Monday, July 21, 2008

Lichelele ingroapa partidul lui Maniu si Coposu

Aflu cu stupoare de pe blogul Roxanei Iordache ca UZURPATORII PNŢCD L-AU SUSPENDAT PE RADU SÂRBU liderul PNTCD Cluj ,a fost suspendat abuziv de catre o gasca de impostori care s-au instalat de peste un an la conducerea PNTCD.Motivele suspendarii incarca de penibil orice tentativa a bunului simt.Pseudoliderii actuali , Marian Milut pe care presa l-a banuit(pe buna dreptate) de colaborari indelungate pe vremea cand activa la IIRUC cu securitatea comunista si Aurelian Pavelescu , un dezorinetat politic care pornind de la resuscitarea unei tentative de "miscare legionara" a sarit coarda prin cateva formatiuni(PSD, PD) politice impiedicandu-se in curtea PNTCD. Reproduc mai jos comentariile D-lui Radu Sarbu referitoare la suspendarea sa facuta de catre un Birou National Consultativ ilegal in umbra caruia, Marian Milut si Aurelian Pavelescu acompaniati de alte cateva nulitati politice au pus barda pe tot ceea ce mai ramasese vertical in PNT.

1. In vara anului 2001, sub formidabila presiune politica pesedista, toti demnitarii fostei guvernari, care fusesera implicati in vreun fel in prima etapa a privatizarii ROMTELECOM, au fost audiati in calitate de MARTORI la directia de cercetari penale a IGP (printre ei si eu, care am semnat contractul, la doua saptamani dupa ce fusesem numit in fruntea FPS - si tot ce era de negociat se negociase deja, iar termenii contractului fusesera aprobati prin hotarare de guvern). Oricata rea vointa au avut ofiterii anchetatori, nu s-a gasit nici cea mai mica ilegalitate si nu s-a putut invoca nici un fel de prejudiciu adus statului roman prin respectiva privatizare. Ancheta s-a oprit inainte de a deveni un caz, respectiv dosar penal. Nu aveau cum...

S-a gasit un nenorocit, fost deputat PNL-CD, care a actionat in instanta hotararea parchetului general de a nu incepe urmarirea penala impotriva noastra. Dupa zece ani (!!!), acum doua saptamani, ICCJ, printr-un complet de trei judecatori, a dat o hotarare prin care obliga parchetul sa reia cercetarile. Parchetul a declarat deja recurs, care se va judeca (probabil la anul) la completul de noua judecatori.

De retinut este faptul ca - in acest moment - nu sunt nici inculpat, nici macar invinuit si nu exista nici vreo actiune penala (daramite vreo sentinta!) impotriva mea. Pana la condamnarea definitiva, functioneaza prezumtia de nevinovatie, sau asa ar trebui. Dimpotriva, Milut & Pavelescu au folosit momentul ca pretext pentru eliminarea mea. Din ce alt motiv decat acela ca se tem de mine ca dracu' de tamaie. De ce se tem? De paranoici. Un lider puternic ar trebui sa se inconjoare de lideri puternici; unul slab, dimpotriva, ii elimina.

2. Rezultatele electorale ale PNTCD la Cluj au fost nesatisfacatoare, ca peste tot in tara, mai putin la Timisoara. Dar: judetul s-a clasat in primul sfert intre organizatiile PNTCD din toata tara, iar eu am avut la presedintia consiliului judetean cu 20% peste partid. Daca luam mai putin decat partidul, demisionam. Din pacate pentru Milut, nu a fost cazul. A fost insa cazul lui Pavelescu, la Bucuresti, dar el nu demisioneaza, ci da pe altii afara din partid, pentru vini inchipuite.

3. PNTCD nu va reveni, oricate facturi de gaz si electricitate va plati Milut. Pentru a creste partidul, BNC ar trebui sa faca POLITICA, nu sa decapiteze organizatiile teritoriale. Chiar daca, in mod manifest, Milut nu are dimensiunea politica, este un om care a repurtat succese in sah si in afaceri, deci nu poate fi banuit de prostie. Ramane doar varianta interesului. Dar care? sa fie oare adevarat ca este vorba despre contracte de prefabricate pentru autostrazi? Tz, tz, tz,... parca nu-mi vine sa cred.

4. Motivul real al sanctionarii mele rezida in zvonul ca voi candida la congresul extraordinar din 24 august la functia de presedinte al partidului. 28 de organizatii judetene si de sector au cerut, prin hotarari ale birourilor judetene, respectiv de sector, convocarea acestui congres. Evident, pentru a schimba conducerea partidului, caci restul s-ar fi putut rezolva intr-un CNC (dar statutar, nu cu o componenta impusa de Milut & bodyguards).

5. Sanctiunea a fost hotarata in absenta mea si o voi contesta la JODA.

6. Imi vine in minte o vorba veche: "Cine ridica sabia, de sabie va pieri!".

Pe curand,

Radu Sarbu

4 comments :

Anonymous said...

Tare ce-ai scris. Şi comunicatul lui Radu am să-l preiau şi eu.

Poza cu Miluţ e senzaţională. Eu cred că e un blestem pe capul PNŢ.

Mi-a plăcut aia cu sabia. Deci, le-o trage. În sfârşit!

Marius Mina said...

@Roxana-Evident ca sabia taie si va taia adanc.Pe 24 august e congresul extraordinar la Timisoara, daca nu cumva pina atunci Milutz si Pavelingescu nu-l suspenda si pe Ciuhandu...:) Azi l-au avertizat doar...

Anonymous said...

Păi cretinismul nu-i cretinism destul, dacă nu e şi fudul. Tare, asta cu avertizarea lui Ciuhandu!

Poate chiar fac un act eroic pentru comoditatea mea şi merg atunci la Timişoara, că am prieteni acolo care m-au invitat de ani de zile. Mi-ar plăcea să văd, live, evenimentul. :)

Marius Mina said...

@Roxana, ar fi ideal , iti dai seama ce spectacol...Si eu as vrea sa fiu acolo sa-l i-au pe Pavelescu la o plimbare pe marginea Begai.Maine il sun "doar o vorba sa-i mai spun"