Wednesday, February 15, 2012

Reuters il desfiinteaza pe Basescu -Colaborator al Securităţii, rasist şi promotor al nepotismului

"1. Al treilea preşedinte după căderea comunismului în 1989, ambiţiosul fost căpitan de navă s-a făcut remarcat prin lupta împotriva corupţiei şi pregătirile în vederea intrării României în Uniunea Europeană, în anul 2007. Dar stilul său abraziv şi acuzaţiile de depăşire a atribuţiilor au condus la suspendarea sa în 2007, înainte ca românii să respingă demiterea sa printr-un referendum.
2. Căpitan de navă comercială, s-a înscris din necesitate în Partidul Comunist în regimul lui Nicolae Ceauşescu şi a devenit faimos pentru a fi numit la comanda celei mai mari nave a României, la vârsta de doar 32 de ani.
3. Ca ministru al Transporturilor în anii 1990, a fost vârful de lance al privatizării flotei comerciale a României, mari, dar ruginite.
4. Simbolul campaniei sale electorale din anul 2000, când a fost ales primar al Bucureştiului cu o largă majoritate, a fost un ardei iute roşu, ca un avertisment al stilului său „ascuţit". Printre controversele mandatului său s-au numărat eliminarea chioşcurilor stradale şi încercarea de eutanasiere a maidanezilor – fapt care a atras mânia activiştilor pentru drepturile animalelor, printre care s-a numărat Brigitte Bardot.

5. Militând pentru reforma clasei politice, Băsescu i-a succedat veteranului ex-comunist Ion Iliescu, în anul 2004. Cinci ani mai târziu, a fost reales „la mustaţă" cu un mesaj de dreapta, învingându-şi oponentul de stânga, Mircea Geoană.
6. După ce a făcut publice, în anul 2005, arhivele Securităţii, a fost şters, oficial, în anul următor, din lista de colaboratori ai temutei foste poliţii politice a lui Ceauşescu.
7. Trei guverne s-au prăbuşit în timpul conducerii sale, cel mai recent în februarie 2012, când premierul de centru Emil Boc a demisionat, în urma protestelor la adresa măsurilor de austeritate impuse de FMI. Problemele economice au avut, de asemenea, un impact şi asupra popularităţii lui Traian Băsescu.
8. Acuzaţiile de injurii rasiale şi nepotism –fiica sa clientă a cluburilor de noapte a trecut în viteză prin politica autohtonă, ajungând direct în Parlamentul European- au deteriorat, de asemenea, imaginea actualului preşedinte.
9. Confruntat cu perspectiva câştigării alegerilor din noiembrie de către Opoziţia stângistă, Băsescu l-a înlocuit pe Boc cu fost şef al spionilor Mihai Răzvan Ungureanu şi pare determinat să impulsioneze şansele electorale ale PDL"

5 comments :

Jean Valjean said...

Am un profund sentiment patriotix cand citesc caracterizarea facuta de Reuters presedintelui in exercitiu , nu l-au facut homofob , omul ne-a demonstrat ca nu e.

Florin Matei said...

Portret perfect, îl cunosc ăştia ca-n palmă.

Amanta preşedintelui Norvegiei said...

Extrem de slab articol. Nu ne putem aştepta să me "salveze" Vestul de Băsesu. Să fim serioşi, au fost mii de articole în ţară infinit mai tari decât frecţia publicată de Reuters.

Valentin Berceanu said...

Buna ziua domnule Mina,

Din pacate, cred, ca ati cazut intr-o capcana. Articolul la care faceti legatura, nu este un articol oficial Reuters ci o contributie a unei terte parti. Mai mult, din felul in care persoana macelareste topica limbii engleze si sensul unor cuvinte, este usor de dedus ca acea persoana este de nationalitate romana. Prin extensie, blog postul la care va legati, nu este o parere a vestului, ci doar o parere romaneasca exprimata intr-o limba vestica pe un canal de informatie vestic.
Din pacate, pentru noi toti, Basescu nu proiecteaza aceasta imagine in exterior, desigur pentru ca nu a fost mediatizat destul, dar faptele ramin.
Va sfatuiesc sa nu mai promovati acest articol, pentru ca, din pacate, "propovaduiti corului" sau, mai rau, manipulati. Ceea ce nu pot sa cred ca ati face cu buna stiinta.

Anonymous said...

Auzi...dar ce crezi...sfarsitul lui 2012 il prinde pe basescu in functie ? Dar 2013 ?