Wednesday, August 7, 2013

Examenul pentru directori de stiri in TVR, trucat in favoarea lui Caludiu Lucaci


Cuplul Claudiu Lucaci & Viviana Anghel , dimplomatii lui Ponta la New York

Claudiu Lucaci, propus pentru postul de consul al Romaniei la New York

Jurnalista TVR Monica Ghiurco a contestat rezultatele concursului pentru conducerea Direcţiei Ştiri a televiziunii publice, arătând în motivarea sa că modul de organizare l-a favorizat pe Claudiu Lucaci.
Monica Ghiurco contestă comisia de concurs, în componenţa căreia s-ar afla persoane apropiate lui Claudiu Lucaci. Monica Ghiurco prezintă şi două lucrări ştiinţifice în care Diana Cișmaru şi Claudiu Lucaci apar co-autori.
Redăm, mai jos, textul contestaţiei Monicăi Ghiurco:

"Subsemnata Monica Simona Ghiurco, jurnalist senior în cadrul Direcţiei Ştiri din TVR, înscrisă la concursul de selecţie al managerilor din cadrul SRTV în temeiul Regulamentului privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Televiziune, aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al SRTv nr. 55/2013, pentru funcţia de “Coordonator cu atribuţii de Director Ştiri”, formulez următoarele:

1. Contest modul de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului, conform prevederilor Regulamentului privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Televiziune, Secţiunea 5, Art.21 (1).
2. Contest rezultatul concursului pentru Director Ştiri, Selecţia I şi invoc lipsa condiţiilor egale de concurs pentru candidaţi, acest lucru reprezentând o încălcare a Art. 5 alin. 1 şi a Art. 39 alin.1 lit. d) din Codul Muncii.  
Precizez faptul că la data de 18 iulie 2013, ora 12.05, am făcut o solicitare la adresa selectie.manageri@tvr.ro, în baza dispoziţiilor Art. 13 din Regulamentul aprobat prin HCA nr. 55/2013, pentru a mi se comunica oficial „informaţii suplimentare, necesare elaborării proiectelor de management.” Menţionez că până la data oficială de închidere a perioadei de înscriere la concurs (19 iulie 2013, ora 14.00) prin depunerea Proiectului de management şi al Memoriului de activitate, nu mi s-a comunicat oficial niciun fel de informaţie suplimentară legată de acest concurs/selecţie internă şi nu mi s-au adus la cunoştinţă datele economico-financiare solicitate, absolut necesare pentru completarea Proiectului de management (am specificat de altfel acest lucru şi în cadrul Proiectului depus).
În contrast evident cu situaţia mea, aceea de a nu avea acces la informaţii esenţiale pentru întocmirea Proiectului, s-a aflat contracandidatul meu care a îndeplinit în ultimele 12 luni interimatul pentru funcţia scoasă la concurs, cea de director al Direcţiei Ştiri, respectiv director DEIS. În toată această perioadă, chiar şi în calitatea de interimar pe care a deţinut-o, dl. Claudiu Lukacsi a fost unica persoană care a fundamentat toate propunerile şi deciziile în privinţa bugetului şi a altor indicatori economici ai Direcţiei. Mai mult, el este şeful direct al resurselor umane specializate, depozitare ale acestor informaţii, de la care, ca o consecinţă firească, nu am reuşit să le obţin. Este un alt element de natură să creeze discriminare între candidaţii pentru a această funcţie, la condiţii de concurs egale fiind necesare oportunităţi egale.
3.  Contest prezenţa dnei conf. univ. dr. Diana Cismaru (SNSPA) în Comisia de Concurs de la Ştiri din motive de incompatibilitatea cu calitatea de membru al unei comisii de concurs menite să judece obiectiv şi să nu-l favorizeze pe niciunul dintre candidaţi, dată fiind relaţia de colaborare strînsă (profesor-asistent în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA) pe care o are de ani buni cu contracandidatul meu, acesta fiind co-autor al unora dintre  lucrările  ştiinţifice publicate de dna Cismaru:
http://dianacismaru.files.wordpress.com/2008/01/lucrari-publicate-feb-2012_ro.pdf:
“Comunicări ştiinţifice publicate în volumele conferinţelor naţionale şi internaţionale[1]:
(…) 5. Cismaru, Diana-Maria; Lucaci, Claudiu (2010).„Dezbaterile finale în campania electorală din toamna 2009: receptarea în mediul real şi în mediul online”, în Securitate şi apărare europeană în contextul crizei economico-financiare (pp. 20-32), Bucureşti: Universitatea Naţională de Apărare Carol I (ISBN 978-973-663-815-2).6. Cismaru, Diana-Maria; Lucaci, Claudiu (2009).„The Institution of the Spokesperson – Status and Configuration in the last Ten Years in Romania” în Ionescu Mihaela & Pricopie Remus (coord.) R&D Perspectives. Promoting innovation through Education, culture and Communication (pp. 479-487), Bucureşti: Comunicare.ro, (ISBN 978-973-711-220-0). 487), Bucureşti: Comunicare.ro (ISBN 978-973-711-220-0).”

