Monday, September 22, 2008

PNŢCD riscă excluderea din Partidul Popular European


PNŢCD riscă excluderea din Partidul Popular European (PPE) în cazul în care grupul Miluţ continuă acţiunea de scoatere a formaţiunii din campania electorală, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Radu Sârbu, care a fost ales preşedinte al PNŢCD la congresul din 24 august.

"Ştiu din surse neoficiale că domnul Miluţ a fost avertizat că în cazul în care va merge până la capăt cu scoaterea partidului din campania electorală, PNŢCD va fi exclus din PPE. Miza mi se pare extraordinară prin gravitatea consecinţelor", a spus Sârbu.

Potrivit acestuia, hotărârea cu care Miluţ merge în continuare în această direcţie, confirmă "cele mai negre aşteptări ale proiectului său".

"Proiectul său vizează eliminarea PNŢCD prin fuziunea cu PNL, care va începe la nivel parlamentar, când liberalii sunt dispuşi să ne dea patru-cinci colegii eligibile din cele 15 în total", a afirmat Sârbu.

El a precizat că persoana de la Bruxelles care l-ar fi informat despre avertismentul dat lui Miluţ nu a dorit să i se facă public numele.

"Dacă informaţia este corectă, Miluţ este prevenit că PNŢCD va fi exclus din PPE. PDL cred că aşteaptă cu bucurie", a spus Radu Sârbu.

Acesta crede că preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, nu va semna, totuşi, marţi, protocolul cu grupul Miluţ.


No comments :