Thursday, April 12, 2012

Sorin Blejnar si afacerea Pre Pay


Firmele în care sunt implicaţi soţia şi socrul șefului de la Fisc au realizat afaceri deosebit de profitabile cu firme controlate de ANAF • Milioane de euro au intrat în contul firmelor de familie, din vânzarea de cartele "Pre Pay" în toată țara
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, are probleme de integritate şi pentru afacerile derulate de familia sa. „Este vorba despre societăţile comerciale în care sunt implicaţi soţia sa, Andreea-Florentina Blejnar, avocat în cadrul Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi Manolache şi Asociaţii, şi socrul său Buzabrici Filipescu Toader (SC Tetacons SRL Bucureşti şi SC Dial-Ton SRL Arad) cu societăţi comerciale aflate în competenţa de control a ANAF, ca OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol şi Compania Naţională Loteria Română", a declarat Valer Marian, vicepreședinte al Comisiei de Abuzuri din Senat.
Ar fi vorba despre soţia preşedintelui ANAF, Andreea - Florentina Blejnar, care este asociat principal la SC Tetacons SRL Bucureşti, la care deţine 95% din capitalul social, iar diferenţa de 5% este deţinută de tatăl acesteia, Buzabrici Filipescu Toader, care exercită calitatea de administrator al societăţii. SC Tetacons SRL are ca obiect principal de activitate consultanţă pentru afaceri şi management şi are sediul la domiciliul soţilor Blejnar (Bucureşti Calea Vitan nr. 10 bl. V 50A scara A etaj 6 ap. 27, Sectorul 3).
Firma soţiei şi socrului preşedintelui ANAF este asociat la SC Dial-Ton SRL Arad, la care deţine 50% din capitalul social, diferenţa de 50% aparţinând asociatului Clim Mitruţă. „Clim este cunoscut drept prieten al lui Sorin Blejnar, care este şi administrator al societăţii. Obiectul principal de activitate al SC Dial-Ton este comerţ cu ridicata nespecializat, această firmă ocupându-se îndeosebi cu comercializarea de cartele de telefonie mobilă digitală. SC Dial-Ton are sediul în Arad şi are punct de lucru în Bucureşti la sediul societăţii de avocatură a soţiei preşedintelui ANAF (B-dul Octavian Goga nr. 26 bloc V 53 C scara 1 ap. 4)", precizează senatorul Marian.
După ce Sorin Blejnar a ajuns preşedintele ANAF, firmele în care sunt implicaţi soţia sa şi socrul său au realizat afaceri deosebit de profitabile cu firme controlate de ANAF. Astfel, în mai 2009, firma Dial-Ton a încheiat un contract de furnizare produse, respectiv cartele telefonice, cu SC OMV Petrom SA. În mai 2010, SC Dial-Ton a dat lovitura deschizând puncte de lucru, prin care comercializează cartele pre-pay, în 11 benzinării Lukoil situate în localităţile Constanţa (judeţul Constanţa), Arad (judeţul Arad), Pecica (judeţul Arad), Bicazu Ardelean (judeţul Neamţ), Scheia (judeţul Suceava), Cenadul Mare (judeţul Timiş), Orăştie (judeţul Hunedoara), Craiova (judeţul Dolj), Daia (judeţul Giurgiu), Baia Mare (judeţul Maramureş) şi Satu Mare (judeţul Satu Mare). În municipiul Satu Mare punctul de lucru figurează la adresa strada Botizului f.n. (fără număr), funcţionând în staţia de carburanţi Lukoil de pe această stradă. În cursul lunii martie 2011, SC Dial-Ton a încheiat cu SC Rompetrol SA un contract de vânzare cumpărare en detail de cartele preplătite de telefonie mobilă în reţeaua de benzinării a acestei firme, care prevede asigurarea unui rulaj de 200.000 euro pe lună la nivel naţional. Interesant dar şi suspect este că acest contract a fost încheiat după ce ANAF declanşase la începutul anului controale de amploare pentru stabilirea preţului benzinei şi motorinei. Este de reţinut că SC Dial-Ton nu are contracte directe cu toţi operatorii de telefonie mobilă, îndeosebi cu Cosmote, această firmă acţionând de regulă ca un simplu subdistribuitor pe acest segment de piaţă.

Afacere păguboasă pentru Loteria Română
Firma soţiei şi socrului preşedintelui ANAF, SC Tetacons SRL, a fost implicată anii trecuţi într-o afacere păguboasă cu cartele Pelegrin derulată cu Compania Naţională Loteria Română, care a suferit un prejudiciu de peste şase milioane de euro. În presă au apărut relatări că actualul preşedinte al Loteriei Române, Gheorghe Benea, a avizat în iunie 2009 unul din cele mai păguboase contracte de achiziţii pentru companie, care a plătit anticipat şase milioane de euro firmei Form Trade SRL Focşani pentru achiziţia de aproape 600.000 de cartele telefonice Pelegrin, a căror vânzare merge foarte prost, din cauza ofertelor mai bune lansate pe piaţă de Orange, Vodafone şi Cosmote. Surse din Loteria Română s-au exprimat că reprezentanţii SC Form Trade au fost somaţi să renunţe la furnizarea cartelelor Vodafone şi Cosmote pentru care se semnase contractul şi să agreeze cartelele Pelegrin, provenite de la o firmă recomandată şi susţinută de Andreea-Florentina Blejnar, soţia preşedintelui ANAF (SC Perfect Tour SRL Galaţi, firmă controlată de controversatul afacerist gălăţean Maricel Păcuraru).
Potrivit ultimelor bilanţuri postate pe site-ul Ministerului Finanţelor, SC Dial-Ton a înregistrat în anii 2008, 2009 şi 2010 cifre de afaceri între 9-10 milioane de euro (41.392.055 lei în 2008, 38.341.910 lei în 2009 şi 35.150.000 lei în 2010), precum şi profituri substanţiale: 1.321.597 lei în 2008, 564.027 lei în 2009 şi peste 1.000.000 lei în 2010. După ce în anii 2006, 2007 şi 2008, SC Tetacons SRL a înregistrat pierderi, în anii 2009 şi 2010, firma familiei Blejnar a înregistrat profit, respectiv 133.377 lei în 2009 şi 278.395 lei în 2010. Dividendele acordate din aceste profituri soţiei lui Sorin Blejnar ar fi trebuit să se reflecte şi în declaraţiile de avere ale preşedintelui ANAF. Acesta a consemnat însă în declaraţiile de avere că ar fi fost creditat de socrul său Buzabrici Filipescu Toader cu suma de 500.000 lei.
„Cert este că şeful Fiscului din România îşi umple buzunarele şi din vânzarea de cartele de telefonie mobilă. Poate scoate ceva de la teşcherea pentru colecta de două miliarde de euro promise premierului Mihai Răzvan Ungureanu"

Articole similare : Sorin Blejnar cercetat penal pentru instigare la evaziune fiscala




sursa : ziua.ro

1 comment :

Anonymous said...

Cred ca trebuie sa emigram, sau chiar asta vor guvernantii !
Sorin Popa este prieten cu Blejnar si l-a consiliat in ultimii ani.
L-a consiliat la spalarea banilor si la returnarile de TVA de la firme "colaboratoare".
Iar Blejnar nu a fost sef la ANAF ca a vrut el ci este sustinut de un "general".