Friday, January 8, 2010

Simpatizantii PDL din Chicago il reneaga pe Honorius Prigoana

upload pictures(Foto :Brad)

Am primit in cursul zilei de ieri o scrisoare semnata de simpatizanti PDL din zona Chicago, le voi respecta doleanta de a nu le publica numele. (foto - romaniantribune)
HONORIUS PRIGOANĂ – UN ACTOR DE O PERFORMANȚĂ ABSOLUT FASCINANTĂ

Carisma ce i se atribuie tânărului "politician" din familia Prigoană, în afara notorietătii câstigate de pe urma tatălui său si a banilor familiei, se datorează în mare parte prestantei si abilitătii sale de a comunica fără prea mari emotii cu telespectatorii. Astfel, se dovedeste faptul că Honorius este obisnuit cu camerele de filmat si nu este deloc deranjat de acestea, ba chiar are un apetit deosebit pentru a face show oricând si oriunde.

Ceea ce-l ajută cel mai mult pe tânărul Prigoană să facă fată oricărei situatii si să dea bine în orice interviu, în special televizat, este abilitatea lui de a trece de la realitate la irealitate, si chiar la stiintifico-fantastic în mai putin de o secundă!
Stupefiat de declaratiile făcute de Honorius Prigoană pe micul ecran în ultimele zile în aspiratiile sale mult prea premature pentru un scaun de ales al poporului, vreau să atrag atentia publicului alegător (dar si sefilor din PDL care i-au dat girul candidaturii acestuia pentru Camera Deputatilor în pofida unei experiente reale direct de pe băncile scolii) asupra activitătii acestui tânăr din anii trăiti în Statele Unite din care se pare că nu a învătat nimic ci dimpotrivă a ales mai degrabă stilul politicii dâmbovitene.

Honorius Prigoană: ”Am avut cea mai intensă activitate politică!”. Si totusi, PDL Detroit nu există si nici nu a existat vreodată!

În emisiunea ”Realitatea Zilei” transmisă în direct pe canalul de televiziune Realitatea în seara zilei de luni 28 decembrie a.c. la ora 20:00 (ora României), precum si în emisiunea ”Zona de impact” transmisă tot în direct pe canalul de televiziune Realitatea în seara zilei de marti 29 septembrie a.c. de la ora 22:00 (ora României), Honorius Prigoană se lăuda cu o performantă politică de exceptie care, conform celor declarate, ar depăsi activitatea altor 5 presupusi candidati PDL în fata Biroului Permanent National al PDL în procesul de selectie pentru validarea candidaturii din partea acestui partid politic la Camera Deputatilor în Colegiul 1, pozitie devenită liberă după demisia PNListului Bogdan Olteanu. Oare să fie chiar asa?

Dacă e să ne luăm după declaratiile înfumurate ale arogantului pretendent la Parlamentul României, el ar fi responsabil pentru înfiintarea a 2 filiale PDL în SUA, una în Chicago si alta în Detroit. Această declaratie nu este doar o exagerare stupefiantă a rolului său în cazul înfiintării a unei singure filiale la Chicago (pentru că la Detroit nu s-a înfiintat nici o filială ci doar s-a constituit un grup de sprijin PDL format din 6-7 persoane, neînregistrat, nedeclarat nicăieri si inexistent din punct de vedere juridic, dar si nerecunoscut oficial de către PDL diaspora până la această oră) ci este o minciună grosolană menită să atribuie juniorului Prigoană niste merite deosebite pe care de fapt nu le merită absolut deloc! Ba mai mult, minciuna aceasta este o insultă la adresa unor români de bună credintă, ce trăiesc cu acte în regulă în aceste două metropole americane, oameni care au dorit să-si ofere sprijinul si sustinerea presedintelui Băsescu cu mult înainte de a ateriza Honorius în mijlocul comunitătii românesti. Ca să fie clar, Honorius Prigoană (cu o singură exceptie pe care o voi lămuri imediat) a fost absolut inexistent din viata comunitătii românesti înainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2008 si singurul loc unde putea fi găsit acesta în anturaj românesc era în cluburi, restaurante sau discoteci fitoase. Singura sa implicare în viata comunitătii, într-o mică măsură ce i-a fost atribuită, a fost în lunile aprilie si mai 2006 când lucra în biroul defunctei organizatii Universal Soccer Inc. (fondată si patronată de oamenii de afaceri Adrian Tărău si Silviu Prigoană) în scopul promovării meciurilor de fotbal organizate de către acestia cu participarea echipei nationale a României în scurtul ei turneu în Statele Unite.

