Monday, April 26, 2010

Piedone, Puterea si adevarul

Motto: Nu puteti vota cat pot ei fura



Foto : sutu.ro

Victoriile in serie ale partidului D-lui Basescu, ma refer in special in Colegiul 19 si Primaria Rm Valcea reflecta starea vizibila si ingrijoratoare de non combat in care Opozitia s-a complacut dupa reinstaurarea regimului mafiocratic portocaliu , cu complicitatea serviciilor speciale. Nu trebuie ignorata nici contributia unor lideri locali din taberele adverse in "succesul electoral" care a facut posibila suspendarea pe termen limitat a pedepsei clanului Basescu-Udrea . Tradari s-au comis atat in PSD cat si in PNL, unii chiar apropiati varfurilor celor doua partide care formau alianta opozitiei impotriva imperiului infractorilor. Parte dintre ei au ramas si astazi pe pozitii de frunte, rumegandu-si relaxati actele de binefacere si dosarele care au favorizat jocul la doua capete.
Am avertizat in urma cu doua saptamani ca alegerile din colegiul 19 impreuna cu cele de la Rm.Valcea sunt un test de turnesol pe care opozitia unita trebuie sa-l treaca. N-a fost asa, motivele? Multe si ingrijoratoare. Presimt ca daca se va continua in acelasi ritm este preferabil sa ne luam jucariile si sa plecam fiecare pe drumul nostru. Din greseala in greseala spre victoria finala , a PDL , in 2012. Solutia este una singura: Niciun compromis sau colaborare tacita cu puterea, atacul frontal la problemele generate de insolenta si brambureala programata a necalificatilor din guvern, refuzul de a intra in jocurile diversioniste ale "laboratorului", coordonate inteligent in scopul distragerii atentiei de la dezastrul general. Loviti in plin fisurile create de aparatul bolsevizat al Cotrocenilor , sufocati-i in propriile greseli pentru ca momentul adevarului va veni odata cu intrarea in incapacitate de plata a Romaniei, curand. Pina atunci insa, norul negativ indreptat impotriva puterii trebuie recuperat si transformat in oxigen pentru opozitie. Asteptand apogeul crizei si votul negativ echivaleaza cu automutilarea si in final suicidul politic . Semnalul favorabil din Colegiul 1 trebuia cultivat pe mai departe in colegiul 19 . Multi acuza blaturi si aranjamente , santaje sau noncombat. Primarul Chiliman a demonstrat ca masinaria de razboi a structurilor de putere poate fi invinsa, dar pentru asta ai nevoie de oameni loiali si capabili sa duca razboiul cu mecanismele diabolice ale sistemului, pina la sfarsit, nu de trepadusi sau tradatori care se vand la prima strigare.
In Colegiul 19 , victoria reginei bercenilor s-a datorat in special blatului primarului sect.4 , santajat probabil cu vreun dosar mai greu decat cel al permisului fals de conducere. Nu sunt dubii in acest sens, tot Piedone i-a recomandat manelistei si firma de consultanta Kensington Communications , care l-a ajutat sa obtina mandatul de primar.
O victorie care da apa la moara aripii Udrea pentru care isi aroga drepturile de autor neidentificat, amatorul Cristian Preda, caracterul care mimeaza perfect performanta managementului de campanie pe spatele efortului lui Romeo Raicu. Nici PSD nu si-a aratat forta in teritoriu chiar daca neinspirata selectie a candidatei PC a adus un plus de nesansa.
Deja unele site-uri pro putere acuza PNL de blat cu PDL, mai ales dupa publicarea fotografiilor de mai sus, probe 'aranjate" prin care Cristi Sutu care incearca sa-l scoata pe Piedone din cartile conspiratiei, introducandu-l in joc pe seful filialei PNL Sect.4 Giani Dinu , surprins in cateva ipostaze , in ziua votului, impreuna cu Romeo Raicu , liderul PDL sect.4. Inclin mai mult spre regie dar nu exclud nici blatul. Asta nu inseamna ca Giani Dinu nu este culpabil, in primul rand pentru naivitatea cu care s-a expus. Indiferent ce capcana ti se intinde, nu poti cadea victima intr-o asemenea conjunctura decat daca cantitatea de prostie din sistemul propriu iti depaseste greutatea corporala.Faptul ca lui Giani Dinu i s-a facut manevra de culpabilizare nu-l scuteste de responsabilitati. Fotografiile expuse sunt dovada clara a unei lucrari cu premeditare , Cristi Sutu reprezinta acum o filiala a aparatului de manipulare al clanului Udrea din PDL, ocupand functia de sef al departamentului politic al noului trust de presa "Puterea", sponsorizat din umbra de grupul Udrea-Cocos, via Costica Canacheu cu jocul la inaintare al lui Adrian Thiess, sponsor al campaniei lui Traian Basescu, din profitul net obtinut din consilierea lui Radu Duda si Sorin Oprescu. Explicatiile finantarii acestei publicatii cat si a noului trust media care va purtea acelasi nume , originea sponsorilor valseaza diversionist intre Germania si de curand , cu Anglia. Confuzie totala in sursele de finantare al noului trust de propaganda al puterii . Daca se limitau la Germania , explicatia avea un gram de logica bazata pe istoricul de afaceri cu masini de care este legat personajul de coperta, Adrian Thiess , inca din perioada anilor '90. (Kriminalbereitschaftsdienst , brigada de furturi auto.)

