Tuesday, April 14, 2009

Crin Antonescu: Candidatura D-lui Radu Duda nu ne influenteaza


Crin Antonescu a declarat marţi, ca un comentariu la anunţul candidaturii la prezidenţiale a Principelui Radu, că aceasta nu influenţează propria sa candidatură, fiind vorba despre o competiţie deschisă, şi că Dinu Patriciu este "un membru disciplinat şi devotat" PNL."Candidatura principelui Radu, de fapt candidatura domnului Radu Duda, pentru că eu în această calitate îl iau drept candidat (...) - pentru că dacă ar fi candidatura Casei Regale intrăm în alte discuţii -, nu influenţează (propria candidatură - n.r.), după cum nici posibila candidatură a domnului Talpeş nu influenţează. E o competiţie deschisă, există dreptul fiecărui cetăţean român. Nu are de ce să influenţeze nici intenţia, nici pregătirea noastră, nici tot proiectul nostru politic în această privinţă", a comentat Antonescu.Cât priveşte speculaţii din presă potrivit cărora Dinu Patriciu l-ar susţine pe Principe, preşedintele PNL a afirmat că omul de afaceri liberal "a dat un răspuns foarte clar la această chestiune". "Cred că nici nu putea da un alt răspuns, atâta vreme cât e membru al PNL, un membru disciplinat şi devotat", a subliniat Antonescu.Preşedintele PNL a mai comentat, în contextul lipsei de reacţie a partidului faţă de candidatura Principelui, că nu vede vreun motiv petnru care PNL să aibă o poziţie oficială "la apariţia fiecărui candidat". "Ar putea ca ei să se înmulţească pe măsură ce ne apropiem de toamnă şi pe măsură ce principalii candidaţi îşi fac calcule", a justificat el.
Principele Radu şi-a anunţat candidatura pentru Preşedinţie în cursul săptămânii trecute. În presă au apărut informaţii, dezminţite de ambele părţi, că Dinu Patriciu l-ar susţine pe Principe
.
Antonescu a mai declarat că lansarea candidaturii la prezidenţiale va avea loc, cel mai probabil, pe 9 mai.-Newsin

Referitor la "masurile anticriza" ale Guvernului Romaniei, Antonescu a declarat in aceeasi conferinta de presa ca PNL pregateşte o motiune de cenzura pe tema impozitului forfetar pe care l-a calificat drept "Genocid economic".

No comments :