Am auzit comentarii de genul: ”l-am văzut odată la noi la biserică” precum si ”Honorius a lucrat putin cu taică-su când au vrut să facă o televiziune în Chicago însă nu i-au dat drumul că nu au luat licentele”.

Ok, deci admit că tânărul "politician" o fi mers si la biserică (poate chiar la mai multe), admit că o fi putut lucra în aranjarea unui studio de televiziune românesc ce nu a fost deschis niciodată, însă nu pot accepta faptul că acesta ar fi avut activitate în viata comunitătii românesti din Statele Unite, nici pe plan social-cultural si nici politic înainte de vara 2009.

Cine a fost responsabil pentru campania PDL din noiembrie 2008 si ce rol a avut Honorius în aceasta?

De retinut faptul că d-nii Steven Bonica si Călin Nartea au condus toate eforturile de campanie electorală din Noiembrie 2008 a d-lui Lubanovici precum si a d-lui Eugen Chivu, alături de d-l Petru Amarei (presedintele Televiziunii Române din Chicago) si d-l Nelu Ciorba (directorul ziarului Romanian Times din Portland, Oregon). Toate sedintele de campanie pentru SUA si Canada (cu exceptia coastei de vest) au avut loc la sediul biroului d-lui Bonica din suburbia Niles a orasului Chicago.
In mod cu totul exceptional contributia d-lui Vasile Bouleanu din Chicago dar si cea a Pr. Cristian Terhes din LA California prin contributia IT a fost esentiala acestei alegeri dar si prin influenta in Europa a deputatului Brinza.

În toată perioada campaniei electorale mentionate d-l Honorius Prigoană si Bogdan Niculescu s-au prezentat la unele întâlniri de campanie si si-au asumat unele responsabilităti care nu au fost deloc împlinite în cazul d-lui Lubanovici ci doar în cazul d-lui Chivu. De fapt, Honorius si Bogdan au declarat (în privat, însă acest lucru a fost confirmat de d-l Vasile Rusz din Chicago – din stafful de campanie PSD al d-nei Birchall) că ei nu-l vor învingător pe Lubanovici ci doar pe Chivu si că o vor ajuta pe d-na Birchall ca fiind si prietenă apropiată a d-nei Bahmutean, sotia d-lui Silviu Prigoană). Cu mai putin de o săptămână înainte de alegeri cei doi tineri studenti au fost confruntati de d-l Lubanovici, la una din întâlnirile grupului de campanie, cu privire la lipsa acestora de a materializa oricare dintre sarcinile trasate, ocazie cu care s-a iscat o ceartă între d-l Lubanovici si Honorius. În plus, au mai existat si niste dovezi foarte clare care arătau clar că una din bazele de date cu adresele e-mail care a fost furnizată lui Honorius Prigoană a ajuns să fie folosită de stafful d-nei Birchall. Honorius a negat orice trădare si s-a jurat că d-l Rusz si altii caută să-l tragă în noroi. Totusi, faptul rămâne clar că unele adrese de e-mail ”secrete” care au fost lăsate intentionat pentru scop de verificare au fost folosite de stafful d-nei Birchall, precum si tot adevărat fiind faptul că Honorius si Bogdan nu au întreprins eforturi particulare de a-l ajuta pe d-l Lubanovici să câstige alegerile ci numai atunci când acesta apărea pe un afis alături de d-l Eugen Chivu.

