Tuesday, August 28, 2012

Mihai Razvan Ungureanu implicat in "uciderea din culpa"a lui Teo Peter prin instigare la alterarea probelor

----------------------------- Foto: romania.usembassy.gov ---------------------------

Amanunte interesante. Cornel Nistorescu a declarat acum cateva minute, la Sinteza Zilei, ca fostul sef SIE , Mihai Razvan Ungureanu s-a implicat direct in cazul uciderii din culpa a lui Teo Peter , dispunand , in calitatea sa de jupan al SIE, "stergerea urmelor". Autorul real al accidentului ar fi fost fiul ambasadaorului Jack Dyer Crouch II. pe care personalul ambasadei SUA l-a "substituit' urgent cu puscasul marin extras imediat si condamnat ulterior cu suspendare in Statele Unite. Deputatul PSD , Ion Stan a facut o declaratie de presa in urma cu cateva saptamani , el confirma stirea conform careia oficiali ai ambasadei americane la Bucuresti , cu concursul lui Mihai Razvan Ungureanu, au musamalizat detalii ale accidentului mortal in care Teo Peter si-a pierdut viata. In zona in care s-a produs tragedia exista un obiectiv fix de supravgehre al SRI. Ofiterul de servici a fotografiat tot . Ion Stan a fost tras pe linie moarta de catre premierul Victor Ponta imediat dupa dezvaluirile facute in presa, ofiterul SRI a fost la randul sau matrasit . Mass media romaneasca, aservita unor interese mai mult sau mai putin oculte , tace cu talentul mortului de sub scara fara trepte. Totul a fost documentat. Pe coltul opus accidentului se afla obiectivul SRI plus camere de suprveghere, cine a ordonat disparitia probelor ? Nu e bine domnule Basescu, nu e bine de deloc ...Gitnestein te-a facut presedinte , muratura politica ce esti ...

Analiştii evenimentelor vieţii politice româneşti s-au întrecut, care mai de care, în comentarii privind desemnarea ca prim-ministru a fostului ministru de Externe şi, mai apoi, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.

Doar un singur comentator a atras atenţia, cu seriozitatea argumentelelor şi greutatea expertizei sale, de fost director al planificării strategice într-un serviciu de informaţii, asupra gravei erori comise atunci de Traian Băsescu.

Nu revin asupra a ceea ce s-a spus atunci, iar realitatea faptelor fostului prim-ministru a confirmat în nesperat de scurt timp.

Apropo, pentru vârsta sa, încă tânără, MRU nu a adunat, oare, cam multe etichete de “fost”, suficiente a-l face să înţeleagă că orizontul şi perspectivele sale în politica românească au aparţinut timpului trecut şi ar trebui să-şi găsească, în sfârşit, preocupări pe măsura realelor sale capacităţi?

Dar nu acesta este motivul intervenţiei noastre în legătură cu MRU, de trei ori “fost”. Atenţia de care s-a bucurat din partea presei a generat şi numeroase comentarii ale cititorilor, şi nu numai ale acestora, deoarece unele comentarii rezultă a fi, indubitabil, informaţii dirijate din interiorul unor servicii secrete. De aici sau de pe meridiane îndepărtate.

Un astfel de comentariu readuce în atenţie circumstanţele accidentului în care a decedat Teo Peter şi ne dezvăluie că autorul uciderii din culpă nu a fost soldatul american, ci fiul, minor şi beat la volanul bolidului, al primului demnitar al Ambasadei SUA la Bucureşti. Soldatul, protagonistul unei relaţii sexuale cu o minoră, fiica unui membru al Consulatului SUA, care a fost determinat să preia fapta asupra sa. Dar, pentru asta, martorul cheie trebuia “să nu mai fie găsit”. Mihai Răzvan Ungureanu, de la cârma MAE şi a SIE, a făcut tot ce trebuia ca martorul să nu fie identificat şi prezent la proces, iar urmarea a fost nedovedirea, nu atât a acuzaţiilor, cât mai ales a persoanei care s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului.

Complicitatea la o astfel de operaţiune nu i-a creat, oare, niciun fel de dependenţă, sau a fost tocmai consecinţa firească a unei dependenţe anterioare?!

