Monday, February 20, 2012

Tratatul european de "stabilitate fiscala" - Adio suveranitate nationala

The New European Union Anthem , please rise !


Update - Ponta : ‎"USL cere o dezbatere publică privind consecinţele semnării acestui Tratat"

Proiectul de tratat fabricat in laboratoarele de la Bruxelles este un atentat violent la suveranitatea statelor membre. Arhitectii acestei capcane sunt cei care au indesat pe gatul europenilor tratatele de la Roma şi Maastricht plus blasfemia de la Lisabona. Dupa primul tratat, încheiat in 1957, s-a cedat politica tarifară, punându-se astfel bazele pieţei unice. Singurul lucru bun din istoria proiectului european asa cum a fost el gandit. O Piata Comuna si nimic mai mult.

Prin cel de-al doilea, în 1992, "au dispărut monedele, simbolurile naţionale până atunci pe acelaşi plan cu steagurile, şi politicile monetare (care permit fixarea tipurilor de dobânzi şi de schimb), punându-se în acelaşi timp bazele actualei crize ale datoriilor suverane. Prin acest summit se cere vechilor state să cedeze în integralitate politica bugetară, practic sufletul politic al statului naţional." (El Pais)


Transferul de suveranitate prin fortarea uniunii fiscale va declansa sistemul de alarma in randul statelor membre care nu sunt in totalitate aservite Troicii . Grecia, prima jertfa pe altarul federalizarii globaliste, va fi prima care va parasi zona euro imediat dupa declararea falimentului, singura solutie de salvare a unei natiuni prinsa in ghearele mutantilor financiari. Falimentul si devalorizarea cu 60/70% a monedei nationale (drahma) este singura terapie care se impune acum. Cu cat mai repede cu atat mai benefic. Inlocuirea guvernului marioneta Papademos prin revenirea la democratie, alegeri anticipate si ruperea de ombilicul cancerigen al zonei euro. Propaganda unei mass medii aservite gloabelor care promoveaza globalizarea fortata , condamna Grecia si poporul celei mai vechi democratii din lume. Insa trec alunecos peste motivul real al falimentarii : curuptia la varf si adoptarea fortata a monedei unice. Dupa faliment, Grecia va intra intr-un proces lent dar sigur de insanatosire. Turismul va exploda intr-o tara cu vechi traditii si experienta in acest domeniu. Exemplul spaniol al anilor '80/'90 este viabil si in cazul Greciei post euro. Imaginati-va un sejur "all inclusive" pe malurile Mediteranei cu reducere de 70% si fara TVA- impus cu japca , una dintre cauzele principale ale dezastrului economic in care se zbat cinci sute de milioane de cetateni europeni. O taxa arbitrara menita sa umple buzunarele birocratiei multilateral dezvoltate. ( Dacian Cioles, loaza agriculturii europene are un salariu de peste 20 de mii de euro fara sporuri si bonfiicatii adiacente). Poate gasesc undeva explicatiile necesare existentei acestor komisari si faptele lor de vitejie.
Celor care se dau de ceasul mortii refuzand ideea unui faliment al Greciei, le recomand prudenta si calmante . Impactul va fi aproape minim pe pietele financiare, aproape insignifiant. Insolventa Greciei poate fi insa interpretata si acceptata ca un aperitiv la criza globala care ameninta atat Europa cat si restul tarilor dezvoltate . Voci disperate se intreaba retoric care va fi outcome -ul in situatia iesirii Greciei din zona euro , ce vor face bancile si investitorii care au riscat capital pe piata elena. Raspunsul este unul singur, riscul capitalist nu poate fi protejat cu bailout-uri la infinit pentru salvarea unui grup restrans de vesnici castigatori. Cand au luat decizia sa investeasca s-au gandit doar la profiturile uriase facute pina acum fara sa-si asume riscul ?. Asta e capitalismul , are si bune si rele. Cui nu-i place isi poate rezerva bilet la bussines class pentru Havana.

Tratatul de uniune fiscala "Secera si Barroso", a parasit imprimanta plin de imperfectiuni ,proiectat sa functioneze intr-o uniune stabila financiar. Ceea ce nu putem lua in calcul nici in cazul Germaniei sau al Frantei, ciupite si avertizate de agentiile de rating. Stabilitatea fiscala atat de necesara implementarii unui pact de uniune fiscala exista doar in imaginatia bolnava a "arhitectilor" de care aminteam la inceputul acestui material. Adoptarea acestei imbecilitati legislative va avea consecinte dezastruoase pe termen scurt si lung. Adio democratie, adio vot si alegeri libere, adio libertati individuale . Primele exemple : Italia si Grecia , unde doua instrumente de masura si control ale Comsiei Europene in cardasie cu FMi si agentii de influenta reprezentati de Goldman Sachs, au inlocuit centrele de putere aleasa prin vot democratic. Modelul reprezentativitatii aplicat in bataia de joc intitulata "Comisia Europeana" se raspandeste ca "aviara gripa" peste tot , acolo unde mai exista franturi de rezistenta antivirala. Cuprinsa de panica, populatia europei va accepta vaccinul tamaduitor impus de regimul farmaceutic global.
Dupa controversatul tratat de la Lisabona, "pactul de stabilitate fiscala" reprezinta inca un set complet de cuie in cosciugul democratiei si suveranitatii celor 27 de membri U.E. Anglia da semnale clare de rejectare, altii sunt inca in dubiu cu privire la adoptare. Danemarca si Polonia se gandesc serios daca vor face acest pas. Nu sunt excluse surprize din partea Ungariei, atacata din toate partile via FMI si Comisia Europeana pentru nesupunere.
Romania prin vocea atotputernicului, si-a exprmiat atasamentul fata de valorile perene ale Comisiei Europene. Ultimile ramasite de suveranitate vor fi asezate ranjind la picioarele "Troicii ", in schimbul suveranitatii personale a clanului de la putere , convertite in imunitate pentru dezastrul produs cu premeditare.
Nu va asteptati la guvernul Ungureanu sa aiba vreo reactie antiseptica sau patriotica in acest sens, este unul de-al lor. Singura speranta ramane in capacitatea USL de a trage frana de mana a acestui proces de vandalizare programata a Romaniei. O vor face sau nu, ramane de vazut...

Cititi si :
Numirea lui Ungureanu în fruntea Guvernului, în continuare în atenția presei internaționale

3 comments :

Radu Humor said...

Din pacatevad ca Ponta o da la intors si afirma ca e de acord cu semnarea tratatului !
Chiar toti sa fie la fel de mizerabili ?!

Roxana Iordache said...

@Marius Mina. Excelent articol! Super.U made my day.:)

@Radu Humor. Ponta a spus chiar de la începutul discursului de pupat Ungureanu că "opoziţia unită" susţine tratatul de guvernanţă.

Marius Mina said...

Roxana si Radu, n-am auzit "opozitia unita" sa sustina tratatul . Ponta reprezinta un singur punct de vedere, deocamdata ;-)