Friday, March 18, 2011

Samuraiul Blaga VS Geisha Udrea


PDL s-a impartit in doua grupe combatante gata de atac. Sediul din Modrogan cazut partial in zona de influenta a blondei prezidentiale a luat forma fizica a unei macelarii traditionale . Echipele se aliniaza la start cu tot arsenalul din dotare. Pe o parte artileria acoperita de presiunea dosarelor , santajului si spagile de sute de milioane de euro puse pe masa de jucatoarea din Plescoi. Pe de alta, forta si credibilitatea lui Vasile Blaga la firul ierbii , in teritoriu si capitala. Basescu a intrat in teren ca al 13 lea jucator si arbitru , disperat sa anihileze aripa Blaga , fortand preluarea controlului total in PDL de catre specialista in deturnari de fonduri publice. Atat Basescu cat si cloaca Elenei Udrea sunt constienti ca pierderea influentei in partid poate reprezenta finalul dramatic al carierei lor publice. Mai grav, o victorie a aripii Blaga la congresul din luna mai , il poate arunca pe nasul de la Cotroceni , la groapa de gunoi a istoriei contemporane.
Opinii impartite ale unor analisti sau observatori politici arunca pe piata scenarii transcendentare, unii inoculeaza ideea unui scenariu pervers , compus in laboratorul artizanal de la Cotroceni , care ar urmari victimizarea lui Blaga pentru accesul in fruntea PDL si salvarea a ce se mai poate salva din mutantul politic transformat de Traian Basescu intr-un cadavru aproape viu. Altii, mai cerebrali simt de la distanta mirosul sangelui care a inceput sa se scurga pe treptele din Modrogan. Inclin balanta credibilitatii pe cea de-a doua teorie . Preferinta mea pentru aripa Blaga este pe cat de pragmatica , pe atat de naturala , "dusmanul , dusmanului meu este prietenul meu" si nu cred ca mai sunt necesare explicatii justificative. Ascensiunea bolnavicioasa pina la cel mai inalt nivel al puterii executive, a facilitat destrabalarea infractionala declansata odata cu aparitia in cadru a blondei lui Cocos devenita ulterior geisha semidocta a biroului oval din palatul Cotroceni . Ambitioasa financiar si avida de putere, Udrea a infestat structurile PD cu posesori de IQ submediocru , si cu trecut tulbure, pe care sa-i poata dresa si controla , apoi a lovit treptele superioare ale administratiei dupa aceeasi metoda, reusind in final sa-l controleze , tot prin santaj, pe insusi providentialul din dosarul Flota , excelenta Sa Dl. Traian Basescu.
Cuplul Basescu -Udrea a trecut deja la executii sumare in tabara lui Vasile Blaga, amenintari, dosare penale , teroare , schimbari de pioni in teritoriu pentru a-si putea asigura o marja considerabila de protectie pentru castigarea sefiei partidului de catre marioneta Boc. Chiar daca, putini intrevad evolutia evenimentelor in etapa ulterioara congresului . Boc si echipa vor si foarte simplu scosi din joc, rastigniti prin interventia militiei DNA si pentru "imbunatatirea imaginii partidului, calareata fara cap dar cu picioare, va fi incoronata cu drepturi depline, trambulina catre cea mai inalta functie in stat in momentul in care Basescu se va remodela dupa strategia putiniana, sef de tarla , la Palatul Victoria. Un scenariu apocaliptic care nu trebuie ignorat , Romania a demonstrat ca nu este doar tara tururor posibilitatilor, este tara in care nonvaloarea primeaza si infractiunea substituie legalitatea. Daca jocurile de culise puse in practica de Basescu vor reusi sa-l decapiteze pe Vasile Blaga, PDL va deveni un SRL de buzunar pentru Gheisa Udrea. Cei care astazi isi dau acordul pentru sustinerea lui Emil Boc, cimenteaza ofensiva catre puterea absoluta a nimfei de Plescoi. Exemplele de pina acum au demonstrat ca toti cei care pina mai ieri, au transpirat pentru Traian Basescu , au fost executati la bucata, sustinerea acestui clan mafiot este echivalenta cu sinuciderea in grup a naivilor . Cezar Preda , printre putinii care au luat taurul de coarne, a ales calea barbateasca, alaturi de Blaga, "Basescu a gresit. Nu suntem numai mamaligi in PD-L"
Tacerea grea din spatele usilor inchise tradeaza o stare exploziva care va degenera cel mai probabil intr-o lupta sangeroasa. Vor urma desigur noi represalii, inamicii Geishei vor fi aruncati , peste bord si inlocuiti cu lepre loiale. Crestin - derutatul Baconschi va fi inscaunat lider PDL Sect.1 dupa ce se discutase deja nomnializarea lui Stelica Constantin aka Stelica Faliment. Actualul executor sef al garzii Financiare Bucuresti, fost viceprimar pe vremea contractelor cu firma Dali si responsabil cu atribuirea ilegala a Parcului Bordei afaceristului Costanda, inteligentul care inainte de alegerile din 2008 a divortat prematur schimbandu-si numele , pentru protectia furaciunilor acumulate dn vanzari anterioare. Motivele retragerii sale de pe lista favoritilor Elenei Udrea propusi pentru sefia Org. PDL sect.1, sunt "cadavrele" de sub vila din Otopeni si din portbagajele limuzinelor sale de lux. Sau poate taxa de protectie(5-10 mii euro lunar) instituita sub egida legii fiscale proprie, tuturor firmelor cu potential din Bucuresti? . Oamenii se tem sa vorbeasca deocamdata dar, fostul sofer al lui Stelica care a acceptat un interviu incognito, din amorsa, a dat tonul. Multi se tem de "spatele" asigurat" delicventului care conduce inca Garda Financiara Bucuresti de catre nasul de botez al fiului sau, generalul SIE V. I. , pentru cunoscuti, "grasul cu ochelari". Cine a avut rabdarea sa vizioneze caseta filmata la botez ,in Str. Matelotilor nr.2, a putut observa prezenta alaturi de clanul portocaliu/SIE si a unor membri ai opozitiei, liberali si pesedisti.
Metodele de constrangere ale opozantilor capricioasei blonde sunt arhicunoscute, un singur exemplu , ingenucherea lui Emil Boc in momentul ruperii PD de PNL si iesirea de la guvernare. Sa recapitulam pe scurt, 11 ianuarie 2007, biletelul roz scos din sutien de Udrea si atacul frontal la Tariceanu. 17 ianuarie 2007 , Basescu confirma la o ora de maxima audienta . 19 ianuarie 2007, Boc refuza ordinele lui Basescu de a retrage PD din guvern. 25 ian.2007 apare stenograma cu discutia dintre Boc si jurnalistul Liviu Man . Interventia televizata a lui Boc dupa care si capituleaza si devine sclavul lui Basescu pina in momentul cand va fi executat si eventual incarcerat ca exemplu. Astfel, drumul catre succesul final al Elenei Udrea , trece abuziv prin Cimitirul Damaroaia , cu sau fara aprobare prealabila.

