Thursday, September 10, 2009

Asociaţia Victimelor Mineriadelor cere urmărirea penală a lui Traian Băsescu

Asociaţia Victimelor Mineriadelor susţine, într-un comunicat de presă, că a făcut plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului, din cauză că preşedintele a cerut repunerea în funcţie a lui Dan Voinea.

Plângerea este datată 10 septembrie şi este semnată şi de alte asociaţii, mai puţin cunoscute, precum Asociaţia Baricada Inter ‘89, Asociaţia Adevăr şi Dreptate, din care face parte tot Viorel Ene, preşedintele AVMR, Grupul Independent pentru Democraţie, Seniorii Ligii Studenţilor, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor, în care este implicat, de asemenea, Ene, sau Asociaţia Pro-PNŢCD.

În plângere se arată că, prin solicitarea publică şi televizată a preşedintelui României, de repunere în funcţia de procuror a pensionarului Dan Voinea, a avut loc o imixtiune gravă în actul de justiţie, anulându-se principiul separării puterilor în stat.

Asociaţiile mai susţin că preşedintele României ar fi dat dovada "unui comportament cu totul contradictoriu", având în vedere că a luat decizia de demitere a procurorului Dan Voinea din funcţia de procuror-şef adjunct al Parchetului General - Secţia Militară, pentru "grave abateri privind instrumentarea dosarului represiunii din iunie 1990-mineriada, semnând actul de revocare din funcţie a acestuia".
Tot în plângere, asociaţiile arată că "activitatea lui Dan Voinea a reprezentat, de-a lungul anilor, o formă gravă de corupţie a Justiţiei române, direct implicată în salvarea lui Ion Iliescu şi a acoliţilor săi de răspunderea penală în cazul Mineriadei din 1990".

Newsin

2 comments :

vlad rosca said...

Faza cu Voinea a fost memorabila. Basescul il intreaba "la 'sto" de ce nu se mai ocupa de dosarul revolutiei si citesc, adoua zi, in presa ca generalul a declarat ca va solicita intreruperea pensiei si ca se va duce sa se apuce din nou de treaba !
Daca-l intreba "la 'sto" basescul de ce nu sapa cu lopata la Canalul Dambovita-Arges ce-ar fi facut oare "ghineralul" ?
E ca la spitalul de nebuni tata !

Marius Mina said...

Pai Basescu se hraneste si traieste din stouri, altceva nu "produce" de cand il stiu