Ce contributie a avut totusi tânărul Prigoană în campania electorală din noiembrie 2008 pentru Parlamentul României a candidatilor PDL? - si-a tipărit niste fliere si afise controversate pe care la scurt timp după ce le-a afisat în câteva biserici au fost rupte si aruncate la gunoi iar oamenii s-au înfuriat atât pe PDL cât si pe candidatii acestui partid.

Totusi, după ce s-a aflat rezultatul final al alegerilor si s-a văzut că d-l Chivu nu a intrat în Parlament ci numai d-l Lubanovici, atât Honorius Prigoană cât si Bogdan Niculescu au început să-l curteze pe proaspătul deputat. În cele din urmă, la insistentele grupului de sprijin din campania electorală (mai precis a lui Steven Bonica personal si a lui Călin Nartea), d-l Lubanovici a decis să-l angajeze oficial pe Bogdan Niculescu pe pozitia de consilier parlamentar cu carte de muncă si toate cele. După mai putin de un an însă deputatul Lubanovici a procedat la desfacerea contractului de muncă a tânărului Niculescu pe motive de (printre altele nementionate) incapacitate profesională si absentism.

Cine a înfiintat în realitate filiala PDL Chicago?

În luna noiembrie din 2008, în timpul campaniei electorale pentru Parlamentul României, într-o călătorie la Detroit, candidatii PDL (Mircea Lubanovici pentru Camera Deputatilor si Eugen Chivu pentru Senat) au discutat acest aspect cu d-l Călin Nartea si cu Steven Bonica. Urma ca după alegeri să se treacă la fapte. Însă, din cauza faptului că d-l Chivu a pierdut alegerile la redistribuire (în pofida unui scor obtinut de peste 49%) iar ulterior a fost abandonat de către PDL undeva în groapa uitării, precum si datorită aliantei contra naturii a PDL cu PSD, orice eforturi de promovare a PDL sau de deschidere a unei filiale în SUA au fost amânate.


În luna mai 2009 D-l Mircea Lubanovici a participat (în calitate de deputat PDL ales în Colegiul 3 Diaspora) alături de deputatul PDL William Brânză (ales pentru a reprezenta românii din Europa de vest) la o întrunire a organizatiilor si simpatizantilor PDL din Europa în Spania la Castellon unde a avut loc înfiintarea PDL Diaspora, în cadrul căruia deputatul Lubanovici a fost ales Vicepresedinte al acestei organizatii. Una dintre sarcinile survenite d-lui Lubanovici de pe urma acestei pozitii în cadrul PDL Diaspora a fost si aceea de a initia si a deschide filiale PDL în SUA si Canada.

Astfel, în timpul campaniei electorale din luna mai 2009 pentru Parlamentul European s-a repus în discutie deschiderea unei astfel de filiale si s-a hotărât deschiderea unui birou parlamentar PDL al domnului Lubanovici la Chicago. Cu această ocazie s-a lămurit si dorinta d-lui Bonica de a rămâne în afara acestei asocieri si de a nu se implica pe linie politică în favoarea nici unui partid politic. Astfel, d-l Călin Nartea a fost numit Consilier Parlamentar al d-lui Lubanovici - această pozitie fiindu-i recunoscută oficial si public în cadrul festivitătii de deschidere a Centrului Cultural Românesc din Chicago-Niles, ce a avut loc duminică 31 mai 2009.

