Tuesday, December 29, 2009

Relu Fenechiu joaca "Bridge" ?


Boc pregateste o mutare surpriza la conducerea Inspectortului de Stat in Constructii (ISC). Primul ministru vrea sa numeasca in fruntea institutiei pe fosta sefa din perioada 2004-2009, Dorina Nicolina Isopescu, protejata baronului liberal de Iasi, Relu Fenechiu. Surse din cadrul PDL au transpirat catre exterior informatia provenita dinspre liderul PDL Iasi, Dan Carlan, in prezent secretar de stat la Ministerul Mediului, si Relu Fenechiu au regizat aceasta mutare. „Daca Dorina Isopescu va fi numita din nou pe postul de inspector general de stat la ISC, eu garantez ca cel putin doi parlamentari liberali vor trece la PDL”, a afirmat baronul liberal de Iasi.
Trebuie precizat, Relu Fenechiu este unul dintre liderii liberali care vrea cu orice pret sa intre la guvernare alaturi de PDL. Este de subliniat faptul ca Dorina Isopescu a parasit anul acesta barca liberala si a trecut in cea pedelista si drept recompensa a fost numita de catre Dan Carlan ca director coordonator al Directiei Apelor Prut.

Cat timp s-a aflat in fruntea ISC, Dorina Isopescu a transformat institutia intr-o afacere de partid dar mai ales intr-una personala. Prima mare performanta a protejatei lui Fenechiu a fost angajarea colonelului pensionar de armata - Constantin Adrian Balaban Grajdan - omul lui Marian Vanghelie care a condus ISC dupa plecarea acesteia in martie 2009. Mai este de subliniat faptul ca Balaban a avut grija sa transforme ISC intr-o unitate militara si a angajat pe functiii de conducere peste 20 de colonei si generali pensionari de armata cu salarii uriase.

„Performantele” tandemului Isopescu - Balaban

AIM a relatat de mai multe ori despre ingineriile si afacerile controversate girate de catre Dorina Isopescu si Grajdan Balaban si va prezenta in continuare lista acestor „performante” cu iz penal:

* Cumpararea unei structuri de bloc de locuinţe pentru amenajarea unui nou sediu al ISC pe strada CF Robescu, nr. 23 sect. 3 printr-un aranjament „curios" cu Bogdana Balmus, fosta consiliera a lui Tariceanu si totodata membru in Consiliul de Conducere ISC. Practic s-a achizitionat o structura de bloc care era in coproprietatea soţului Bogdanei Balmus iar sediul firmei de unde se cumpara imobilul era chiar in apartamentul soţilor Balmus) pentru astronomica suma de 12 milioane de euro.

La aceasta suma, s-a mai adaugat ulterior un supliment de achizitionare de 5 milioane de euro de la fostul sef al ISC, colonelul pensionar Balaban.

In plus, trebuie precizat ca pentru terenul unde se afla structura de bloc cu o suprafata de 600 mp s-a platit, nici mai mult, nici mai putin, de 2.500.000 de euro, adica circa 4.200 de euro/mp.

* Achizitionarea unei salupe Mary Fisher pentru structura ISC de la Tulcea.

* Cumpararea la preturi exorbitante a 660 de laptop-uri care sunt folosite mai mult in interes personal.

* Dotarea ISC cu 42 de autoturisme de teren, printr-o licitaţie aranjata cu Casa Auto Iasi, care au un consum de circa 24 de litri de carburant la 100 de km.

* Construirea de noi sedii pentru unele inspectorate judeţene la valori foarte mari dar a caror calitate de executie este foarte proasta cum este cazul celui de la Pitesti unde deja tavanele si marmura au cazut.

* Disparitia celor 60 de autoturisme Logan cumparate de fostul sef al ISC-Irina Jianu, despre care se spune ca au fost „maritate” de Isopescu la unele primarii liberale din Iasi si din tara.

