Tuesday, March 2, 2010

Tunul imobiliar Elena Udrea -Cocos in Parcul Herastrau

Tun imobiliar in Herastrau. Un teren de 7 hectare din parc a fost vandut mult sub pretul pietei unei firme care vrea sa construiasca un hotel pe spatiul verde.

Cei peste 62.000 de metri de teren din Herastrau s-au aflat in administrarea Biroului pentru Tineret si Turism (BTT), care s-a asociat cu o firma apropiata lui Dorin Cocos si Alexandru Bittner, pentru a dezvolta o baza sportiva pe malul lacului. Dupa un an de contract, au aparut problemele si firma a dat in judecata BTT. Instanta a obligat BTT sa vanda tot terenul pentru un milion de dolari, suma infima in raport cu pretul pietei, care era cam de 40 de ori mai mare, informeaza Antena3. Povestea nu s-a sfarsit inca pentru ca Tribunalul Bucuresti a anulat titlul de proprietate pe baza caruia BTT-ul a incheiat contractul de vanzare-cumparare. Fostul sef al Biroului de Turism si Tineret este acum cercetat penal pentru modul in care s-a realizat contractul de asociere pentru terenul din Herastrau.
Tunul imobiliar a fost dezvaluit in urma cu 10 ani de jurnalistul Victor Ciutacu in ziarul "Adevarul"


Si daca tot sau pus pe treaba mafiotii transferati de Basescu la independenti ,Gabriel Oprea, vrea cu orice pret sa refaca patrimoniul pierdut al Armatei. Asta include si castigarea proceselor pe care ministerul le are cu Gigi Becali, care si-a construit averea pe o serie de schimburi de terenuri cu MApN, inca de pe vremea cand ministru era Victor Babiuc.

Oprea este foarte aproape de obiectivul propus, o liota intreaga de juristi gasind tot felul de hibe in contracte. Termenele in aceste procese se apropie, iar latifundiarul din Pipera este deja in corzi. Acesta doreste o pace cu PDL, fiind convins ca de la Traian Basescu i se trage. Tocmai de aceea a si propus ca sa-si puna in joc mandatul de europarlamentar, ca si membri pe care-i are in partid pentru o fuziune cu PDL din care sa primeasca postul de vicepresedinte. Becali spera ca in acest fel il va imbuna pe Basescu, care-l va lasa in pace si-i va da lui Oprea "la loc comanda". Numai ca PDL nu doreste un becali in partid. Gigi a gasit si o solutie de avarie. Poate il vrea PNL. Cu un partid puternic ar putea juca mai bine rolul de victima. Dar nici PNL nu se da in vant dupa Gigi.

4 comments :

Vali said...

Cred ca dna Udrea nu trebuie criticata pentru astfel de lucruri.

Anonymous said...

Nu este singurul. Nu este primul.

Afacerile merg foarte bine si in sectorul 6, unde vaselina este asigurata de Poteras....

Si afacerile nu se rezuma la chestia cu piata Crangasi. Sunt si 2 proiecte pe fonduri structurale. Mai sunt si niste retrocedari...

Ciucuda said...

Doi frati au batut sistemul !
Au castigat dreptul de a inmatricula un autoturism fara plata taxei pe poluare.
Articolul pe: http://blog.imperiaonline.me/2010/03/03/doi-frati-au-batut-sistemul/

Petre said...

Cred cu toata taria ca Elena udrea este perfect cinstita.