În săptămâna premergătoare evenimentului de deschidere a Centrului Cultural, d-l Nartea (în calitate de consilier al d-lui Lubanovici) a început discutiile cu unii prieteni si simpatizanti PDL pentru a initia un grup oficial de sprijin PDL în vederea alegerilor prezidentiale ce aveau să urmeze în câteva luni. Cu această ocazie discutiile au ajuns să fie purtate si între deputatul Lubanovici ci ceilalti consilieri (inclusiv d-l Bogdan Nicolescu). Apoi d-l Nartea a fost contactat de Honorius Prigoană care i-a propus o alternativă de sprijin în această initiativă, cu conditia ca Honorius să fie presedinte al acestui grup. Discutia s-a purtat apoi si cu d-l Bonica si alti apropiati de-ai săi, simpatizanti PDL, si s-a convenit ca datorită faptului că Honorius mai avea doar câteva luni de scoală universitară la Chicago si urma să se întoarcă în tară, el putea fi un bun purtător de cuvânt al grupului în România în special în mass-media românească cu care avea o relatie mult mai apropiată decât oricare din grup.
Astfel s-a ajuns la prima sedintă de constituire a PDL Chicago care a avut loc în prima săptămână a lunii iunie si a fost găzduită în sala centrului cultural din Niles. Adevăratii responsabili pentru înfiintarea grupului de sprijin PDL din Chicago sub forma unei filiale PDL recunoscute oficial au fost d-nii Mircea Lubanovici si Călin Nartea!

Cum a ”săpat” Honorius Prigoană sub deputatul Lubanovici pentru a-l face să demisioneze din parlament pentru a-i ceda locul?

Cert este că după ce Honorius s-a văzut ”ales” pe pozitie si oamenii i-au dat sansa de a fi liderul lor politic, el a intrat în contact direct cu William Brânză si cu deputatul Sever Voinescu (bun prieten al familiei Prigoană – fost Consul General al României la Chicago) căutând sub orice formă să submineze rolul si responsabilitătile deputatului Lubanovici ca vicepresedinte al PDL Diaspora. În discutii private cu membri ai grupului PDL Chicago lansa zvonuri si bârfă la adresa deputatului Lubanovici si la asocierea acestuia cu biserica neoprotestantă.

Ba mai mult, a început să răspândească zvonul că deputatul Lubanovici ar demisiona din Parlamentul României si astfel locul său ar fi disponibil prin alegeri anticipate la care Honorius s-a arătat foarte interesat în a candida. Totul însă, după spusele lui Honorius, trebuia să se întâmple după alegerile prezidentiale din 2009 pentru a nu isca certuri interne în grupurile de simpatizanti PDL din SUA si a nu pierde nici o parte din acest electorat în urma ruperii de pe urma pozitionării pe baricade diferite a d-lui Lubanovici si a juniorului Prigoană.

Cum s-a validat oficial deschiderea filialei PDL Chicago?

Pentru o imagine cât se poate de senzatională a noii filiale PDL (prima de acest gen si la această amploare în SUA), s-a trecut la găsirea unui sediu care să ”dea bine în poze si la TV”. Astfel s-a ajuns ca propunerea Primvicepresedintelui PDL Chicago, omul de afaceri Virgil Tiran, de a se întrebuinta un spatiu comercial pe care acesta îl detinea – însă numai pentru următoarele două luni. ”Nu e important cât tinem sediul că la urmă putem spune orice, important e doar să avem o imagine tare la început si să rupem gura târgului” – a fost ceea ce s-a tot plimbat prin gura presedintelui Prigoană si a celor ce i-au căzut de fraieri.

Următorul lucru a fost pregătirea noului sediu pentru camerele de fotografiat si cele de filmat. Aici juniorul Prigoană a lucrat cu o firmă profesională de confectionare de semne si reclame publicitare ce este patronată de un român. Este vorba de Digital Sign Design si domnul Ovidiu Condrea, care pentru o sumă modestă a făcut designul si apoi a executat toate semnele pe vinil autocolant si le-a aplicat pe geamurile noului sediu. Această cheltuială a fost acoperită de Honorius Prigoană.

Apoi, grupul liderilor PDL Chicago a hotărât oficierea deschiderii acestei filiale în prezenta presei românesti locale, adică a ziarului Romanian Tribune, Televiziunii Române din Chicago si ziarului Gândacul de Colorado. S-a stabilit ca în ziua de 23 iulie 2009 să aibe loc o festivitate pentru deschiderea noului sediu al PDL Chicago urmată de o masă cu mititei si aperitive românesti care a fost oferită la cafeneaua Select Cafe (patronată de Marius Moldovan, vicepresedinte al organizatiei PDL Chicago).