Desemnarea sa ca prim-ministru a fost o “mutare în plic” primită de Traian Băsescu de la lobbyistul Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper etc. etc. acreditat pe lângă chiriaşul Palatului Cotroceni. Acesta, la rândul sau, înglodat în angajamente de trădare în favoarea protectorilor externi.

Deşi departe de mine gândul de a fi vreun fan de al Emil Boc, acesta a avut, în cele din urmă, şi o zvâcnire de conştiinţă, refuzând să se conformeze lobbyistului, iar acesta i-a ordonat debarcarea. În acest sens, Gabriel Oprea şi structurile speciale de informaţii şi diversiune avute în subordine, cu asistenţa agenţilor de operaţiuni psihologice speciale, acoperiţi la o adresă din strada Povernei, au pus în operă a doua “Revoluţie de iarnă” din Piaţa Universităţii. Cum de au scăpat scenariştii şi regizorii controlul evenimentelor? Au ales un prim-ministru de mucava. Un Pinocchio, cu apucături de domnişoară sadomasochistă, deprins la SIE cu tertipurile ieftine ale celor rataţi în ale spionajului, care l-au umflat cu alune şi îmbălsămat în whisky.

Pe seama speranţelor învestite în această sugativă politică, avidă de putere, onoruri şi avere, Chevron i-a impus să contracteze creditele pentru acoperirea riscurilor de mediu, iar Roman Cooper i-a cerut o perioadă de graţie, în care să fie scutită de taxe şi impozite, plus o serie de garanţii şi alte facilităţi.

În weekendul de 1 Mai, prim-ministrul cenzurat a fost convocat la Neptun. Oficial de Traian Băsescu, neoficial de lobbyistul anterior menţionat, prilej cu care Băsescu şi Ungureanu au fost sever reevaluaţi, ca elemente de sprijin al intereselor companiilor străine amintite, reamintindu-li-se că sunt pasibili de execuatare politică silită, fiecare după cât li s-a transferat în conturile ce pot fi imediat descărcate la zero.

Noi înclinăm să opinăm că la Palatul Cotroceni ceaţa este permanentă şi totală, din moment ce un consilier prezidenţial confundă Compania Chevron cu Departamentul de Stat! Dar nu-i de mirare, căci şi Băsescu, când a fost pe unde a mai fost primit, nu a intrat pe covorul roşu al protocolului de stat, ci pe uşile discrete ale serviciilor speciale, pe care Churchill, mai în glumă, mai în serios, le denumea “ale afacerilor neonorabile”.

Un alt comentariu readuce în actualitate, cu un consistent supliment de informaţii, relatările publicate ale fostului procuror Ciprian Nastasiu în legatură cu faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a facilitat vizitarea în detenţie a lui Omar Hayssam de către avocatul Mordechai Tzivin.

“Comentatorul” ne precizează că vizita fără martori a avocatului Mordechai Tzivin a fost anterior pregătită, prin defectarea instalaţiilor de interceptare pe care SRI le montase în celula/rezervă de spital a teroristului Omar Hayssam, defecţiune care a constituit subiectul unor reproşuri foarte dure pe care răposatul Radu Alexandru Timofte, directorul SRI, le-a adresat, fără perdea, atât adjunctului său, generalul ing. Dumitru Zamfir, cât şi ministrului de Interne Vasile Blaga şi chestorului şef Virgil Ardeleanu, şeful lui “doi şi-un sfert”, autorul comanditar al defectării instalaţiei, dar şi al mutării teroristului într-o altă celulă, în eventualitatea că SRI ar interveni pentru remedierea defecţiunii, ceea ce s-a şi întâmplat.

Prin recenta scurgere de informaţii, generată de comentator, ni se confirmă zvonul, care devine astfel o ştire, că Mihai Răzvan Ungureanu, parte a operaţiunii de exfitrare a agentului Omar Hayssam din România, avea cunoştinţă de faptul că în timpul vizitei securizate a avocatului s-a perfectat aranjamentul falsificării rezultatelor analizelor medicale, în vederea eliberării teroristului sub pretextul fazei terminale a bolii, de care nu suferea!

