Thursday, October 22, 2009

Basescu luxeaza din nou relatiile Romano-Americane

"Am discutat despre relaţiile politice şi economice bilaterale, despre Moldova, Pakistan, Afganistan. În privinţa Moldovei, apelul nostru a fost de sprijin faţă de guvernul nou format. De asemenea, am abordat problematica legată de creşterea in
vestiţiilor americane în România", a declarat preşedintele Traian Băsescu după întâlnirea de joi, cu Vicepreşedintele SUA, Joe Biden.
"Securitatea în interiorul NATO este indivizibilă, pacea şi securitatea nu sunt gratis, costă", a declarat frustrat ca de obicei, Traian Basescu. Pozitiile "anti " sunt deja binecunoscute in randul exponentilor PDL . Semnalul clar venit dinspre Washington l-au determinat pe seful statului sa ia o pozitie ciudata , in special prin declaratii si absenta de la sarbatoarea de 4 iulie care s-a desfasurat la resedinta Ambasadorului american in Romania.Elena Udrea cat si alti lideri marcati ai partidului portocaliu si-au exprimat in ultima perioada puncte de vedere critice la adresa americanilor. Sa fie vizita de la Moscova e vina sau doar un curent de genul "Emo" in randul politicienlor gata sa iasa din viata publica?


Intr-un interviu acordat Romaniei Libere , Joe Biden crede ca prezenta masiva la vot a romanilor este foarte importanta in 22 noiembrie si 6 decembrie.

Vizita dumneavoastra la Bucuresti coincide cu o perioada de mari framantari politice inaintea alegerilor prezidentiale de luna viitoare. In acest context, unele voci sustin ca Administratia Obama nu l-ar sprijini pe Traian Basescu. Exista vreun sambure de adevar in aceste afirmatii?


Joe Biden: Nu, n-as spune. SUA vor continua sa aiba o colaborare stransa cu orice presedinte ales in mod democratic. SUA si Romania au o stransa relatie bilaterala bazata pe un set de valori si interese comune. SUA sunt ferm angajate sa continue aceasta alianta. Sunt sigur ca aceasta relatie se va mentine la acest inalt nivel, indiferent de rezultatul alegerilor. Sper ca prezenta la urne va fi foarte ridicata in ziua scrutinului, este un lucru foarte important.

Elena Udrea, mercenarii americani si principiul dominoului

2 comments :

dramoleta said...

Vezi aici o faza mortala :)))

http://ghilotina.wordpress.com/2009/10/22/nazistii-presedintelui-base/

---------
Cand ai timp, treci si pe la mine pe blog si vezi ce penibil a raspuns un bou care se ocupa, zice el, de blogul lui Basescu. :)))

tony said...

Costa mult avioanele second-hand F16 dar si comisionul nu e de lepadat!