Stenograma discuţiei lui Emil Boc cu Liviu Man
Convorbirea între Emil Boc şi preşedintele trustului Gazeta, Liviu Man, arestat în acest dosar, ar fi avut loc pe 30 ianuarie 2006. Liviu Man i-a cerut edilului să îl ajute să obţină spaţiu publicitar în staţiile de transport în comun. Stenograma convorbirii a fost publicată de agenţia Mediafax.

"Emil Boc: Da!
Liviu Man: Servus Emil, Liviu Man la telefon.
E.B.: Salut, salut maestre.
L.M.: Poţi vorbi?
E.B.: Da. Te ascult.
L.M.: Uite, vreau să-ţi spun că ne-am depus cererea, ştii că mi-o ieşit hotărârea aia de consiliu pentru staţiile..
E.B.: Da, da.
L.M.: Şi mi-am depus în sfârşit săptămâna trecută cererea exact pentru locaţii şi tre să ajungă în Comisia de Urbanism.
E.B.: Sigur, sigur.
L.M.: Poţi să-ţi dau un SMS cu numărul cererii.
E.B.: Dă-mi, te rog. Sigur că da, maestre.
L.M.: La mulţi ani în primul rând, uite că...(râde) nu ne-am auzit anul ăsta.
E.B.: Ok. Bine. Doamne ajută.
L.M.: Mulţumesc. Te pup. Pa. Pa."

