Sunday, September 28, 2008

Cu cine joaca Bogdan Olteanu ?


Deputatul Bogdan Olteanu si-a inceput prematur campania electorala , al carui start oficial este pe 31 octombrie, calcand in picioare regulamentul si bunul simt politic .Aroganta si ipocrizia l-au impins pe finul premierului Tariceanu spre gesturi imature ajungand practic intr-un conflict deschis cu Primarul Sectorului 1 , Andrei Chiliman.
Olteanu candideaza pentru un mandat nou in Colegiul Nr.1 si cu tupeul caractersitic a declansat de bunavoie si contrar dispozitiilor legale, procesul de campanie electorala.Instalandu-si corturi de campanie fara aprobarea primariei si invadand cutiile postale ale rezidentilor sectorului 1 cu materiale electorale.Locuitori din cartierele Pajura, Bucurestii Noi si Chitila mi-au confirmat in urma cu cateva zile ca au gasit in cutiile postale "Carticica Practica " in care Bogdan Olteanu si familia sunt prezentati en detail.O fotografie de familie pe prima pagina si un interviu amplu cu presedintele in exercitiu democratic al Camerei Deputatilor.O revista care nu costa mai mult de 3 lei si cincizeci de bani suportata probabil din fondurile de campanie ale prezumtivului deputat. Prima parte a interviului se doreste a fi un atac direct si consistent al D-lui Olteanu la adresa edilului Andrei Chiliman:

"Locuim la Doi Cocosi si ne confruntam zilnic cu toate problemele pe care le au cei din cartierele Bucurestii Noi, Pajura, Damaroaia, Domenii: lipsa de apa, mai ales vara, lipsa metroului si a altor mijloace de transport, lipsa spatiilor de joaca si de recreere.
Desi zona e frumoasa, si destul de linistita, nu suntem inca tratati ca si locuitori ai capitalei. Sper ca din toamna, ca deputat al colegiului in care locuiesc, sa indrept toate aceste lucruri si, mai ales, sa schimb atitudinea autoritatilor locale, care, probabil, considera ca Sectorul 1 se termina la Arcul de Triumf."

Strategia de campanie a candidatului liberal incepe cu atacuri concertate la Primaria Sectorului 1 , in special pe adresa D-lui Primar Chiliman.Citindu-i argumentele lui Bogdan Olteanu , constat cu surpindere ca stilul si culoarea sunt ca si copiate din discursurile lui Emil Boc, atacuri impotriva dusmanului de clasa PNL.
Daca Emil Boc va ocupa cu preponderenta rubrica "Caricaturi Politice" in istoria moderna a Romaniei, Bogdan Olteanu va ocupa cu siguranta locul de pe roata de rezerva a politicii romanesti.Sprijinul fatis al lui Calin Popescu Tariceanu ,pentru candidatura lui Bogdan Olteanu in Colegiul Electoral #1 se va dovedi neinspirat.Pentru ca va pierde la scor in fata contracandidatilor.
Olteanu este perceput in sectorul 1 ca un individ arogant , fara "succes la public" protejatul nasului Tariceanu si nepotul fostei cominterniste Gisela Vaas. Sansele pe care i le dau in alegeri sunt, cu indulgenta, putin peste cota zero absolut.
Revenind la conflictul dintre Andrei Chiliman si Bogdan Olteanu , declansat de fapt cu mai mult timp in urma cand edilul sectorului 1, vicepresedinte PNL a votat impotriva candidaturii lui lui Olteanu in Sectorul 1.Cunoscand realitatea din teren mai bine decat oricine , Chiliman a motivat refuzul cu sansele minime ale PNL de a castiga pe varianta Olteanu.

De curand "razboiul" dintre cei doi liberali a intrat in linie dreapta atunci cand edilul si-a trimis echipa de inspectori sa ridice corturile de campanie amplasate ilegal de echipa de campanie a lui Olteanu .Surse din interiorul PNL spun insa ca dupa interventia inf orta a lui Chiliman, Calin Popescu Tariceanu ar fi intervenit personal pentru finul sau cerandu-i lui Andrei Chiliman sa se "conformeze".
Replica acestuia a venit imediat:

"Ce, Caline, Bogdan nu mai are numarul meu de telefon? Te-a pus pe tine sa ma suni?"."Zi-i sa depuna o cerere pentru autorizatie la Primaria Sectorului 1".

