Monday, September 7, 2009

Autonomia secuilor, bucuria nebunilor


Diversiunile autonomiste al Consilului Naţional Secuiesc nu sunt altceva decat o consecinţa a demersurilor si inurajarilor repetate pe care Traian Basescu le-a "inspirat" prin intermediul agentului de legatura dintre cele doua entitati,Presedentia Romaniei si CNS, Dl.Laszlo Tokes.
Imi amintesc cum deunazi fostul consilier prezidential , carismaticul Cristian Preda incerca sa-l vanda pe Traian Basescu in ambalajul Seniorului Corneliu Coposu . Imi amintesc deopotriva pozitiile Seniorului ori de cate ori tensiunile romano- maghiare inflamau spiritele post revolutionare .Interventia sa celebra care a dejucat planul mizerabil de la Targu Mures -1990 a ramas inscriptionata pe piatra de temelie a existentei statului roman . "n-am cedat niciodata din obiectivele care privesc: independenta nationala, suveranitatea nationala, integritatea tari si principiile democratice", spunea Seniorul atunci .
In contra replica, Traian Basescu nu ezita niciun moment sa arunce in competitia pentru un nou mandat, cu orice risc , momente autentice de "ruleta ruseasca", riscand descalificarea sa definitiva .Evenimentele regizate de la intrunirea secuilor , unde Traian Basescu si-a inscenat inca un act de "nationalism stiintific" in complicitate directa cu liderii acestui consiliu de biblioteca si evident, concursul tovarasului de drum, Corneliu Vadim Tudor. Am spus-o si repet: Traian Basescu se incadreaza perfect in tipologia personajului care si-ar vinde sufletul diavolului pentru avantajele personale de moment. A demonstrat dealungul carierei sale politice ca limita nemerniciilor sale este linia orizontului. Ca este necesar sa-si priveasca interlocutorii fix in ochi, zambind pervers asteptand sa prinda momentul pentru a-l injunghia pe la spate .Inclin din ce in ce mai mult sa cred ca Basescu se incadreaza perfect in caracterul personajului grobian , care ti-ar taia degetul sa-ti fure inelul. Realizeaza cineva ce se va intampla cu Romania in viitorii cinci ani daca acest Nero fara pedigree va mai fura un mandat de presedinte? Dar Elena Udrea ?

Jeno Szasz: Traian Băsescu este singurul politician român interesat de dialogul interetnic
(26 feb 2008)
Intr-un comunicat remis de Conferinta Tineretului Maghiar, se arata ca, la intalnirea pe care presedintele Traian Basescu a avut-o la Covasna cu reprezentantii administratiei locale, Szasz Jeno i-a propus sefului statului sa il desemneze in functia de consilier pentru minoritati, in acest caz fiind dispus sa renunte la un nou mandat de primar.

Peter Eckstein Kovacs: Apropierea lui Băsescu de UCM legitimează radicalii maghiari :
Traian Băsescu a promis radicalilor sprijinul pentru înfiinţarea unui partid ca alternativă la formaţiunea condusă de Marko Bela
Trecerea lui Băsescu prin Secuime a deschis războiul politic maghiaro-maghiar:

Reactia liderului secuilor dupa asigurarile primite de la Cotroceni
Liderul PCM: Autonomia asimetrică ar garanta perpetuarea noastră, a secuilor:

No comments :