Wednesday, March 19, 2008

Ricoche



Conflictele in repetitie sunt baza proteico-nutritiva care administreaza cu succes sindromul castrist. Tintele false pe care flotantul Cotrocenilor incearca sa la vanda mass-mediei sunt in fapt banale intoxicari ale unui individ puternic racordat la sistemul din care , inca multi ani de-acum incolo ,ne vom chinui sa iesim.Fanii acrobatiilor politice deviate dinspre Cotroceni spre piata publica alimenteaza lipsti de scrupule dar nu de interese personale, ideea ca un fost component al "sistemului ticalosit " poate opera din interior spre exterior anihilandu-i efectele malefice .Explicatie lipsita de logica bunului simt .Legea Omertei se aplica fara restrictii celor care tradeaza cauza .Traian Basescu constientizeaza perfect , preferand pantomima cu voce tare , substituind actiunea propriu-zisa cu elemente de butaforie.
Tinta lui Basescu se afla mereu in oglinda in care se priveste dimineata.Insa datorita strabismului care-i domina actiunile si optica, suntem victimele unui tir incrucisat, la intamplare, extrem de haotic care tradeaza deseori lipsa de viziune si solutii pertinente.Sau disperarea .
Arbitrajul , caracteristica constitutionala a functiei supreme a devenit arbitrar. Condamnarea comunismului , Legea Lustratiei si Lupta importiva coruptiei, razboiul declarat oligarhiei adverse, s-au acoperit de ridicolul unor exercitii de gargara scuipata la intamplare in primul canal iesit in cale dupa atingerea scopului.
Profesionistii spun ca astfel de practici pot deveni cu usurinta letale pentru cei care le provoaca.Cate accidente nu se intampla din ricoseuri? Mai ales cand pui o arma puternica de mare calibru in mainile unui individ care nu a citit niciodata manualul de intrebuintare si nu are nimic comun cu echilibrul atat de necesar manipularii unui aparat atat de sofisticat.
Experienta ultimilor ani a demonstrat insa ceva in plus, abilitatea Dlui.Basescu in procesul de fabricare al tintelor din gheata , usor vandabile consumatorilor de senzatii tari insa cu termen de valabilitate foarte scurt.Munitie de manevra pentru oficioasele exaltate si trolii "presidency.ro" care asalteaza cu teze de doctorat manelistoide internetul nostru cel de toate zilele.
Efectul ..? Similar cu cel al cubului de gheata uitat undeva pe plaja in mijlocul sezonului estival, bun dimineata pe stomcul gol , creator de senzatii pe termen scurt.Dar deosebit de periculos la orele amiezii cand radiatiile solare ating cote maxime.
Traian Basescu a transformat Romania intr-un teatru cu 22 de milioane de spectatori, cei mai putin sceptici il considera circ.
In fapt , nu este decat o tragi-comedie nationala in care un cabotin al scenei politice romanesti joaca ultimul rol.Psihologia personajului, rupta de realitate ,va concentra momentul dramatic in secventa finala.Atunci se va trezi singur , repetand disperat cu fata la perete aceeasi replica :"Dau un Regat pentru un cal ".Fara sufleur, fara regizor,fara publicul si luminile rampei care obisnuiau sa-i alimenteze performantele .Acoperit de cortina si intunericul unei sali pustiite de propria-i neputinta.

No comments :