Tuesday, April 7, 2009

Molodva's Twitter Orange Revolution


O Revolutie lansata si coordonata prin internet,folosind Twitter ca platforma de baza in comunicarea dintre activistii portestelor anticomuniste de la Chisinau.
In numarul de astazi al Foreign Policy, Evgheny Morozov activist al Societatii Deschise cu sediul in New York, organizatie care a jucat un rol crucial in organizarea si coordonarea "Revolutiilor Portocalii", folosind tehnologia moderna, internetul si SMS urile. Cu aproape 5 ani in urma aceeasi revolutie portocalie aducea alianta "DA" la putere in Romania si odata cu ea pe Traian Basescu la Cotroceni. "Open Society" este finantata de multimiliardarul american de origine maghiara George Soros.
Sa speram totusi ca revolutia tinerilor moldoveni va fi una tricolora , in niciun caz una portocalie.


3 comments :

kone said...

Marius, gasesc ceva curios in toata istoria asta.
Internetul nu functioneaza ca lumea in Moldova si nici cell nu are acoperire in centrul Chisinau-ului.
In plus imiaginile din Moldova sunt destul de "expresive" foc, sange, bataie si totusi marile retele de stiri nu difuzeaza mai nimic.
Reuters,AFP si Euronews doar doua vorbe. CNN nu are nic o stire.
ESTE INCREDIBIL.
Sunt incalcate drepturile omului ( CETATEI STAU LA GRANITA )sunt violente gratuite, sunt provocari si cei mari nu sufla decat asa o vorba in fuga.
In plus la fata locului sunt vehiculate cifre diferiteprivind participantii: 30.000 dupa sursele beligerante, 10.000 dupa sursele guvernamentale ( care de altfel sunt si citate).
In plus nimeni nu aminteste de discursul presedintelui moldav tinut in limba rusa ( a doua limba vorbita in Moldova) nefiind limba nationala de stat.
CURIOS.

Poate adevarul este undeva la mijloc ( numar de participianti cel putin).

astept parerea ta.
multumesc.

Marius Mina said...

Nici eu n-am observat mare lucru pe tembeliziunile cu pretentii, Fox News nu zice nimic, CNN bate campii cu nationalizarea bancilor si socialismul americano obamist....Reuters ceva dar nu cat ma asteptam.
Sa asteptam noaptea, daca bolsevicii pun mana pe arme si trag in ei s-a terminat cu Voronin

Marius Mina said...

Twitter:
Presidency & Parliament buildings burning now in Chisinau, Moldova. Despite darkness protesters still in the main square.
18 minutes ago from mobile web
literally burning!