4. Solicit să mi se comunice notele primite de cei doi candidaţi (Claudiu Lukacsi şi subsemnata) de la fiecare membru al Comisiei, pe criterii şi subcriterii ale Proiectelor de management, precum şi motivele depunctării proiectului meu în raport cu cel al d-lui Claudiu Lukacsi în raport cu aspectele descrise mai sus.
5. Solicit anularea celei de-a doua probe de concurs care s-a desfăşurat cu participarea unui singur candidat, dl. Claudiu Lukacsi şi contest continuarea concursului după retragerea dnei Lucia Hossu Longin în cursul zilei de 30 iulie 2013, cu o zi înainte de proba a II-a, conform unei scrisori adresate Secretariatului Comisiilor de concurs, scrisoare preluată de presă din care citez: “Nu pot să girez un concurs care este atacabil lesne în justiţie, fie şi pe baza documentelor de comunicare internă din concurs, care probează conflictul de interese în cazul multor persoane”, Regulamentul nespecificând cine suplineşte lipsa din Comisie a unui membru.
6. Solicit anularea concursului din motive de încălcare a prevederilor Regulamentului privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Televiziune de către contracandidatul meu, dl. Claudiu Lukacsi, afirmaţie pe care o susţin cu următoarele argumente şi documente:
Hotărârea Guvernului României nr. 345 din 2013 -06-12, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 354 din 2013-06-14, prin care dl. Claudiu Lukacsi este numit “consul general, şef al Consulatului General al României la New York, Statele Unite ale Americii”. 
Regulamentul privind selecţia managerilor şi evaluarea managementului executiv în cadrul Societăţii Române de Televiziune, Art.4. – (1) “Pentru a putea participa la concursul de proiecte de management în conditile prezentului Regulament, persoana fizică trebuie să indeplinească următoarele condiţii: (…) e) nu are incompatibilităţi cu funcţia pentru care candidează.”
Statutul ziaristului din Societatea Română de Televiziune, Anexa:  “membrii Comitetului Director al Societăţii Române de Televiziune; celelalte functii de conducere din cadrul directiilor TVR 1, TVR 2, Productie Editorială, Ştiri, TVR International” fac parte din categoria ziaristilor de televiziune.
Statutul ziaristului din Societatea Română de Televiziune, Capitolul I: Definiţii EFINIŢII, INCOMPATIBILITĂŢI, Art.3 (b): (…) nu pot face parte din rândul ziariştilor din televiziunea publică “persoanele care sunt salariate sau fac parte din organismele de decizie ale statului sau din alte instituţii direct dependente de puterile publice.”
În particular, situaţia d-lui Claudiu Lukacsi este una atipică, motiv pentru care vă solicit şi o analiză specifică a situaţiei de la Ştiri, el fiind numit consul general la New York, o poziţie de autoritate publică a cărei exercitare în paralel cu funcţia de director la Ştiri nu este posibilă. Mai mult, vă solicit să clarificaţi, în aceste condiţii, cine a participat la concurs: un jurnalist din Televiziunea Publică sau consulul general al României la New York?  Întrucât suspiciunilor de incompatibilitate li se adaugă astfel suspiciuni de politizare a funcţiei de Director Ştiri în Televiziunea Publică, consider că situaţia este fără precedent şi necesită o examinare riguroasă.
În concluzie, vă solicit analizarea obiectivă şi transparentă a modului şi contextului în care s-a desfăşurat concursul pentru “Coordonator cu atribuţii de Director Ştiri”, având în vedere că e vorba de o poziţie publică şi orice viciere a procesului de selecţie ar afecta major prestigiul instituţiei noastre, atât în plan intern, cât şi internaţional. Concursul pentru ocuparea funcţiei de Director de Ştiri al Televiziunii Publice trebuie să fie în afara oricăror suspiciuni de incompatibilitate şi în condiţii de maximă transparenţă.
Cu deosebită consideraţie,
Monica Simona Ghiurco
02.08.2013".