"Nu am fost şantajat şi nu sunt şantajabil?, a precizat Emil Boc într-o conferinţă de presă special organizată pentru a da lămuriri pe acest subiect"

"Secţia procurori a CSM va începe verificări în legătură cu scurgerile de informaţii din dosarul "Gazeta".
Procurorii CSM vor verifica modul în care au ajuns în presă transcrieri ale unor convorbiri telefonice ale celor inculpaţi în dosarul Gazeta cu câţiva politicieni din Cluj.

Stenogramele au fost publicate înainte ca DIICOT să depună dosarul la tribunal, adică înainte să devină public. Apariţia în presă a înregistrărilor au coincis cu perioada în care procurorii DIICOT au depus cereri de prelungire a mandatelor de arestare în cazul a cinci inculpaţi.

În dosarul "Gazeta" mai mulţi şefi ai trustului de presă sunt cercetaţi pentru şantaj, dintre care trei în stare de arest. Preşedintele Curţii de Apel Cluj, judecătorul Virgil Andreieş a precizat că verificările se fac la cererea deputatului PD de Cluj, Daniel Buda, fost avocat al trustului de presă "Gazeta". (Money.ro)
stenogramele aflate la Dosarul "Gazeta“, ale unor interceptari realizate in 2006. Printre ele, convorbirea dintre Liviu Man si deputatul PD Ioan Oltean (vicepresedinte PD). Din stenograme razbate iarasi numele presedintelui PD, Emil Boc.

Transcrierea unor convorbiri telefonice aflate la Dosarul "Gazeta“. Este vorba de interceptari realizate, la inceputul anului 2006, intre Liviu Man si Decebal Cotoc (directorul firmei de publicitate "Amprenta“), precum si intre Liviu Man si deputatul PD Ioan Oltean (vicepresedinte PD). Din stenograme razbate iarasi numele presedintelui PD, Emil Boc, dar si alte nume tangente cu acesta, cum ar fi cel al directorului tehnic din Primaria Cluj, Sorin Apostu. Una dintre convorbiri, afirma surse confidentiale, releva un interes al lui Liviu Man, directorul Trustului "Gazeta“, la oamenii lui Boc din primaria clujeana pentru anumite spatii publicitare.

(Adina Anghelescu)

Decebal Cotoc: «Sorin o sa te paseze daca nu vorbesti cu Boc!»
Fragmente din stenograma convorbirii din 27.01.2006, ora 10:52
(Liviu Man este notat cu "ML“, iar Decebal Cotoc, director al firmei de publicitate "Amprenta“, este notat cu "D“).
…….
D: Ai primit ala?
ML: L-am primit ieri. Am salvat SMS-ul. Ieri seara l-am primit.
D: Nu-i important. asta daca merge, ii depus, ca merge pe la Urbanism, aia daca nu-i vorbit, il scot afara si-l dau returnat.
ML: Am inteles. Dar Urbanismul nu-i supus la Sorin Apostu.
D: Cum?
ML: Urbanismul nu-i la Apostu?
D: Nu-i. Ii la Iancu.
ML: Bun, bun, da Iancu ii omu’ lui Apostu, stiu.
D: Pai cui o fi, dar vorbit ca si Sorin o sa te paseze, daca nu vorbeste in centru, daca nu vorbesti cu Boc, asta-i cel mai important acum.
ML: Da acolo ii scris in cerere unde sa fie locatia.
D: Da, noi acum am cerut in 7, sau 8 din 20, nici nu mai stiu, nu mai conteaza din cate. Is niste locuri centrale, tu nu ma atata tre sa-i dai un telefon, sa-i trimiti SMS-ul si dupa aceea sa-l suni pe Apostu si sa-i spui: Ma, Gheorghita, vezi ca am vorbit si cu Emil, iti trimit SMS-ul si te rog, sa nu ma pui la coada ca prioritate.
ML: Ihi, ihi.
D: Dar mi-i frica sa nu ne scoata, aceleasi probleme pe care le-or avut si altii: Boc il cheama pe Iancu, asta i-o refuzat. Ca ii si o chestie de-asta, zici, facem, daca zici, nu nu mai facem.
ML: Pai ii mai greu oricum dupa aia dintr-un NU sa faci DA.
D: Aia zic. Exact asta era si ideea. Noi tre sa facem DA de la inceput.
ML: Am priceput.
D: Ca dupa aceea restul le mai gasim si le dam in productie. Ca asta ii foarte urgent. Si asta m-am suparat pe Sorin si is nervos ca atat o durat sa-mi puna p...le astea.


