Saturday, July 25, 2009

Traian Basescu ,contrabanda de armament cu Omar Hayssam ?

Documente si detalii despre posibila implicare a lui Omar Hayssam in traficul de armament alaturi de personalitati de prim rang ale Romaniei moderne. Ovidiu Ohanesian face cateva dezvaluiri interesante care ar trebui sa dea dureri de cap unora, sau altora. Trecerea in rezerva a procurorului Nastasiu , imediat dupa "rapirea din serai" sau presiunile si amenintarile la adresa procurorului Angela Ciurea , sunt semne de nervozitate si ingrijorare pentru cateva personaje care si-au demonstrat in ultmii ani abilitatea de a transforma intreaga societate romaneasca intr-un teatru de operatiuni diversionist, toxic pentru prezentul si viitorul Romaniei. Campania electorala prezidentiala intra in linie dreapta si sunt convins ca supapele vor refula pe acolo pe unde presiunea a atins limita maxima admisa a suportabilitatii. Informatiile publicate de Ovidiu Ohanesian sunt doar o picatura de apa pe o piatra incinsa.

“Acum deţin destul de multe documente autentice”

Chestiunea cu traficul de armament este o fabulaţie. Cred că cineva a visat noaptea”, spunea Hayssam.
Vă prezint mai jos dovada că Omar Hayssam a minţit. Procurorii DIICOT aveau în lucru cel puţin din anul 2005 dosare de siguranţă naţională referitoare la contrabanda internaţională cu armament. De ce aceste dosare nu sunt rezolvate nici astăzi, dar mai ales pe cine acoperea Hayssam prin minciunile debitate la TV, la ore de vârf, este altă poveste.
Referatul din facsimil a fost înaintat procurorului şef DIICOT Doru Ioan Cristescu. Documentul se referă în clar la Dosarul 628/D/P/2005 în care “se desfăşoară cercetări faţă de Omar Hayssam şi alte persoane sub aspectul desfăşurării infracţiunii de trafic internaţional de armament “. Procurorul de caz Ciprian Nastasiu, al cărui nume a fost radiat din document cere ajutorul colegei sale Angela Ciurea în acest caz de siguranţă naţională.ref1
Începând cu 2008, procurorii de mai sus au fost eliminaţi pe rând din DIICOT, apoi cu excepţia Angelei Ciurea, din magistratură. De ce oare ? Un posibil răspuns vine de la vestitul “spion” bulgar Stamen Stancev, care afirma într-un interviu că în cercetările lor, procurorii s-au apropiat periculos de mult de Traian Băsescu.

Omar Hayssam extras de serviciile secrete siriene

Tarile suspectate ca ofera sprijin financiar si logistic terorismului international, la nivel de "state si guverne", n-ar putea face acest lucru fara implicarea serviciilor lor secrete. Omar Hayssam a disparut de sub nasul autoritatilor romane taman dupa ce, bolnav de cancer fiind, se hotarase sa spuna anchetatorilor romani tot ce stie. Jurnalul National publica in iunie 2006 faptul ca Omar Hayssam a parasit Romania, fiind extras cu ajutorul unor agenti ai Directiei siriene de Informatii Militare, potrivit unor surse din serviciile secrete. In actul de punere sub urmarire penala a armatorului navei Iman-T se arata ca exista indicii potrivit carora Omar Hayssam a fost ajutat sa fuga din tara de membrii care au aderat la grupul organizat specializat in traficul international de armament si in spalarea sumelor de bani obtinute din aceste operatiuni.

"Avand in vedere ca fata de Omar Hayssam se administreaza acte premergatoare sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni prevazute de Legea 535/2004 si exista indicii ca la savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei a fost sprijinit de persoane care au aderat la grupul infractional organizat", procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au inceput mai intai urmarirea penala pentru fapta de inlesnire a iesirii din tara a unei persoane judecate pentru ca a savarsit un act terorist, autorii fiind necunoscuti (A.N.) la acea vreme (26 iulie 2006). Prin mijloace specifice, pornind de la A.N., anchetatorii au ajuns la date in baza carora armatorul Mustafa Tartousi si Moukhles Omar, fratele lui Hayssam, au fost pusi sub urmarire penala pentru comiterea acestei infractiuni.



2 comments :

Anonymous said...

Numai atat?
Mai sunt si alte complicatii!

Marius Mina said...

@anonymus, urmeaza rafele