Pentru a fi recunoscută oficial si de către PDL din tară noua filială a trebuit validată de către conducerea PDL Diaspora, astfel că în seara zilei de 18 august 2009 a avut loc un nou eveniment. Pentru a-si arăta influenta si relatiile în interiorul PDL, dar si pentru a atrage atentia presei din România (scop declarat pe fată în cadrul sedintelor PDL Chicago), Honorius Prigoană a propus ca alături de presedintele PDL Diaspora, deputatul William Brânză, să fie invitati si deputatul Sever Voinescu (simpatizat de unii din Chicago de pe vremea când acesta era consul general aici) precum si a europarlamentarului Sebastian Bodu la oficierea validării PDL Chicago, după ce au fost reluate alegerile conducerii PDL Chicago pentru oficializarea acesteia, în prezenta conducerii PDL Diaspora. Cu această ocazie primul dintre ”inconfortabilii” asociati de-ai lui Honorius a fost eliminat din consiliul conducerii pentru simplul fapt că acesta nu a fost prezent la sedinta ce a precedat validarea. Este vorba de George Pop care initial fusese ales ca secretar al organizatiei.

Tensiune în PDL Chicago chiar în preajma validării noii filiale.

Unele aspecte cu privire la legalitatea noii filiale au început să creeze tensiuni între liderii filialei. Astfel, la foarte scurtă vreme înainte de validarea acesteia, PDL Chicago a început să fie pusă sub semnul întrebării din punct de vedere al statului juridic. În pofida oricăror atentionări, nu doar din partea simpatizantilor si a membrilor ci chiar si din partea deputatului Lubanovici, Honorius Prigoană i-a asigurat pe oameni că totul este ok si că personal s-a ocupat de legalitatea acestei filiale si nu este absolut nici o problemă. De remarcat că Honorius era oarecum contra cronometru deoarece trebuia să se reîntoarcă în România în prima sau a doua săptămână din septembrie 2009.

După validarea oficială a filialei, la prima sedintă s-a pus din nou problema legalitătii filialei. După mai multe presiuni din partea unor membri si a unor lideri, Honorius în cele din urmă a angajat serviciile firmei U.S. Tax Express (patronate de d-l Petru Amarei) pentru a crea o nouă persoană juridică conform legilor statului Illinois cu numele PDL Chicago, ca organizatie non-profit. Astfel că abia pe data de 26 August 2009 începe să existe oficial PDL Chicago, însă nu în conformitate cu legile federale ale SUA care guvernează peste orice activitate politică internatională pe teritoriul acestei tări, ci doar în conformitate cu legile statului Illinois cu privire la organizatii social-culturale (nicidecum cu caracter politic !!! ).

La scurtă vreme d-l Călin Nartea, ca Prim Vicepresedinte al PDL Chicago si unul dintre initiatorii acestui grup politic, este contactat de un jurnalist independent – D-l Vasile Bouleanu, care îl atentionează cu privire la statutul si legalitatea organizatiei din punct de vedere al legilor federale ale SUA, mai precis – conformitatea PDL Chicago cu legea Departamentului Federal al Justitiei SUA cunoscută ca Actul de Înregistrare a Agentilor Străini (FARA – Foreign Agents Registration Act · 22 U.S.C. § 611 et seq - United States Code). (Mai multe informatii despre aceasta la adresa: http://www.justice.gov/criminal/fara/).

Honorius a fost si el întrebat de d-l Bouleanu cu privire la acest aspect încă din luna iulie cu mult înainte de validarea filialei, însă a întors-o cu o minciună urmată de alta, crezând că abilitatea sa de a vorbi multe fără a spune nimic vor face ca d-l Bouleanu să uite de subiect.

Cum au evoluat problemele la Chicago si de ce si-au dat demisia unii lideri? Un tânăr student la drept se dă drept avocat apărându-l pe Honorius riscând pedepse aspre!

