Thursday, May 19, 2011

La Palatul Cotroceni canta cucuveaua


Bataia vantului anunta schimbari majore in conflictuala noastra realitate politica. Surse din arcul guvernamental dau ca sigure, reevaluari de constiinta, catre opozitie. Mintile infierbantate care au intrat in extaz dupa reinstalarea discutabila, a lui Emil Boc, in fruntea partidei udrelor, au omis din calcul reactiile chimice ulterioare. Cred ca adevaratul castigator al congresului PD-L , este Vasile Blaga. Mai devreme, sau putin mai tarziu, teoria mea va fi confirmata. Grupul opozantilor din interiorul mutantului de guvernamant, s-a extins dramatic pentru putere. Strans uniti in jurul liderului de facto, vor putea face regulile jocului , indiferent de santajul si presiunile la care vor fi supusi de stapana dosarelor . Daca vor evita fisurile, vor avea castig de cauza. Pentru ca unitatea in astfel de situatii, inseamna mai mult decat imunitatea oferita de constitutie, pe care Basescu o interpreteaza dupa poftele Elenei Udrea . Daca nu, vor fi decapitati la bucata, mai curand decat se asteapta.Vezi cazul Voicu , luat de pe strada , cu imunitate cu tot.
Grupul infractional Udrea- Falca - Coldea , instrumentistii masurilor de securitate impuse pentru castigarea puterii in PD-L , se vor confrunta cu reactiile adverse naturale.
Majoritatea parlamentara va suferi modificari importante in structura ei de rezistenta, saptamana viitoare, senatul va intra, cel mai probabil, sub controlul opozitiei. Legea invatamantului in limba materna , va inflama UDMR. Grupul "reactionar" va anula utilitatea coautoarelor, UDMR si UNPR, scoase din ecuatie prin abandonul unor parlamentari ai puterii. Maghiarii simt mirosul sangelui si vor reactiona in consecinta , parasind tabara loserilor, inainte ca orice intitiativa de repliere , alaturi de opozitie, sa devina tardiva si letala politic, pentru ei.
Vor exista evadari spectaculoase atat din PDL cat si din UNPR-ul tragi/comicului Oprea . Iesirile lui Basescu din ultimile 24 de ore , marcheaza un nou inceput, o stare de asediu care fumega la poarta Cotrocenilor. Pentru ca orice incercare de presiune asupra celor care s-au decis sa rupa lantul salbaticiunilor, poate degenera in caderea guvernului si foarte probabil , suspendarea din functie a personajului abject .
Referendumul din 2007 nu se va putea repeta in 2011 , toate studiile de piata, inclusiv cele mai optimiste, indica saturatia si disperarea romanilor in raport cu puterea actuala si vectorul sau de imagine, Traian Basescu. Asta nu inseamna ca Opozitia trebuie sa astepte linistita recursul natiunii, fara sa miste un deget. Asteptand pasiv votului negativ, intr-o tara in care clanurile infractionale controleaza aproape tot, unde frauda este politica nationala de dezvoltare, a devenit un pericol real. Cand adversarul iti ridica mingea la fileu , este obligatoriu sa lovesti cu toata forta disponibila, altfel risti sa ramai agatat in plasa propriei neputinte. Alimentand pina la refuz propaganda aruncata masiv pe piata, conform careia, opozitia e inerta, nu are solutii, nu poate mai mult .Nu trebuie ignorate nici negocierile secrete dintre reprezentanti ai opozitiei si putere. Pentru ca, fiecare armata isi are tradatorii sai, indiferent din ce unghi strategic privim situatia. Insa tradarea se consuma de obicei, in defavoarea celor care sunt pe punctul de a pierde. Ar fi preferabil sa fie exmatriculati din timp, pentru sanitarizarea unei formule politice sanatoase, cu credibilitate. Chiuretajul se impune acum , nu cand vor incerca, la ordin, sa traga presul de sub picioarele opozitiei.

4 comments :

Syda said...

Frica de suspendare il face pe Basescu sa intre in campanie

Anonymous said...

Adica noi bucurestenii ,nu avem cap doar 'blonda,chiorul si piticul' pot lua decizii pt noi?

Anonymous said...

O sg intrebare sau boicot total

Anonymous said...

Deputatul PDL, Mircia Giurgiu, a anunţat că cinci senatori PDL vor pleca din partid săptămâna viitoare. Acesta a mai spus că şi mai mulţi deputaţi poartă discuţii legate de plecarea lor din PDL.