* Achizitionarea la preturi exorbitante a unor asa-zise harţi seismice care acum zac pe sub scarile ISC.

* Cumparare de mobilier de lux pentru ISC de catre Isopescu si Balaban in valoare de circa un milion de euro.

* Inchirierea la tarife uriase de licenţe Microsoft de la o firma din Iasi, in loc ca acestea sa fie cumparate de Isc pentru totodeauna.

* Construirea de catre Dorina Isopescu a unei vile personale de peste un milion de euro in zona Paun-Barnova din apropierea Iasiului dar care nu apare in declaratia de avere.

„Realizarile” si „performantele” de exceptie ale tandemului Isopescu - Balaban au fost evidentiate intr-un raport de control foarte voluminos despre care a relatat in fata camerelor de luat vederi in urma cu cateva luni chiar premierul Emil Boc. Oare primul ministru Emil Boc va musamaliza tunurile date de Dorina Isopescu si o va numi in fruntea ISC? Insa, ramane de vazut, dar un lucru este cert: banii nu au miros. Asa ca totul este posibil. (V.S.- Agentia de Investigatii Media)

7 comments :

Radovan said...

Perioadele de opozitie sunt de cele mai multe ori potrivite pentru intarirea mesajelor si curatirea partidelor aflate in aceasta situatie. Sper sa fie adevarat ca pleaca Fenechiu fiindca n-am putut sa le explic niciodata preopinentilor mei ce cauta in PNL oameni ca el,Amiaza-mparat, sau tanarul mafiot obraznic. Deasemenea sper ca Tariceanu sa se linisteasca fiindca nu convige pe nimeni nici ca ar fi bine sa se intre la guvernare cu Basescu admitand prin absurd ca oferta ar fi adevarata si nu un dar otravit cum este.

Nelu Fenechiul said...

Apropo cum face bridge-ul, di picioare sau de jos? :)

Marius Mina said...

@Nelu F.
Din picioare la 90 de grade , mai lejer cred

Florin Matei said...

Phii, da' trădările se ţin lanţ! Multe am văzut şi-am trăi în viaţa asta, dar atâta nemernicie, atâta impostură şi atâta ipocrizie nu m-aş fi aşteptat să văd vreodată. E prea de tot ce se întâmplă în politica românească! Pur şi simplu, prea de tot!

Marius Mina said...

Florin, e super RealClear Politics

Anonymous said...

un comentariu cules de pe blogul lui Relu Fenechiu:

"Cristina // decembrie 20, 2009 la 10:25 pm | Răspunde

as vrea sa stiu ce inseamna asta:
http://salavastru-valerian.blogspot.com/2009/12/istoria-se-repeta.html
Care este parerea dumneavoastra, domnule Fenechiu ?
Mi-as dori un raspuns…

PS: Sincer mi-as dori sa declarati ferm ca il sustineti in continuare pe Crin. Ar fi pacat sa nu o faceti …

relufenechiu // decembrie 23, 2009 la 4:16 pm | Răspunde

Ma delimitez total de declaratiile domnului Salavastru. Nu sunt de acord cu afirmatiile sale, il sustin pe Crin Antonescu, apreciez munca sa din campanie si rezultatul obtinut. Conducerea actuala a PNL trebuie respectata si Crin Antonescu este cel care ofera garantia continuitatii acestui partid istoric. Daca domnul Salavastru va continua cu asemenea declaratii, voi propune masuri disciplinare impotriva sa, conform prevederilor statutului PNL."

Urmeaza sa vedem cat conteaza pentru fiecare cuvantul dat...

BlueEyes

Anonymous said...

Pe site-ul www.agentia.org, domnul Tileanu cincisprezece colonei, dar a enumerat aproximativ noua, iar in prezentul articol se face o referire douazeci de persoane... probabil restul sunt ofiteri acoperiti (mr.marinescu, cpt.georgescu etc.) care inca mai lucreaza la isc.