După ce a fost contactat si Steven Bonica de d-l Bouleanu cu privire la acest subiect si a fost atentionat de faptul că multi prieteni de-ai săi erau acum parte dintr-o organizatie politică ilegală si riscau pedeapsa în conformitatea cu legile federale, Steven a început să pună presiune pe Honorius Prigoană să explice membrilor situatia si să le ofere posibilitatea de a înregistra organizatia legal la nivel federal cu FARA sau de a o disolva. Honorius a ales să refuze orice sfat prietenesc deplin constient că oricum nu e problema lui pentru că avea să plece din SUA într-o săptămână două. Ba mai mult, oricum din punct de vedere legal nu avea problemă cu statul american (după cum a spus-o) pentru că era un simplu vizitator si nu rezident legal.

În urma refuzului lui Honorius de a corecta problema, mai multi dintre lideri si-au dat demisia din PDL Chicago. Astfel au demisionat ambii Prim Vicepresedinti - atât Călin Nartea cât si Virgil Tiran, Vicepresedintele Iovită Văran, Secretarul General Călin Cristian, Trezoriera Ramona Nartea, precum si alti membri. Totodată PDLului Chicago si presedintelui său i s-a dat termen de evacuare din sediul de la adresa 2700 W. Belmont Ave. din Chicago pe motiv că acesta a fost vândut si urma să fie încheiată tranzactia de trasfer ale drepturilor proprietare. (În ultima săptămână a lunii august 2009 au fost date jos toate autocolantele si toate semnele si inscriptiile PDL de pe fostul sediu.)

Ca urmare, pentru a-si salva pielea în fata membrilor rămasi alături si a nu risca închiderea filialei înainte de întoarcerea acasă în tară, Honorius a adus la următoarea întâlnire ”privată” (unde atât presa cât si neapartinătorii acestui grup nu au avut dreptul de a participa) un tânăr român student la drept în Chicago, numit Dragos, pe care l-a prezentat în fata unor membri drept avocat specializat pe probleme de politică! Atentie, în SUA orice persoană care se pretinde fără drept a fi un ofiter sau apărător al legii (adică politist sau avocat) riscă pedepse foarte grave si suspendarea dreptului de a deveni ulterior ceea ce a pretins a fi! Deci practic Honorius l-a pozitionat pe Dragos în situatia de a i se interzice acestuia dreptul de a practica avocatura bazat pe faptul că a pretins a fi avocat! Totusi, Dragos nu era chiar străin de situatie deoarece lucra într-o firmă de avocatură ca simplu functionar si avea o tangentă destul de vădită cu lumea avocaturii.

În fine, în cele din urmă unii au fost ademeniti de carisma lui Honorius si a lui Dragos si au rămas în PDL Chicago până azi, desi aceea a fost ultima sedintă a acestui grup politic fantomă. Unul dintre acestia, Marius Moldovan, fiind chiar ademenit să cumpere si BMWul X5 al lui Honorius la un pret exorbitant doar pentru a-l impresiona si a beneficia de auspiciul viitoarelor servicii ale clanului Prigoană promise de (ne)onorabilul Honorius.


Cum s-a lăudat (ne)onorabilul Honorius că a fost sunat de presedintele Băsescu?

Este important de stiut si faptul că Honorius Prigoană a fost invitat să facă parte din grupul de initiativă de formare a Camerei Românesti de Comert si Industrie din Chicago (Romanian Chamber of Commerce and Industry) ce a fost încorporată în statul Illinois. Desigur că prezenta acestuia în mijlocul grupului oamenilor de afaceri a animat situatia, însă mai mult decât s-a asteptat. Astfel, înainte de eliminarea sa din acest grup, Honorius a făcut câteva afirmatii în cadrul sedintelor camerei de comert de-a dreptul stupefiante. Spre exemplu, în luna august se punea problema posibilitătii unei vizite la Chicago a Presedintelui Traian Băsescu. Această vizită a fost anuntată neoficial si doar ca simplă posibilitate în eventualitatea acceptului Presedintelui Obama de a se fi întâlnit cu Presedintele Băsescu în luna septembrie, ocazie cu care presedintele României ar fi dorit să viziteze si o comunitate românească. Ei bine, odată deschis subiectul, Honorius Prigoană s-a lansat în talente si fumuri greu de explicat, prin care a spus clar că a fost sunat de ”oamenii presedintelui” si că i s-a cerut personal coordonarea vizitei. Ori, taina mare pentru toti cei ce-au auzit chestia asta era cu privire la următorul aspect: cum putea presedintele sau institutia sa să încredinteze o astfel de misiune liderului unei filiale a unui partid politic (lăsând la o parte lipsa totală de experientă a acestuia) când presedintele trebuia să fie si să rămână nepartizan?!

