Thursday, April 2, 2009

Spritzul otravit de la Golden Blitz


Legenda spune ca atunci cand iti sufla Basescu-n gura nu-ti ramane decat sa-ti scuipi in san si sa suni dupa popa, mai ales cand spargi ratingul cu crucea dreptatii deasupra capului. Ce n-a inteles Becali si Puiu Popoviciu este ca valoarea lor in insectarul preziedential este egala cu cea a fluturelui de varza. Si ca ei mai sunt multi ale caror dosare stau(in arhivele 2 si 1/4) la dispozitia scenaristilor din laboratorul cotrocenilor gata oricand sa le foloseasca intr-u aburirea telegenica nationala.
Tartorul imbarligaturilor , penal-mediatice ,presedintele Basescu , cel caruia vreo 5 milioane de victime i-au acordat increderea in urma cu vreo 4 ani si jumatate. Caracterul cameleonic gata oricand sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopul.In afara de el si caracatita care-l mentine in viata politica, restul sunt jucarii pe care le foloseste si distruge cand rolul lor a luat sfarsit.Una dintre jucarii este Gigi Becali care dupa spritzul otravit de la Golden Blitz si-a luat in serios rolul lasandu-se furat de mireasma apropierii de "putere". Pina ieri cand zeci de mascati l-au luat din casa in catuse in fata familiei pentru o fapta mai mult ridicola decat penala. Plimbat prin piata publica cu catuse la maini si umilit ca un infractor de drept comun.Totul dupa ce in prealabil il folosise ca scula stropitoare in denuntul premergator arestarii lui Puiu Popoviciu, care s-a bucurat de un tratament mai discret, fara catuse si tam tamurile de care s-a bucurat Becali.
Cei doi protagonisti agatati ca sa poata fi salvati tocmai de cel care i-a tavalit prin salile de tribunal. Sunt sigur ca dupa limpezirea situatiei Basescu le va transmite prin mesageri cu credibilitate in tabara victimelor(vezi Udrea sau Murgeanu) ca doar datorita lui au scapat de beciurile puscariei. Cand cei doi protagonisti ai telebaselei ar fi putut fi inactusati realmente pentru suveicile cu greutate(Hotel Dorobanti, Parc, Turist, Rest.Doina si vreo 3 sferturi din spatiile comerciale din capitala luate pe moca) care i-au transformat in miliardari de tranzitie. Astazi cele doua personaje se inghesuie pe acelasi rol de bufon al regelui turbat. Un spectacol fascinant de lumini si umbre copiat parca din tehnica diversionista a mosadului , tocmai cand guvernul Romaniei condus prin telecomanda "Bock" de Basescu, s-a angajat in secret prin acordul cu FMI sa preia toate creditele neperformante ale bancilor straine.Merita totusi analizata mai atent actiunea in forta a militiei ministrului Nica care l-au umflat pe Becali la 10 ore dupa ce Inalta Curte de Justitie si Casatie a refuzat sa emita mandat de arestare in dosarul "Doi s’un sfert", in care Becali este denuntator. Combinatia dintre Institutul de Agronomie si Puiu Popoviciu, in care prejudiciul masoara 220 de hectare in zona Baneasa, a fost contestata de Becali in 2001. Astfel, arestarea lui Becali se transforma intr-o razbunare a celor implicati in jocul care a declansat scandalul din Ministerul de Interne.

E chiar asa de grav D-le Presedinte?

1 comment :

Anonymous said...

Livada cu piersici si ciobanul arestat.

E miezul noptii si dinspre Eforie adie briza sarata a marii, din timp in timp rafale spasmotice incovoaie vlastarele cruze de piersic plantati in ajun. Vor supravietui oare, sau vanturile marii si mana omului le vor fi fatale?
La cateva sute de kilometri spre apus, in targul Hilariopolisului, intr-un salon bracovenesc, se bea si se urzesc lucruri tainice. Un hahait intrerupe susoteala si ii umple pe meseni de slugarnica curiozitate:-Ha, ha, ha, gata stiu, il arestez pe cioban, ha, ha, ha! Este ca sunt cel mai tare?! O aprobare generala plina de vibranta admiratie cuprinde asistenta, un pitic topaie si face tumbe in jurul amfitrionului, in timp ce mesenii ridica paharele. Amfitrionul izbucnes-te: -Asta iera ba! Robertoo, zi-i fa lu Nica sa mai aduca o lada da civas si pa Tutilescu! Ha, ha, ha!!
In mahalua Piperei se crapa de ziua, in curtea unui conac, o tuma de oi behaie si si mictioneza a nelinste. La balcon stapanul fuma si mediteaza: - Reati ale dreacu da zdente, acuma ce mai aveti? Ca asa ati facut si cand cu valiza. Acuma ce-o mai fi….?
va urma…