Nici un astfel de serviciu nu poate rămâne nerăsplătit. Chiar cu cetăţenia unui stat care întotdeauna îşi recuperează agenţii şi nu-şi extrădează supuşii.

Posibilitatea ca MRU să aiba dublă cetăţenie ne reaminteşte de o altă scurgere de informaţii, dirijată pe calea “comentariilor”, şi anume, similitudinile sale de C.V. cu Horia-Roman Patapievici. Şi unul, şi altul au fost impuşi atenţiei opiniei publice internaţionale pe seama unor scandaluri regizate de un notoriu agent al KGB-ului, constând în provocări diversioniste de compromitere a Serviciului Român de Informaţii. La fel, ca şi în cazul ascendenţilor lui Patapievici, şi ascendenţii ai lui Ungureanu sunt suspectaţi a fi “fantome” cu biografii de împrumut, adică oameni ai aparenţelor create de serviciile secrete, pentru înşelarea adversarilor în a căror elite sunt infiltraţi şi naturalizaţi.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost interpelat de la tribuna Parlamentului României, în legătură cu mai multe aspecte neclare ale trecutului şi prezentului său. Faptul că nu mai deţine o funcţie publică nu-l absolvă de obligaţia să le clarifice. Contribuabilii statului român trebuie să ştie cine este cu adevărat persoana pe care Traian Băsescu a desemnat-o prim-ministru.

DEPUTAT (PSD)

Ion Stan

12 iunie 2012

Despre afacerea MRU - Teo Peter- Gitenstein la Victor Roncea

11 comments :

Anonymous said...

mbasadorul american evidenţia şi faptul că suma "insultătoare" oferită ca despăgubire familiei lui Teo Peter putea cauza, cu ajutor popular, retragerea imediată a trupelor româneşti din Irak.

Periclitate erau şi acţiunile militare comune România-SUA de la Marea Neagră, dat fiind că "susţinerea parlamentară şi publică pentru prezenţa trupelor americane se va prăbuşi, cel puţin temporar", nota Taubman în 2007.

Documentul face referire şi la pedeapsa uşoară pe care a primit-o sergentul Van Goethem în SUA.

"Sergentul a fost acuzat de mai multe capete în sistemul de jutiţie militar al SUA. O curte marţială a decis în ianuarie 2006 că sergentul se face vinovat de mărturie mincinoasă şi obstrucţionarea justiţiei, dar nu şi pentru ucidere din culpă. În mod oarecum neaştepta, juriul a limitat pedeapsa militarului la o mustrare oficială. Aceste veşti au adus un alt val de proteste", afirma ambasadorul SUA în telegramă.

Anonymous said...

Afacerea F-16, pusă în pericol de incidentul diplomatic

Printre riscurile enunţate de Taubman în telegrama diplomatică se număra şi afacerea F-16. Ambasadorul american la Bucureşti arăta în documentul adresat Departamentului de Stat american că moartea lui Teo Peter ar putea determina autorităţile româneşti să se orienteze către piaţa europeană pentru înlocuirea flotei aeriene constituită din Mig-uri învechite.

"Lockheed-Martin (n.a. companie aeronautică americană), în tandem cu aliaţi de la Preşedinţie şi Ministerul Apărării (n.a. române) caută o cale unică pentru decizia de achiziţie a avioanelor de luptă, pe care nu vor să o blocheze în birocraţia europeană prin alegerea concurenţilor europeni de la Grippen sau Eurofighter. Aceasta a fost dintotdeauna o provocare, cu aşteptarea ca suporterii avioanelor europene să protesteze gălăgios. O furtună cauzată de cazul lui Teo Peter ar putea deturna atenţia autorităţilor române de la SUA", se afirma în telegrama citată.

Anonymous said...

Americanii erau conştienţi de faptul că Traian Băsescu este ferm în hotărârea sa de a menţine trupele româneşti în Irak, însă ţineau cont că până şi înainte de pronunţarea în cazul Teo Petre, doar o treime din opinia publică din România era de accord cu detaşarea soldaţilor români. Controversele asupra modului în care Statele Unite se ocupau de acest caz i-ar fi pus până şi pe cei mai „apropiaţi prieteni"din Guvernul României, inclusiv Traian Băsescu, într-o situaţie extreme de delicată. De asemenea, reprezentanţii Partidului Liberal şi alte partide ar fi putut capitaliza politic evenimentul la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie prin accentuarea unei retorici anti SUA.