PD-istul Ioan Oltean: «Daca am gresit cu ceva, imi spui: mai, boule!»
Fragmente din convorbirea telefonica avuta in 3.03.2006, ora 10:10, de Liviu Man care a fost apelat de deputatul PD Ioan Oltean (vicepresedinte PD). Liviu Man este notat cu LM in stenograma, iar Ioan Oltean cu IO.

(...)IO: Ma, Liviule, spune-mi asa, prieteneste. Ce-ai tu cu mine, ma? Ce ti-am facut eu tie? Sau ce nu ti-am facut? De ma tot f... prin toate ziarele tale si la Mures, si la Bistrita, si la Bucuresti... peste tot, de parca eu as fi cel mai mare hot si dusman al tau, ma!
LM: Dar eu...
IO: Liviu, noi ne stim de ani de zile, deci nu ma duce cu zaharelul ca nimic nu se misca in ziarul tau...
LM: Hai sa-ti spun. Nu te duc cu zaharelul.
IO: Dar ce-am facut sau ce p... masii nu am facut?
LM: Uite, la Mures... dar hai ca-ti spun pe rand. La Mures, ziarul de Mures si cotidianul "Zi...“ (n.r. - redare partiala) is intr-o lupta continua cu Florea si acolo tot necazul o fost ca pe Florea l-ati bagat in... (redare partiala, nu se intelege).
IO: Bun, si ce are Oltean cu Florea.
LM: Pai, tu raspunzi de judetul Mures.
IO: Ei, uite ca nu raspund de judetul Mures, eu raspund de judetul Satu Mare si judetul Maramures. Deci, esti dezinformat Liviu. Eu nu raspund de judetul Mures. De judetul Mures raspunde vicepresedintele Mircea Haba, de la Alba Iulia.
LM: Da n-ai raspuns nici macar o perioada de chestia asta...
IO: Nu, nu. De un an de zile eu nu raspund de Mures. De un an de zile.
LM: Pai atunci o fi fost ca acuma in ultima vreme...
IO: Nu, nu, nu.
LM: Eram la Bucuresti, eu chiar nu am vazut materialul… materialul l-o scris nebunul ala de Draghici, care ala are ceva razboi personal cu voi, cu toti, cu tine, cu Blaga, cu toata conducerea PD.
IO: No, bine, Bogdan Draghici nu-i normal, eu nu ma leg de Bogdan Draghici… Bogdan Draghici nu este sanatos la minte, intelegi. Eu stiu de ce am facut-o. Ca i-am dat peste ochi la o intalnire si l-am facut praf ca s-o legat de Blaga si nu voia sa il las sa il critice pe ministru, colegul meu. Intelegi?
LM: Da.
(…)LM: Hai sa…
IO: Liviu, nu sunt cel mai ticalos eu… Si nu sunt ticalos deloc, daca ii pana acolo. Nu sunt ticalos deloc si cand m-ai rugat ceva si am putut, am facut. Cand n-am putut, inseamna ca n-am putut. Vasile Moldovan (n.r. - primar PD de Bistrita) cu asti… cand nu pot, nu pot.
LM: Corect… sa ne intalnim saptamana viitoare sa povestim. Nu mai vorbesc pe telefon ce putem…
IO: Stiu ma. Te-am tot cautat. Stiu ca… nu mi-a facut deloc placere sa vorbesc la telefon… Am vrut sa ma intalnesc cu tine si am vrut sa iti spun, ma... Poti sa ma ajuti… Stiu ca poti sa ma ajuti… Spune, ma, am nevoie de ajutorul tau acolo, dar sa nu razi. Si iti dau cuvantul meu de onoare ca intotdeauna am fost deschis si mi-a facut placere sa fiu cu tine, intelegi? Intotdeauna mi-a facut placere sa fiu cu tine, sa ajut… Cat am putut sa ajut. Inainte intr-un fel, acuma pot mai mult, dar acuma nu mi-ai cerut… Ca am nevoie de ajutorul tau acolo si acolo. Treaba de care nu as fi zis niciodata ca pot… Ceea ce pot eu sa fac… Ceea ce nu pot orice ar fi la mijloc.
(…)IO: Pai daca n-ai nimic cu mine, de ce dracu ii lasi pe astia sa-si bata joc, ma. Te intreb cinstit pe cuvantul meu, de ce ii lasi sa-si bata joc, ma. Pentru ca nu stiu. Nu sunt chiar ticalos.
LM: Pai nu stiu ce, comenzi locale, cu Andreica eu nu stiu.
IO: Ma n-am nimica…
LM: Tot felul de aversiuni locale pe care nici eu nu le cunosc, iti dau cuvantul meu de onoare.
(…)IO: Daca eu am gresit ceva, imi spui: ma boule. Aici ai gresit comporta-te altfel, hai ajuta-ne si tu pe noi ca si noi trebuie sa traim. Normal si pot sa o fac, atat cat pot sa o fac. Cand pot, o fac cu placere pentru tine. Dar haide, daca tu crezi ca castigi ceva ca ma tot terfeleste el…
LM: Nu, nu, ce sa castig, Doamne iarta-ma!
Firele dosarului Gazeta conduc către un deputat PD. Preşedintele filialei clujene a Partidului Democrat, Daniel Buda, se află pe lista celor care apar în transcrierile convorbirilor telefonice făcute de conducătorii trustului clujean.Probele strânse de procurori îl pun însă într-o situaţie mai puţin favorabilă pe deputatul PD, Daniel Buda, fostul avocat al trustului. Anchetatorii susţin că există indicii că parlamentarul PD s-ar fi folosit de relaţiile cu membrii conducerii trustului pentru a-şi pomova interesele politice.Probele strânse de procurori îl pun însă într-o situaţie mai puţin favorabilă pe deputatul PD, Daniel Buda, fostul avocat al trustului. Anchetatorii susţin că există indicii că parlamentarul PD s-ar fi folosit de relaţiile cu membrii conducerii trustului pentru a-şi pomova interesele politice. (detalii aici https://buletindecluj.wordpress.com/2011/02/07/deputatul-buda-pdl-majoreta-ii/)

