Sunday, July 26, 2009

Elena Udrea, marul discordiei in PSD


PSD-ul fierbe la foc mic inainte de luarea unei decizii cu privire la comisia de ancheta propusa de PNL in cazul Udrea.Aripa Vanghelie si-a declarat destul de clar intentia de a merge pina in pinzele albe pentru aflarea adevarului . Aripa "contra" este deschisa negocierilor de culise si ar merge la doua capete asteptand oferte din partea PDL .Trecutul recent demonstreaza ca se poate, lovitura de teatru din Parimaria Capitalei este dovada vie a acestor masinatii, in care tradarea se substituie fair play-ului politic. In ultimile zile s-au facut presiuni imense pentru contracararea efectului de sera pregatit sa o sufoce politic pe blonda prezidentiala. S-au aruncat sume de bani pentru cumpararea gurilor de foc din presa , promisiuni in avans pesedistilor care ar putea influneta soarta votului , impotriva infiintarii comisiei (functii siropoase in agentiile guvernamentale cat si in teritoriu).Relatiile de afaceri ale Elenei Udrea cu partidul D-lui Geoana sunt binecunoscute din perioada guvernarii Nastase, cand odata introdusa in PNL pe usa din spate de catre presedintele "liberal" de atunci Theodor Stolojan , inspirat de sumele furnizate de Dl.Cocos si-a format o filiera profitabila la nivelul mafiei imobiliare, alaturi de nume rezonante ale high class-ului interlop.
Daca grupul pesedist, butonat de Cotroceni va prefera sa negocieze si va reusi sa-si impuna vointa , aruncand in derizoriu cazul "Udrea", soarta PSD-ului se va juca dupa partitura impusa de Traian Basescu, pina la carnagiul intern si desumflarea brumei de credibilitate pe care au reusit sa o contabilizeze in ciuda complicitatii la guvernare alaturi de partidul prezidential. O rascruce periculoasa care i-ar putea arunca in zona gri a credibilitatii , tocmai in pragul alegerilor prezidentiale, cand previziunile sociologice plaseaza prostanacul lui Ion Iliescu intr-o situatie incerta pentru calificarea in turul doi, soarta jucata la ruleta sovietica de dragul Elenei Lupescu de Cotroceni.

EVZ titreaza : PSD negociaza capul Elenei Udrea
Într-adevăr, în PSD, opiniile privind „executarea” Elenei Udrea sunt împărţite. Unii se tem că, dacă „se va forţa nota”, Traian Băsescu se va enerva foarte ta re şi va scoate PSD de la guvernare. Din acest motiv, susţin unii lideri ai partidului, nu se va forţa nota în cazul Elenei Udrea.
Între timp, se vor purta negocieri pentru renunţarea la acest demers, PSD urmând să ceară în schimb satisfacerea anumitor pretenţii, neonorate până acum de PDL (numirea lui Enache Jiru în conducerea CEC sau a Maiei Teodoriu - secretar de stat la Justiţie).

Tabăra din PSD care vrea anchetarea lui Udrea este formată din Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc şi Liviu Dragnea. „Nu numai că voi susţine în Biroul Permanent înfiinţarea acestei comisii, dar am şi început deja demersurile. Parlamentarii noştri de Bucureşti au semnat alături de liberali înfiinţarea comisiei”, a declarat pentru EVZ Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti.

„Cred că trebuie să fie tratată ca şi cealaltă favorită a familiei
Băsescu, Monica Iacob Ridzi”, a spus şi vicepreşedintele Radu Moldovan, pronunţându-se ca PSD să meargă până la capăt.

De partea cealaltă se situează cei care consideră că anchetarea Elenei Udrea nu e benefică pentru relaţiile din coaliţie. Alţii, în special miniştrii PSD, se feresc să se pronunţe cu privire la înfiinţarea comisiei. „Îmi doresc ca nici un ministru să nu ajungă în situaţia de a fi anchetat”, a comentat pentru EVZ ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu. „Nu pot comenta. E colega mea de guvern”, a răspuns şi Victor Ponta(sic!)

2 comments :

nicole said...

incurcate sunt (uneori) caile...

Marius Mina said...

...caile "duduii"