Până la ora publicării acestei contestaţii, nici TVR, nici Claudiu Lukacsi nu au exprimat cu vreun punct de vedere pe această temă.

5 comments :

Robert Horvath said...


Bravo domnule Mina.
Felicitari .
Se pare ca Lucaci amana venirea la New York.
Urmareste filmul
IN GURA LUPILOR (In The Mouth of Wolves)
https://vimeo.com/68411388
Aici este un lup rau de tot pe nume Robert
si cu permisiunea dumneavoastra unul pe
nume Marius.
Acestia al vor manca cu gagica cu tot.
Pardon doamna consul.

Robert Horvath said...

OFF TOPIC DAR LA ORDINEA ZILEI

ZIARUL TRICOLORUL
NEWS ALERT VICTOR PONTA, DAT PE MÎNA INTERPOLULUI, ACUZAT DE UCIDEREA PROCURORULUI CRISTIAN PANAIT!
http://www.ziartricolorul.ro/news-alert-victor-ponta-dat-pe-mina-interpolului-acuzat-de-uciderea-procurorului-cristian-panait/#comment-15086
Ne-a sosit, de peste Ocean, un e-mail cu următorul conţinut: „Jurnalistul de investigaţii Robert Horvath se adresează secretarului general al Serviciului Interpol, Ronald K. Noble, în cazul primului-ministru român, Victor Ponta, învinuit de crimă împotriva procurorului Panait – caz muşamalizat de autorităţile române………………………

CETATEANUL ROMAN VICTOR PONTA DAT PE MANA INTERPOLULUI !

ULTIMA ORA ….TERMINAL !
JURNALISTUL DE INVESTIGATIE ROBERT HORVATH SE ADRESEAZA
SECRETARULUI GENERAL AL SERVICIULUI INTERPOL RONALD K NOBLE
IN CAZUL PRIMULUI MINISTRU ROMAN VICTOR PONTA …..INVINUIT DE CRIMA
IMPOTRIVA PROCURORULUI PANAIT ….CAZ MUSAMALIZAT DE AUTORITATILE
ROMANE.

IN CURSUL ACESTEI DIMINETI ZIARISTUL ARE O AUDIENTA LA SEDIUL
INTERPOL ONU NEW YORK PREZENTAND PROBELE CAZULUI .
– PROBA VIDEO
– PROBA AUDIO IN TIMP REAL
– 27 DE INTERCEPTARI TELEFONICE
- CEREREA DE REDESCHIDERE A DOSARULUI PANAIT AL MONICAI MACOVEI
EURO-PARLAMENTAR, FOST MINISTRU AL JUSTITIEI SI SCRISOAREA ADRESATA COMISARULUI EUROPEAN PE PROBLEME DE JUSTITIE
Justitie, Viviane Reding, pe marginea controversatului dosar 117/P/2002.
-Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung afirma ca Victor Ponta este principialul suspect al mortii lui Panait.

SI DECLARATIA PRINCIPALULUI MARTOR MATUSA LUI PANAIT
În 10 aprilie 2002, tânărul procuror, în vârstă de doar 29 de ani, a mai apucat doar atât să spună, mătuşii lui:
“E PONTA! Câinele PONTA m-a ucis!”



ROBERT HORVATH SUA
CITITI
DENUNTUL COMPLET IN CURAND
http://devanewyork.blogspot.com/

Robert Horvath said...

Reteaua rusa UDMR……..publicata pe blogul meu demonstraza cum Primul Ministru Ponta permite, in cunostinta de cauza, ca propriul lui consilier Frunda ,sa aiba astfel acces direct la secrete de stat si a influentat decizii politice in favoarea Rusiei impotriva tarii sale. In termeni legali, Art 155 Cod Penal, aceasta fapta se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dezvaluirile pe care urmeaza sa le public in continuarer arata ca primul ministru al Romaniei s-a aflat in relatii profesionale cu un sef al spionajului maghiar in Romania. Mai mult: experti ai serviciilor secrete americane de la cel mai inalt nivel confirma acum, in lucrari de specialitate pe care le voi prezenta , informatiile tinute secret in Romania ca urmare a ordinelor date de oamenii fostului KGB. Ponta urmeaca traditia Basescu,
La numirea în postul de procuror general al României a Laurei Codruta Kovesi se stia ca sotul acesteia – Eduard Kovesi – fusese racolat de spionajul maghiar.