28 comments :

cristi said...

Cu cât războiul ăsta e mai "sângeros" cu atât mai bine. Ambele tabere au muniţie sub formă de dosare, documente, înregistrări etc. - şi e bine să publice cât mai multe. Ce e important e să crape PD-ul, nu acum că nu suntem în stare de nişte manifestaţii ca lumea, ci la alegeri la anu. Cel mai probabil o să câştige Băsescu şi corveta lui, dar asta înseamnă că partidul va avea faţa lui Boc. Iar tehnocratul care va conduce guvernul (e o componentă a planului lui Băsescu) va avea cam acelaşi efect ca guvernul Isărescu asupra PNŢCD. Semnificaţia unui premier independent este: noi partidul nu suntem buni de nimic, nu avem oameni şi nu avem idei. Aşa că Băsescu poate să se viseze Putin mult şi bine.

Vlad said...

Bombatul asta de Stelica Faliment a candidat in 2008 la primaria Otopeni, si-a luat-o rau de la candidatul PNL

Lavinia said...

Stelica baiat bun, toate fetele de oras il respecta, bun platnic, serviabil , baiat bazat , are tone e cascaval la frigider in bancile din off shore

Laura said...

Boc cred ca trebuie compatimit,vai de viata lui

Anonymous said...

Basescule fugi si apara-l pe Gaddafi

Falcanetti said...

Va mai mirati ca aia de la Realitatea TV au devenit Cancanisti? Nu va spun cate milioane de euro si-a tras Ghitza contracte de la Udrea, va las sa ghiciti , castigatorul , 100 de mii de euro de la RTV ;-))

Anonymous said...

O sa-ti bata Remus Opris obrazul ca te iei de protejatul lui

Marius Mina said...

Anonymus, corect , Opris se ocupa numai de ONG uri si handicapati in PDL

Sandu said...

Buldogule,tolerezi cam multe din partea blondei de la Cotroceni!

ANA said...

Udrea si-a luat teren de casa la Tichilesti, langa fosta leprozerie.Stie fata unde-i este locul final.

Anonymous said...

Si totusi,de Vanghelie nu spui nimic?

