Sunday, August 19, 2012

Peste 2 milioane vor fi scosi din listele electorale permanente

Peste 1,7 milioane de persoane au fost găsite până acum ca neavând dreptul să figureze pe listele electorale permanente. Din aceste aproximativ 255.000 sunt persoane din ţară, grosul fiind cei din afara teritoriului naţional.
Ca referendumul să fie valabil trebuia ca cvorumul din numărul total de cetăţeni anunţaţi iniţial de MAI 18.292.464 înscrişi în listele electorale permanente, iar la referendum au participat 8.459.053 (46,24%) - sa scada cu 1.320.000. În acest moment este depăşită cu peste 300.000 de cetăţeno care nu aveau ce căuta în listele electorale permanente.
Ministrul de Interne nu a dorit sa comenteze declaratiile lui Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administratie, care a spus, duminica, ca rezultatele finale vor schimba decizia CCR.

"Nu ma puneti sa comentez ce declaratii face Stroe ca nu sunt purtatorul sau de cuvant. Am spus de la inceput ca aceasta actualizare este una legala. Maine cand vom prezenta situatia definitiva (...)

Eu cred ca cei de la CC, judecatorii, au solictat aceasta informatie pentru a face o analiza serioasa si profunda asupra validarii sau invalidarii referendumului. Eu sunt un om care imi place sa vorbesc pe lege. Operatiunile de radiere se fac strict legal. Aceasta operare de reactuaizare a fost ceruta de CCR", a adaugat Dusa.(pesurse.ro)

No comments :