Monday, August 10, 2009

Geoana va fi tradat si inlocuit cu Oprescu sau Nastase


Staful de campanie al lui Crin Antonescu a elaborat un document, potrivit caruia, Geoana ar putea fi tradat de cativa lideri PSD, aflati sub influenta lui Traian Basescu, si ar putea fi chiar inlocuit cu Adrian Nastase sau cu Sorin Oprescu. O analiza atribuita consultantilor PNL de la Mellman Group asupra principalului adversar al lui Crin Antonescu, Mircea Geoana.Voi reda mai jos cateva concluzii interesante desprinse din analiza:"O parte dintre votantii PSD se orienteaza catre Crin. 49% din electoratul PSD este favorabil lui Crin Antonescu. Crin Antonescu este a doua optiune a votantilor lui Mircea Geoana
"In ansamblu, imaginea lui Geoana e slaba, el fiind vazut prea «politician». Chiar si dimensiunile de imagine unde sta relativ bine (leadership si experienta) nu sunt considerate a fi cele care-l descriu pe Geoana. Spre deosebire de Basescu, vazut ca un lider puternic si cu experienta, dar si de Antonescu, apreciat pentru ca este «un om obisnuit», onest si necorupt, Geoana nu reprezinta nimic in particular", se arata in documentul PNL.
Acelasi document arata ca in momentul in care Geoana va vrea sa iasa de la guvernare, cativa lideri PSD, aflati sub influenta lui Traian Basescu, se vor opune.
"Proiectului iesirii de la guvernare i se va opune in mod direct grupul de ministri si secretari de stat aflati in directa dependenta a lui Basescu: Dan Nica, Ilie Sarbu, Cristian Diaconescu", potrivit documentului.
Staful liderului PNL vorbeste in document si despre o posibila inlocuire a lui Geoana cu Oprescu sau Nastase.
"Cea mai dezavantajoasa varianta pentru PNL, dar si pentru Traian Basescu este aceea a unei miscari spectaculoase a PSD de inlocuire a lui Mircea Geoana in calitate de candidat, in cadrul unui congres la inceputul lunii septembrie. O asemenea miscare spectaculoasa, care sa propulseze un alt candidat (Nastase, Oprescu), ar putea relansa competitia politica", se mai arata in document.

1 comment :

anca said...

Nu cumpar teoria asta.e prea tarziu si nici nu sunt in stare...

varianta candidaturii lui Oprescu il avantajeaza pe Base la maxim si il dezavanteaza vizibil pe Crin...
despre Mircea, numai de bine.
Traian va castiga din primul tur in aceste conditii de divizare...

parerea mea.