Wednesday, February 29, 2012

Plangere penala impotriva lui Mihai Razvan Ungureanu

Grupul de Investigatii Politice a sesizat Parchetul General in legatura cu conflictul de interese in care s-a aflat fostul director SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a carui familie a primit 170.000 de euro in 2009 si 2010 de la firma austriaca OMV AG.
Grupul de Investigatii Politice cere Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului Parlamentar asupra Serviciului de Informatii Externe sa explice de ce nu a realizat o ancheta cu privire la problemele de securitate nationala pe care le implica relatia dintre fostul director al SIE si OMV AG.

Activitatea si actionariatul OMV AG sint probleme care tin de securitatea nationala a Romaniei. In noiembrie 2006, de pilda, presedintele Traian Basescu declara ca a cerut Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) sa analizeze actionariatul OMV, deoarece "avem riscul de a nu sti, de fapt, cine este actionarul majoritar al OMV Petrom". Presedintele Basescu se declara ingrijorat de faptul ca compania rusa Gazprom "cumpara masiv actiuni OMV". Potrivit lui Traian Basescu, "nu am vindut OMV-ului nici productia de ace, nici productia de brice, ci am vindut, pur si simplu, exploatarea resurselor energetice".

La un an de la aceste declaratii, presedintele Traian Basescu l-a numit in functia de director al SIE pe Mihai Razvan Ungureanu. Ulterior, sotia directorului SIE a inceput sa primeasca sume foarte mari de bani de la o companie care face obiectul activitatii institutiei conduse de sotul ei. Acest fapt poate crea probleme care tin de securitatea nationala.
Comisia de control a SIE trebuie sa explice de ce nu l-a audiat pe Mihai Razvan Ungureanu referitor la problemele pe care le implica relatia dintre familia Ungureanu si OMV:

1. Cum este posibil ca sotia directorului SIE sa primeasca bani de la o companie straina cu interese strategice in Romania?
2. Ce servicii a prestat Daniela Ungureanu firmei din Austria in schimbul unei sume de aproximativ 7.000 de euro pe luna?
3. Cum se explica faptul ca sotia directorului SIE este cel mai bine platit medic din Romania? Spre comparatie, Irinel Popescu, la acea vreme director medical al Institutului Fundeni, a avut in 2009 un salariu de 81.825 RON pe an, adica de 4 ori mai putin decit suma incasata de Daniela Ungureanu de la OMV.
4. Daniela Ungureanu este medic anestezist. Ce fel de "consultanta medicala" poate acorda un medic cu aceasta specializare unei firme austriece?
5. In ce tara si-a desfasurat Daniela Ungureanu activitatea de consultanta medicala pentru firma austriaca OMV?

Declaratiile de avere pe 2010 si 2011 ale lui Mihai Razvan Ungureanu si sesizarea facuta de GIP la Parchetul General le puteti gasi aici http://www.grupul.ro/

2 comments :

Robert Horvath said...

BOMBA BOMBELOR : MELESCANU A CONDUS ECHIPA CARE LA
UCIS PE MARIN CEAUSECU SI A FURAT CONTURILE DICTATORULUI.
Ca urmare a denuntului meu pentru recuperarea banilor Ceausescu atentia
anchetatorilor si-a indreptat atentia catre moartea ” prin sinucidere ” a fratelui
acestuia. Fost sef al Agentiei Economice a Romaniei de la Viena, Marin Ceausescu a fost gasit fara suflare in ziua de 28 decembrie 1989. Marin era unul dintre demnitarii fostului regim care controlau spionajul tarii noastre in Europa de Vest. Data fiind relatia sa de rudenie cu dictatorul, dar si gratie pozitiei pe care a ocupat-o la Viena timp de 16 ani, informatiile pe care le detinea Marin Ceausescu referitoare la situatia presupuselor conturi secrete ale cuplului dictatorial s-ar fi putut dovedi cruciale.
El era filat zi si noapre de agentura austriaca si olandeza responsabila pentru
spionajul romanesc in cadrul NATO.
IN ARHIVELE OLANDEZE SA GASIT ULTIMA CONVORBIRE TELEFONICA A LUI MARIN CEAUSESCU CU MINUTE INAINTE DE MOARTE. A FOST O CONVORBIRE INTRE EL SI THEODOR MELESCANU CARE FACEA PARTE DIN GRUPUL DE SPIONAJ DELA VIENA.
Fotografii ale cadavrului si ca acesta nu prezenta semnele tipice ale unei morti prin spanzurare. Concluzia sa este fara echivoc: Marin Ceausescu nu s-a sinucis ci a fost ucis de membrii DEA din Viena.
Pe 28 decembrie 1989, acesta a fost gasit fara suflare de catre Melescanu care a anuntat personalul ambasadei, dupa ce aparent s-ar fi spanzurat de o grinda. Cer oficial autoritatilor romane deshumarea cadavrului si punerea lui Thedor Melescanu directorul SIE sub ancheta.
va urma pe
http://devanewyork.blogspot.com/

Matilda said...

Cînd nu vor mai fi portocaliii la guvernare, sper să fie dezvăluite toate matrapazlîcurile lor şi să plătească pe măsură !