PS:

Gisela Vass, bunica lui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, numarul doi in relatiile internationale ale regimului comunist si "coordona" legaturile cu agentii Moscovei, descoperire facuta dupa mai bine de 17 ani de ancheta.
Dosarul a inceput cand scriitorul Paul Goma a depus o plangere impotriva celebrului terorist Carlos "Sacalul", suspectat ca ar fi avut legaturi cu Securitatea romana, relateaza Click.
Cinci fosti diplomati, acuzati de terorism, sunt nominalizati in plangerea facuta la Parchetul Instantei Supreme, se arata intr-un comunicat trimis miercuri de IICCR, Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului, condus de secretarul de stat liberal Marius Oprea, consilier pe probleme de securitate al premierului Tariceanu.
Potrivit IICCR, cei cinci, vinovati de abuzuri extrem de grave, erau subordonati ai Departamentului de Informatii Externe, condus la vremea aceea de Nicolae Plesita, acuzat ca ar fi fost complice la asasinatele executate de Carlos "Sacalul". La recomandarea KGB, statele comuniste foloseau in combinatii operative de tip terorist grupul lui Carlos (Ilici Ramirez Sanchez).
Se pare ca "Sacalul" lucra direct cu activul de Partid, la nivel inalt, respectiv, in Romania, cu agenta Gisela Vass, plasata de Moscova in Comitetul Central al PCR, care ordona terorismul de stat, coordonat apoi de Securitate.
O actiune teorista consta, la acea vreme, si in plasarea unor dispozitive explozive in coletele expediate catre trei cunoscuti contestatari ai regimului comunist (Paul Goma, Nicolae Penescu si Serban Orescu), cu intentia de a le cauza ***.
Ancheta in acest caz a inceput in urma unui raport al unui fost sef serviciu in cadrul DIE, la care s-a adaugat cererea lui Paul Goma de solutionare a incercarii de asasinat indreptate impotriva sa.
Securitatea acorda, la ordinul conducerii PCR, suport logistic grupului condus de Carlos. In timp ce pentru organizarea si executarea mai multor atentate pe teritoriul Germaniei, Frantei si Elvetiei legatura era Gisela Vass, Plesita era contactul direct cu teroristul promovat de KGB.
Pentru a protesta fata de mentionarea bunicii sale, Gisela Vass, intre vinovatii de instalarea si mentinerea la putere a regimului comunist, Olteanu a refuzat sa faca parte din prezidiul legislativului, la 18 decembrie 2006, in plenul Parlamentului, cand Basescu a " condamnat" regimul comunist,ilegitim si criminal.


7 comments :

Anonymous said...

Tariceanu trebuie sa inteleaga si el ca nu va castiga Olteanu decat cepe, oua si rosii in geamul masinii atunci cand se va deplasa sa arunce cu minciuni in votanti.
Domnul Chiliman are dreptate in caz ca a spus ca aceasta candidatura, a lui Olteanu, nu e inspirata. Si sa nu inceapa Olteanu sa il atace pe Chiliman, ca se va lovi si de comentaiile noastre nefavorabile lui. Adica ii facem o anticampanie mai bine decat i-ar putea face orice pedelist sau pesedist.

Apropo, ai vazut ce blog penibil are?

Marius Mina said...

@Lilick, nu i-am vazut blogul dar ii prevad sansele :-)

Anonymous said...

Ce naste din GISELA, liberali mananca. Pe paine.
Olteanu parca e copchilul lui Hrebenciuc. Nici daca era al lui nu iesea asa de psd-ist.

Marius Mina said...

@Scapa Tidel
Mincinosule..care spui numai adevaruri
;-)

Anonymous said...

Ai uitat un "e " la my name. Altfel nu iese sarada. :)

Lilick Auftakt said...

http://colegiul1.ro/


Sa te uiti la poze. Arata la fel cica si acum 20 de ani. Si sa o vezi si pe aia cu rock-ul si vama. Cred ca cineva si-a batut joc de el cu site-ul veeeerdeeee. Hihi! :)

Anonymous said...

Cominterniştii ăştia nu erau cei numiţi şi ilegalişti, înainte de '90? Ăia care aveau pensiile alea mari, pe viaţă, pe care le moşteneau şi urmaşii lor? Mai există acele pensii?