Monday, June 3, 2013

Supravegherea si monitorizarea opozantilor prin firmele de cablu/ telecomunicatii


Cum va monitorizeaza serviciile - Nu este o metoda foarte noua , se foloseste de mult in tarile  emancipate democratic unde drepturile si libertatile civile au devenit de mult o retorica  propagandistica pentru export. Ofiteri acoperiti in companiile de cablu tv (RCS -RDS una dintre companiile care subcontracteaza astfel de lucrari ptr servicii, procuratura si DNA colaborarea este infaptuita mutual , sub protectia  anonimatului , fara contracte  semnate, fara facturare  ) , telecomunicatii si service auto . Inregistrarile sunt preluate via internet si predate  bratului inarmat  al puterii, serviciile secrete . 
Acestea livreaza  , in functie de cerere si oferta, materiale comrpmitatoare catre  centrii de putere. La randul lor acestia ordona  "justitiei" instrumentarea cazurilor.
 1. Receptoarele de cablu sau satelit defectate la ordin pentru a permite accesul si instalarea unor dispozitive de inregistrare audio/video. 
2. Alarme auto "dereglate" sa sune in draci care indruma proprietarul catre o "reparatie" rapida unde i se instaleaza dispozitive suplimentare de localizare si inregistrare. Asta ca sa stiti de ce le-ati marit bugetul .
 Aceste practici  fac obiectul unor largi dezbateri in societatea civila, acolo unde ea mai exista. Comisia Europeana  are rolul ei in implementarea acestor masuri  menite sa asigure "siguranta cetateanului "
In Romania  nu exista inca firme specializate  in detectarea  si anihilarea tehnologiei  folosite in supraveghere si monitorizare. Daca cei care se simt  supravegheati ar avea posibilitatea  sa-si caute singuri  "gandacii"  un scandal imens ar arunca in aer  piata comunicatiilor. si companiile care  presteaza astfel de servicii criminale.

No comments :