Despre moartea lui Teo Peter

Teo Peter, fostul basist al trupei Compact, a murit pe 4 decembrie 2004, după ce taxiul în care se afla a fost lovit de un vehicul oficial al Ambasadei SUA la Bucureşti. La volanul autovehiculului ambasadei se afla sergentul american Cristopher Van Goethem ?
Sergentul a fost judecat de un tribunal militar american, şi a scăpat cu o mustrare oficială.

Anonymous said...

MR Ungureanu are gena de criminal in sange,rautatea acestui individ este egala celei a asasinului securist Basescu Traian.Nicipana astazi nu am aflat cum isi muia MR UNGUREANU BATISTA SI BLUGII IN SANGELE OAMENILOR OMORATI LA ClUJ IN DEC.1989.Este bine ca toate crimele acestui mizerabil turnator la securitate sunt spuse pentru ca maimutoiul lui Basescu se vrea "prishidinte"

Base e la Cotroceni said...

Tot pe surse se aude ca MRU e implicat si in uciderea ungureanului din Miorita.

Naomi said...

tot pe surse :Ungureanu e homosexual mascat , prin sex oral si anal s-a remarcat si in politica

Olaru said...

MARŞ DE ADIO
(Adrian Paunescu)

La muncă, derbedei, că trece anul
Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
Cristosul mamii voastre de nemernici!
Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.


C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
S-ajungem colonia de ocară
Care-şi va cere scuze în maghiară.
Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.


Şi, prin vânzări de ţară infernale,
Aţi omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearcă,
Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
Întoarceţi România-n Evul Mediu.


Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
V-aş desena cu acul, să vă sperii.
Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
Ci credite din călimări străine.
Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.


De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
Cum v-au putut părinţii voştri face?
Ce condimente le-au picat în spermă
De e trădarea voastră-atât de fermă ?
Aţi pus nenorocita voastră labă
Pe-această tristă ţară basarabă.


Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
S-o faceţi curva voastră de serviciu.
Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
Aţi inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.


Şi toată zbaterea a fost degeaba
Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
Actori într-o politică obscenă.
Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară ,
Ia cereţi-vă, puţintel, afară.


Decât să vă trimită ţara noastră,
Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
Şi nu albanizaţi această ţară .
Băgaţi viteză, că vă trece anul
Şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuş cel mare :


Nenorociţilor, se rupe şnurul,
“La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”


Anonymous said...

http://www.zf.ro/eveniment/regulile-stricte-impuse-de-spp-la-nunta-elenei-basescu-9994948

Silviu Craescu said...

Eu am afirmat primul asta, dar familia nu a fost interesata !

Silviu Craescu


Dezvaluiri incendiare despre relatia Basescu-Taubman - vezi ...
... in scandalul dezvaluirilor de la Ambasada SUA la Bucuresti declansat de Silviu Craescu ... Vezi implicarea lui Basescu in salvarea soldatului care l-a ucis pe Teo Peter

Search resultsWikiLeaks disclosures on Teo Peter case stir controversy
Commenting on Lazaroiu’s statement, Peter’s son, Teo Peter Jr., said it was ... with a former administrative head of the US embassy in Bucharest, Silviu Craescu, who


Pe 11 septembrie 2001 armata americana se pregatea pentru ...
Silviu Craescu disclosures about unlawful activity of CIA prisons in Romania and U


Posibilă explicație la ”evadarea” soldatului american care l-a ucis pe Teo Peter
de Ziua de Cluj, 28 martie 2011, 21:49 citiri:1338, comentarii:4
Un român, fost angajat al Ambasadei SUA de la București, a dezvăluit luni că între Statele Unite și România ar exista o înțelegere ca niciun soldat american să nu fie judecat în țara noastră.

Dezvăluirile unui fost angajat al ambasadei SUA pun într-o lumină nouă evenimentele de la București, din 2004, când muzicianul clujean Teo Peter a fost ucis de un soldat american, într-un accident rutier.