Desigur că fabulatiile si aroganta cu care Honorius a folosit minciuna pentru a-si umfla penele în fata unui grup mic de oameni de afaceri de origine română nu au fost trecute cu vederea după constatarea adevărului din surse oficiale si nu la coltul străzii sau pe bloguri anonime.

De ce nu s-a auzit nimic până acum?

În pofida aparentei, liderii demisionari din PDL Chicago nu au tăcut si nu au ignorat situatia cu privire la ilegalitatea acestei filiale si aroganta presedintelui ei, ci au contactat fiecare în parte atât pe presedintele PDL Diaspora – deputatul William Brânză, cât si pe Vicepresedintele PDL Diaspora – Deputatul Mircea Lubanovici. Acestia au promis că vor înainta rapoarte cu privire la cele întâmplate la conducerea centrală a PDL, fapt ce ne îndoim că a avut loc din moment ce BPN al PDL a validat candidarea tânărului rătăcitor al clanului Prigoană la Camera Deputatilor pentru Colegiul 1 după ce l-au scos de pe listă pe deja aprobatul si supervizatul sectorului 1 Viorel Tudorache. Ori, astfel de jocuri am vrea să credem că nu se făceau dacă se stiau mai multe despre ”performanta politică” a juniorului Prigoană.

Cât despre relatări în presă... Grupul PDL Chicago, atât demisionarii cât si cei rămasi în această fantomă după întoarcerea fiului risipitor la averea tatălui, dar si simpatizantii care au continuat campania de comunicare telefonică, au hotărât că orice relatări în presă nu ar da bine pentru PDL si presedintele Băsescu în prag de alegeri. Asa că pentru a nu da apă la moara PSDistă au preferat să păstreze lucrurile cunoscute doar în bucătăria politică românească din Chicago, care oricum l-a taxat nitel pe Băsescu acordându-i un scor procentual mai mic decât în alegerile din 2004.

Ce contributie a avut Prigoană Jr. în comunitătile românesti din SUA în timpul campaniei prezidentiale din 2009?

Absolut niciuna. Inexistent, lipsit de orice semnal de viată, Honorius Prigoană s-a afisat în spatele presedintelui Băsescu în emisiunile televizate si desigur că pentru a-si merita acest loc special a muncit din greu în campania electorală pe undeva, fapt ce o fi cunoscut de liderii PDL, însă în SUA nimic!

7 comments :

Alin said...

La ce va asteptati din partea unor astfel de oameni, decat sa promoveze niste oligofreni. Pai daca Elena Basescu a ajuns parlamentar european, de ce nu un pustiulica arogant de 23 de ani nu ar ajunge deputat. Asa ca, sa nu va mirati cand vom avea "onoare" de al avea pe Honorius in Parlamentul Pamaniei, ca doar genul de persoane imbecile care au votat-o pe EBA, acesti idioti il vor vota si pe Homorius. Proasta natie avem, stiti vorba aceea: populatia Romaniei este in crestere, insa IQ-ul acesteia ramane constant

Un Alegator said...

