Culmea prostiei la puterea N - Molustele ies la interval
# Guvernul solicita Comisiei Europene includerea mititeilor pe lista retetelor traditionale, pentru a nu fi interzisi
Guvernul va transmite Comisiei Europene, joi, o solicitare formulata de Asociatia Romana a Carnii pentru ca reteta mititeilor sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale, avand in vedere ca de la 1 iunie productia de mititei sub actuala reteta ar trebui interzisa, conform unei directive europene, scrie Mediafax.
Directiva prevede ca de la 1 iunie se interzice folosirea in compozitia produselor de carne procesata a carbonatilor de sodiu, a unui conservant si a unui antioxidant - aditivi alimentari ce sunt esentiali in reteta de preparare a micilor.
Guvernul a anuntat joi, printr-un comunicat, ca va face demersuri ca produsul "mititei" sa fie introdus, alaturi de burger si de carnatul spaniol chorizo, in categoria produselor traditionale care nu sunt supuse acestor reguli.
"Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc in data de 2 mai, in cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului Romaniei va transmite solicitarea formulata de catre Asociatia Romana a Carnii ca reteta produsului mititei sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale. Reprezentantii Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor in lista produselor traditionale si considera ca aceasta si orice alte masuri care trebuie luate, reprezinta o solutie corecta si normala, sustinuta si de reprezentantii industriei producatorilor de carne. Autoritatile romane vor lua toate masurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul Executivului.
Guvernul precizeaza ca discutia de la nivelul Uniunii Europene se refera numai la micii produsi industrial.
Asociatia Romana a Carnii, cea mai importanta organizatie a procesatorilor de carne din Romania, a solicitat deja Comisiei Europene introducerea actualei retete de mici in lista celor "traditionale", pentru ca procesatorii romani sa poata folosi in continuare aditivii ce urmeaza sa fie interzisi.
In 2012, piata locala a micilor s-a ridicat la aproape 22.000 tone, dintre care 72% a fost acoperit de vanzarile din retailul modern
Vanzarile de mici ar putea fi interzise in Romania. Producatorii de la noi ar putea cere o derogare de la regulamentul european
No comments :
Post a Comment