VVT said...

'au fost vazuti liberali si pesedisti' Mariuse daca esti corect da nume,nu doar insinuari,sau esti catita infiltrata de Codrin Stefanescu in USL

Marius Mina said...

Vanghelie spune singur , nu trebuie sa-l dubleze cineva la deschidere

Zaharia said...

Sa nu uiti,Vasile!Cat rau i-au facut fetei tale!

sandman said...

Sper sa se sfisie ca lupii, dar mai mult ca sigur ca Udrea va cistiga.

Anonymous said...

Marius, money talks! Si stii unde sunt $$$ acum...

Relu said...

In 89 ne-am acuzat parintii de lasitate ca l-au suportat pe Ceausecu atatia ani fara sa faca nimic.Noi ce o sa le spunem copiilor nostri?

Nea Costache said...

O veche zicala romaneasca: "Incaiera-i drace, ca si mie-mi place!" Sincer, si eu mi-as dori sa-l vad pe Buldog in fruntea PD-L. Atunci, basescu, nemaiavand obiectul muncii, chiar ar pleca pe mare!

Anonymous said...

1. Si eu cred in varianta cu sângele. Nu este prea multa manipulare (decat cu toporul) la TB.

2. Jignesti Gheishele. Daca si rapandula asta ordinara si agresiva este ”gheisha”, eu imi dau demisia din partid (si faptic) si renunt la cele doua mari iubiri ale mele, definitiv. Exista o arta la ghieshe si niste tehnici anume ale masajului si orgasmului. In plus sunt femei culte samd. Asta e o ordinara. Una de pe centura. O ”coarda” daca vrei.
Brrr...m-ai suparat. O fi Blaga samurai, da asta nu e gheisha, e doar o curva. Pardon.

3. Apreciez varianta BVB. Cat de nervos ai fost deunazi pe asta, ti-am zis sa ai incredere in General.

Anonymous said...

Nu era Boc,erou si general?

Anonymous said...

Basescule,te bucuri cam repede,pana ii bagi oamenii lui Blaga la puscarie,acesta are nevoie doar de 20 parlamentari pt. a te suspenda. pe cine mai crezi ca prostesti cu demisia.adica tesacrifici tu pt partid sa fi tu locomotiva,cat de curand te liniste Blaga,parca te vad cum o sa spui ca ai fost um dobitoc

Anonymous said...

Basescule,te bucuri cam repede,pana ii bagi oamenii lui Blaga la puscarie,acesta are nevoie doar de 20 parlamentari pt. a te suspenda. pe cine mai crezi ca prostesti cu demisia.adica tesacrifici tu pt partid sa fi tu locomotiva,cat de curand te liniste Blaga,parca te vad cum o sa spui ca ai fost um dobitoc

Camelia said...

Cel care a strans cele mai multe semnaturi pt sustirea lui E Boc a fost D Buda.Dle Mina publicati si stenogramele cu D Buda din dosarul Gazeta,asa sa vada oameni cam cemafie a fost si este la Cluj

Anonymous said...

mai exista filmul, ca am ametit cautandu-l??

Anonymous said...

da, ar fi intedresant de vazu filmul de care spunei...cel din str matelotilor. daca ai vreun link, te-as ruga sa-l postezi.

Anonymous said...

marius nu raspunde la commenturi, decat dc ii ridici mingea la fileu sa mai atace pe careva, degeaba intrebam de link...

Roxana Iordache said...

Bine că ai dat astea, ar trebui să le folosească adormiţii de la opoziţie, să se termine cu mitul "Boc necorupt". În rest, astea mi se par lansate ca să fie propulsat Blaga şi să facă PD-ul frecventabil, ca să scoată PNL din USL, motiv pentru care, totodată, se reactivează carnavalul.

În rest,jigneşti grav gheişa şi dacă ar vedea un japonez ar fi caz de seppuku. No joke! Gheişa înseamnă rafinament şi cultură. Nu poţi compara o scursură cu aşa ceva.La fel, Blaga - samurai?! Îşi taie samuraiul abdomenul pentru comparaţie.

Marius Mina said...

Roxana, de la sursa, nu e niciun joc de imagine , e pe fatza. Japonezii sunt mult prea ocupati sa se supere pe mine la ora asta ...