”Niciodată S.U.A. nu ne-au privit ca Partener, ci doar ca Aliat conjunctural. Precis mâine o să iasă pe post cineva de la ambasada S.U.A. și o să spună că alianța, aliatul etc... avem un parteneriat. Dar nimeni nu vorbește de întelegerea pe care România o are cu S.U.A., ca niciun soldat american să nu fie judecat pe teritoriul României sau să se supună Curții de Justiție de la Haga.

Practic, dacă mâine un soldat american sau nu numai primște ordin să mă omoare și reușește, acesta este scos din țară cu ajutorul ambasadei S.U.A. la Bucuresti și cu acordul autorităților române. Și este făcut scăpat. Aș putea să relatez mult mai multe lucruri, dacă cineva ar putea asigura securitatea familiei mele”, a declarat Silviu Crăescu, fost angajat la ambasada SUA, între 2006 și 2010, pentru qmagazine.ro.

Teo Peter, fostul basist al trupei Compact, a murit pe 4 decembrie 2004, după ce taxiul în care se afla a fost lovit de un vehicul oficial al Ambasadei SUA la Bucureşti. La volanul autovehiculului ambasadei se afla sergentul american Cristopher Van Goethem. Sergentul a fost scos imediat din țară. El a fost judecat de un tribunal militar american şi a scăpat cu o mustrare oficială.

Silviu Craescu said...

New cable reveals that head of state even offered US authorities USD 1 M to be paid to the family as damages, presidential aides saying offer was “ironic.”

After HotNews website published an alleged WikiLeaks cable showing that President Traian Basescu assured US authorities that the Marine involved in rock star Teo Peter’s fatal crash would not spend “a single day in prison in Romania,” the presidential administration rushed to refute the claims and offer a context for the head of state’s comment. Presidential spokesperson Valeriu Turcan said that Basescu pleaded with US authorities to send the Marine back to Romania after the December 2004 accident in which Peter was killed. The president wanted the Marine to be tried by a Romanian court, with the mention that he would serve his sentence in the United States.


“Following the December 4, 2004 accident, the Foreign Ministry demanded US authorities to lift diplomatic immunity of the (embassy) employee who caused the accident, which would have allowed Romania to start a criminal probe. Given that the American side refused, the president took steps to have the embassy worker be sent back to Romania in order to be tried by our courts,” Turcan explained in a press release quoted by Mediafax. The spokesperson also said that a trial in Romania would have made it possible to hear Romanian witnesses in court.


Meanwhile, ‘Kamikaze’ magazine released six other cables detailing the Teo Peter case, including the one mentioned by HotNews. “President Basescu may strongly ask for White House support for the Marine’s return, probably repeating a promise made earlier to our Ambassador that the former detachment commander would receive a fair trial and, regardless of outcome, would not serve a single day in prison in Romania,” read the March 4, 2005 cable.


Three other cables (sent on February 1 and 3, 2006 and November 16, 2007) describe the possibly severe consequences that the minor punishment received by the Marine in the US may have on bilateral ties: Romania’s possible Iraq withdrawal and endangering transaction of F16 jets.


A November 29, 2007 cable includes the information that the United States did not want to pay more than USD 80,000 in compensation to Peter’s family and Basescu’s alternate solution. The document quotes the president’s foreign affairs adviser, Anca Ilinoiu talking about a previous offer made by Basescu to solve the problem. “Asked (…) what sort of figure the GOR had in mind, Ilinoiu did not respond directly, but said that in a previous conversation between President Basescu and former U.S. Ambassador Rosapepe, Basescu had offered to secretly provide the sum of USD 1 million to the Pentagon in order to ensure that the amount of money being provided to Peters’ survivors was adequate. (Note: Ilinoiu did not specify the circumstances or the timing of this discussion.).”

Anonymous said...

Ti-am zis eu ca o sa-l regreti tu pe Boc. Nu m-ai crezut, iacata. Pe de alta parte vaz ca te maninca rau cu spionajul in funduletz. Vezi numa ce a patit cucoana Andronescu ieri si ia aminte ca lucrurile sunt mult mai cotoioase. De cand cu suspendarea. Vin vremuri grele, 1989-like. Aceeasi autori, acelasi stil....dupa cum ai scris si tu. W