorin Oprescu să iniţieze, în termen de o săptămână, procedurile de declanşare a referendumului local în municipiul Bucureşti pe tema desfiinţării sectoarelor Capitalei", a declarat, într-o conferinţă de presă, Andrei Chiliman.

El a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, îi va înmâna personal edilului general această solicitare, Chiliman susţinând că, în cazul în care acesta va refuza convocarea referendumului, va începe strângerea de semnături în acest scop. "Dacă primarul general, căruia mâine (miercuri - n.r.) îi voi înmâna personal solicitarea oficială de declanşare a referendumului, va refuza să răspundă în termen de o săptămână, voi iniţia aceste proceduri împreună cu bucureştenii. Vom strânge noi numărul de semnături necesar declanşării referendumului împreună cu bucureştenii şi alături de societatea civilă. Îi invit alături de noi în acest demers pe toţi primarii de sector (...) care vor să-şi păstreze coloana vertebrală şi încrederea bucureştenilor. Nu am nicio îndoială că majoritatea colegilor de la sectoare se vor alătura acestui demers al nostru", a susţinut Chiliman.

Chiliman le-a solicitat reprezentanţilor organizaţiei PSD Bucureşti să nu mai fie în "complicitate tacită" cu preşedintele filialei PDL Bucureşti, ministrul Elena Udrea. "Îi sfătuiesc să pună interesele bucureştenilor pe primul plan, să lase deoparte meciurile de baschet cu Elena Udrea, dacă vor în Bucureşti o colaborare cu PNL. Este momentul să îi dăm Elenei Udrea o lecţie simplă: Bucureştiul nu este nici al ei, nici al găştii mafiote din spatele ei, (...) ci este al bucureştenilor şi al României", a spus Andrei Chiliman.

El a susţinut că democrat-liberalii intenţionează să prezinte un proiect de "desfiinţare de facto a sectoarelor Capitalei" şi a criticat această intenţie, subliniind că "nu există niciun argument care să ţină de eficienţa actului administrativ sau de buna funcţionare a instituţiilor".

În opinia lui Chiliman, primăriile de sector au o eficienţă mult mai mare decât Primăria Generală, fiind mult mai aproape de nevoile cetăţenilor. Primarul sectorului 1 i-a reamintit, în context, edilului şef al Capitalei că a fost ales de bucureşteni pentru că a promis că va lupta împotriva "intereselor mafiote". - AGERPRES

1 comment :

ioanamaria said...

daca unii dintre voi nu stiu o sa va spun eu ca d nul chiliman este singurul care discuta cu cetatenii dar si tine cont de parerea acestora.si acest lucru s a dovedit datorita imbunatarilor vizibile in sectorul 1 datorate si investitorilor cautati si adusi de domnul chiliman.sa se ocupe si d nul vanghelie mai serios de sectorul dansului si sa nu mai joace babaroaze cu udrea.