Blaturi sau indiferenta totala, santaje sau neimplicarea opozitiei in cursele electorale dau posibilitatea revenirii in forta a PDL in ciuda crizei si proastei guvernari.
Riscul de fracturare a opozitiei in urma esecurilor inregistrate ticaie si cine isi imagineaza ca Ponta s-a dus astazi la Cotroceni doar pentru legea ANI, are nevoie urgenta de terapie impotriva infantilismului politic.
Imaginati-va urmarile unei intelegeri Basescu-Ponta in privinta modificarii legii alegerilor generale dupa poftele matelotului. Esecul de ieri poate fi transformat destul de usor intr-un dezastru la nivel national , in cazul trecerii la uninominalul intr-un singur tur. daca se continua in stilul de pina acum , este recomandat sa nu ne imbatam cu iluzii pentru 2012 sau eventual anticipate. Romania are nevoie acum, de o opozitie radicala de care isi poate lega sperantele, in caz contrar , ne luam hamul si prastia, fiecare pe drumul sau, lasandu-l pe Basescu si Udrea sa-si continue orgiile pe spinarea romanilor amanetati pe urmatoarele decenii la FMI.
Fiecare zi trecuta degeaba echivaleaza cu un cui in cosciugul pe care Basescu il pregateste opozitiei, in mod special PNL-ului. Aveti doua variante clare, iesiti la razboi total cu puterea sau preferati sa va dati sfarsitul, in somn.

16 comments :

nicole said...

Marius, ai perfecta dreptate. Poate s-au combinat comoditate, blat, "dosare"... Este clar ca opozitia (PSD-PC) a fost inexistenta. Nu am vazut "echipe mobile" prin cartier, nu au existat reactii la materialele de campanie ("Piedone o sustine pe Teo"),nu s-au deranjat sa convinga oamenii sa vina la vot.
Si eu sunt foarte dezamagita dar nu pot sa renunt la speranta... Crin a facut o miscare buna ca a refuzat bataia de joc (de astazi) de la Cotroceni. Cred in PNL.Sper sa avem forta sa rezistam si sa invingem sistemul basescianist.

Marius Mina said...

Nicole, si eu cred, altfel inchideam de mult pravalia.

Anonymous said...

Oh, Doamne! Sutu in clanul Udrea. Ceva mai ridicol rar am mai auzit :|

Marius Mina said...

anonymus, mananca si el o paine, care-i frate problema?

Brad said...

Piedone este un tip santajabil ( vezi cum a obtinut permisul auto de sofer profesionist la Pitesti, cu mutatie ilegala si examenele date intr-o singura zi) ...
Excelent articol dar ... de cand base este domn si de cand numele lui se scrie cu majuscula ?!

Ma intreb ce rahat manca basel astazi, daca micul procuror urma exemplul lui Crin ... da' de unde nu este, nu este !