Codrut Seres si Zolt racolati de de serviciul bulgar de fapt rusesc.

Ministrii romani au fost racolati de KGB prin serviciul bulgar. Aşa că nu e întamplator că apar spioni ca Stancev, care racolează în acte de spionaj miniştri, ca şi Zsolt sau Codruţ Seres în 2006. Bulgaria este veriga slaba în UE si NATO, iar agenţii bulgari, de fapt ruşi, penetrează structurile de stat ale României.
Din anii 70 funcţiona celebra unitate anti-KGB 0110, cu sediul într-o vila burgheză de pe strada Londra din Bucureşti. Această unitate se ocupa şi de înfiltrarea agenţilor STASI si AVO pe teritoriul României. Cu „ajutorul” agentului de influenţă sovietic Ion Iliescu celebra unitate a fost desfiinţată în zilele revoluţiei decembriste. Ion Iliescu a putut liniştit să instrumenteze asasinarea lui Ceauşescu, ca o răzbunare, permiţând penetrarea serviciilor si structurilor statului cu agenţii Moscovei. Unitatea anti-KGB a fost reînfiinţată în 1994, dar a început să fie sabotată de conducerea de la Bucuresti în 1998, când i s-a interizis sa se mai ocupe şi de agenţii revizionismului maghiar din Transilvania, mulţi din ei făcând jocul Moscovei pe filiera clasica occidentală.

Robert Horvath said...

Reteaua rusa UDMR……..publicata pe blogul meu demonstraza cum Primul Ministru Ponta permite, in cunostinta de cauza, ca propriul lui consilier Frunda ,sa aiba astfel acces direct la secrete de stat si a influentat decizii politice in favoarea Rusiei impotriva tarii sale. In termeni legali, Art 155 Cod Penal, aceasta fapta se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dezvaluirile pe care urmeaza sa le public in continuarer arata ca primul ministru al Romaniei s-a aflat in relatii profesionale cu un sef al spionajului maghiar in Romania. Mai mult: experti ai serviciilor secrete americane de la cel mai inalt nivel confirma acum, in lucrari de specialitate pe care le voi prezenta , informatiile tinute secret in Romania ca urmare a ordinelor date de oamenii fostului KGB. Ponta urmeaca traditia Basescu,
La numirea în postul de procuror general al României a Laurei Codruta Kovesi se stia ca sotul acesteia – Eduard Kovesi – fusese racolat de spionajul maghiar.

Codrut Seres si Zolt racolati de de serviciul bulgar de fapt rusesc.

Ministrii romani au fost racolati de KGB prin serviciul bulgar. Aşa că nu e întamplator că apar spioni ca Stancev, care racolează în acte de spionaj miniştri, ca şi Zsolt sau Codruţ Seres în 2006. Bulgaria este veriga slaba în UE si NATO, iar agenţii bulgari, de fapt ruşi, penetrează structurile de stat ale României.
Din anii 70 funcţiona celebra unitate anti-KGB 0110, cu sediul într-o vila burgheză de pe strada Londra din Bucureşti. Această unitate se ocupa şi de înfiltrarea agenţilor STASI si AVO pe teritoriul României. Cu „ajutorul” agentului de influenţă sovietic Ion Iliescu celebra unitate a fost desfiinţată în zilele revoluţiei decembriste. Ion Iliescu a putut liniştit să instrumenteze asasinarea lui Ceauşescu, ca o răzbunare, permiţând penetrarea serviciilor si structurilor statului cu agenţii Moscovei. Unitatea anti-KGB a fost reînfiinţată în 1994, dar a început să fie sabotată de conducerea de la Bucuresti în 1998, când i s-a interizis sa se mai ocupe şi de agenţii revizionismului maghiar din Transilvania, mulţi din ei făcând jocul Moscovei pe filiera clasica occidentală.

Robert Horvath said...

Dublarea s-a facut fara intentie. Oricum scuze