De ce nu vreti voi sa lasati sansa de reabilitare unui cretin dependent de droguri care la insistentele familiei, asa de gura lor mai mult, si-ar lua si el job de parlamentar sa aiba un program sa nu o mai arda pe la curve pana dimineata, sa se faca baiat serios, sa-i poata conduce afacerile lu` tata?! Vreunu din voi a vazut realitatea romaneasca din interiorul unui lamborghini? Nu trebuie sa fiti asa rai, luati-va si voi un gallardo sa vedeti ce frumoasa e viata:) Eu nu pot intelege cam cum crede fi`su asta al lu` PliciMen ca impaca el viata de noapte cu munca de zi. Pe bune acum, ganditi-va cam ce initiative legislative o sa aiba asta ziua daca el s-a drogat si a baut cu zdrentele si alti asemenea lui pana sa ajunga la parlament sa ne reprezinte dimineata:)) Cam cata cocaina tre sa bage ca sa-l tina balamalele sa stea treaz macar acolo la parlament:)) Nu e frumos sa nu-i dati o sansa baiatului doar ca e drogangiu, ca are taksu lovele si ca e cam figurant, invidiosilor:) Ar avea ceva de comentat vreunul dintre voi daca ar ajunge in parlament vecinu vostru de bloc sau vreun fost coleg de clasa? Nu cred! Care parte n-ati inteles-o? E nevoie de cash baieti, rosalu produce, totul e de vanzare pe aici prin tara asta incepand de la voturile tzaranoilor pe care i-au cumparat cu o galeata goala si terminand cu locuri in parlament si guvern. Poate ca si eu m-as fi suparat pe tata daca avea banii lu prigoana si nu-mi lua gallardo nu ma trimitea la droguri mai bune in america sau nu imi lua si mie post de parlamentar, voi nu?

Manu said...

Stati linistiti! Cu bani si furtul voturilor, metoda brevetata de mentorul sau in politica_Basescu- va reusi sa fie deputat.
La cat de usor sunt dusi de nas romanii vom ajunge sa conduca tara asta spre distrugere numai astfel de lichele !
Sa traiti bine!

Surubel si Piulitza said...

Du-te in saracie uratule si derbedeule!!!! deputat ma? sorece oligofren si nesimtit ce esti. porc de guineea violat in urechi de sase maimute in calduri neregulate de doi ani ce esti. hai siktir cu candidatura ta libidinoasa si tanara.
Eu cred ca Honorius era in masina cu Mandruta dar purta peruca blonda. ;-)

Brad said...

Sper ca cei din foto sunt toti simpatizantii pdl...

Strigonius va intra,fara doar si poate, in Parlament. Nu va muri nimeni - durerea cea mare este ca sistemul permite.
Curtea Constitutionala ramane tacuta cand este vorba de oameni din anturajul porto, de fapt al puterii, in general desi, prin '90, '91, cu nu stiu ce ocazie, tin minte ca exista o limita de varsta pentru intrarea in parlament (30 ani)daca-mi aduc aminte...

Una peste alta, in loc sa avem un guvern condus de johannis, care sa se apuce de treaba, cu programe coerente - astia sobolanesc dupa majoritati si pun taxe si impozite noi.
Am zis "pun" , pentru ca au nivel foarte jos ...

Anonymous said...

Ce bine-mi pare, bine v-a facut, fraierilor! V-a lasat cu buzele umflate si acum debitati ocari, hm? Nu ne spune autorul "stenogramei", cu simpatia sau membria PDL, cum ramane? L-ati votat pe Basescu cu amandoua mainile si-acu va smiorcaiti.
Cand Honorius P spunea ca Basescu va lua peste 70% la Chicago, i-am ras in nas. Acum, ne rade el noua; iar cand isi va aminti de voi, se va caca pe el de ras. Din Parlament.

Stefan said...

Compunerea asta e 100% scrisă de nimeni altul decat Steven Bonica, cel care e un adevarat cameleon. Cand lua banii de la Prigoana era bun, il pupa in cur si il ridica in slavi, apoi cand nu a mai fost nimic de unde suge si-a mutat pupincurismele in alte părți! O curva comunitară care numa la cerșit banii se pricepe si la kkturi.