... prin nov am postat pe blogul mogulului ca are o pb mare de leadership in partid - a intrebat, i-am raspus: dna Grapini era mai potrivita ... alt calibru ...

Marius Mina said...

Brad,niste amatori

Anonymous said...

just dar nu stiu ce i ar trebui lui crin sa se dea jos din pat cred ca amenintarea cu un congres extraordinar ca a uita ca somnul natiunii naste basesti

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

PRM spune de cel putin un deceniu: s-a dat ordin ca in Romania sa ramana numai 2 partide. Ce pluripartidism, ce reprezentativitate, cu asta i-au aburit in '90 pe fraieri. In acest context, PDL si PSD au tot interesul sa ramana singurii jucatori pe scena politica. Acum un an, am scris in "Tricolorul" ca PNL si-a batut un cui in talpa acceptand sa puna in aplicare votul uninominal si asta inseamna disparitia lui. Era o chestiune de timp... PSD si PDL urmau sa mai astepte 4 ani si gata.Sunt oricum partide-surori, cu experienta la furat. Ce vor face romanii, daca se vor trezi? Intr-un stat politienesc, dar condus de mafioti? ABSOLUT NIMIC!

Anonymous said...

Marius,
Puterea este in mana portocalei mecanice!
la fel si ziarul Puterea!
Sper totusi sa admiti faptul ca Doamna Minca e prea manelista ca sa poata ajunge in parlament, chiar daca se confrunta cu Teo!
PSD PNL si PC au fost asa de neinspirati incat au ales o femeie ,fara perspective si fara sprijinul lui Piedone care s-a internat cum face deobicei,pentru Colegiul 19 si pentru Primaria Valcea , asa ca PDL a repurtat doua victorii pe principiul Singuri impotriva tuturor"!
Bravo PDL , sper ca si rivalii vostrii sa invete din aceste doua evenimente!
Politica este bazata pe rivalitate!

Teo Negura said...

Cel mai grav in toata poveste asta mi s-a parut acel non-combat in care PNL si PSD s-au lafait. Indiferent cine a ocupat fotoliul de parlamentar pana atunci, a fost o mare eroare sa lasi batalia pe mana ilustrei Minca, o necunoscuta plasata intr-o ecuatie din care nu avea cum sa o scoata la bun sfarsit. Totul e troc in tara asta, iar interesul national e ultimul lucru la care se gandesc acesti politicieni, indiferent de tabara, culoare sau...doctrina. Trebuia sa fiu desuet pana la capat, nu?...

Marius Mina said...

Chivule taica, mananc si eu o paine ca Thiess , Sutu si Piedone, una mai neagra dar mai sanatoasa.

Anonymous said...

chivule,daca Romania pt tine este romania,mars la rusi

Anonymous said...

Pana acum din ce am vazut prin presa,de cand a devenit primar Piedone s-a tinut de cuvant si singura sa politica a fost cea a cetatenilor din Sectorul 4 neimplicandu-se in mocirla politica de la centru,asa ca nu vad ce rost avea sa se implice in campanie din moment ce acesta nu intra in atributiile lui de primar.A demonstrat inca o data ca face doar politica cetatenilor din sector si pentru asta eu il apreciez foarte mult si sper sa faceti si voi lucrul asta .

Anonymous said...

Oameni buni, lasaţi-l în pace pe Piedone! Aruncaţi cu noroi în oamnei care fac lucruri concrete, uitaţi-vă la Videanu, Băsescu şi la alţii!Şi până la urmă, dacă nu s-a implicat, treaba lui, e tare omul!

Anonymous said...

Oamnei buni, lăsaţi-l în pace! Piedone chiar face multe lucruri pentru Sectorul 4! Şi, până la urmă, treaba lui dacă s-a implicat sau nu. E tare omul, oricum! Muriţi de invidie!

Anonymous said...

Nu au PDL_istii norocul sa-l aibe coleg pe Piedone ar vrea ei da nu pot,le-ar placea inca o Primarie portocalie dar in Sectorul 4 nu o sa le mearga.2012 e sfarsitul dar nu al lumii ci al dictaturii portocalii.