*Comisa Udrea la raport: Comisia de anchetă Udrea va inainta Camerei Deputaţilor o cerere de urmărire penală a ministrului Turismului, motivaţia fiind refuzul democrat-liberalei de a se pune la dispoziţia comisiei. Cererea va fi inclusă în raportul final al anchetei, care va fi gata săptămâna viitoare.
Despre cariera profesionala si politica a lui Corneliu Anastase s-a comentat mult. Si nu de bine… Ascensiunea sa fulminanta, pe vremea comunismului, spre functia de director la Uzina “1 Mai”, fara sa arate cine stie ce calitati profesionale care sa o justifice, a fost pusa pe seama faptului ca tatal sau era seful tipografiei de partid, un post greu, din punct de vedere politic, pe vremea aceea. Corneliu Anastase s-a dovedit tipul de conducator ascultat din cauza comportamentului sau dur, fiind foarte temut printre muncitori. Apoi, s-a scris in presa, in nenumarate randuri, despre comportamentul sau de la Revolutie, cum ca Anastase, om de baza al partidului, ar fi ordonat sa se incuie portile uzinei si ca ar fi chemat armata, ca sa impiedice iesirea revolutionarilor, in ziua de 22 Decembrie 1989. Din fericire, in acea zi au fost puse pe muncitori doar tunurile de apa, sub podul de la Gara de Sud. In urma acestor evenimente, el a “disparut”, ani de zile, unde credeti?, in fosta URSS, ca reprezentant comercial al Uzinei “1 Mai”, devenita intre timp Upetrom, se spune ca pentru a i se pierde urma si a nu mai da ochii cu fostii subalterni. Il regasim ca subprefect al Guvernului Vacaroiu, dupa care s-a perindat pe la ApR si a ajuns, in final, “pe cai mari”, langa fiica sa, in Partidul Democrat. Din cauza ca trecutul lui comunist a trezit suspiciuni vizavi de o eventuala colaborare cu securitatea, au fost solicitate vizavi de Corneliu Anastase date de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. S-a vehiculat la un moment dat ca raspunsul ar fi venit – si ca acesta ar fi fost “politie politica” – perioada in care Anastase si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al PD Prahova si s-a speculat ca s-ar fi oferit, din toate partile, “recompense” pentru documentul respectiv, insa chestiunea a ramas, deocamdata, in ceata. Roberta Anastase ne-a spus ca parintii sai ies din afaceri nu neaparat din cauza crizei economice cat, mai ales, din cauza varstei si a unor probleme de sanatate. "Nu cred ca ei mai pot munci si ar trebui sa se odihneasca", ne-a declarat presedinta Camerei Deputatilor. Roberta Alma Anastase nu mai are propriile ei afaceri. Au in schimb, parintii ei, Lorena Carmen si Corneliu Anastase. Prima firma, Alma Exim International Group SRL, a fost infiintata in Bucuresti, pe 5 octombrie 1995, si are drept obiect principal de activitate "Intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane". D-na Anasatase demonstreaza ca se pot face bani in Romania fara munitie , armament si tehnica militara .Un obiect de activitate destul de flexibil care poate crea premize favorabile chiar si in lipsa lui Mircea Basescu si fiica D-lui Cazacu de pe lista actionarilor .
3 comments :
Chiar crezi ca s-a folosit doar de tat'su pentru a "reusi in viata" ?
Vlad- De taxu si de Grigore fraxu...
E fata de sistem ce mama dracu'
Marius,stii chestia aia cu "Copiii stapinilor nostri vor fi stapinii copiilor nostri"? Felicitari pentru documentare,m-ai luminat, marturisesc ca nu stiam motivul pentru care Roberta a ajuns al treilea om in stat.
Post a Comment