Friday, March 14, 2008

De ce bat clopotele Traiane?

Ce fac Voiculescu, Sarbu sau Vantu cu banii lor si cum isi platesc ziaristii e doar problema lor, ce anume ii platesc sa scrie intr-un ziar sau sa spuna pe sticla unei televiziuni particulare, este tot problema lor.Ce face cu banul public si ce declara in public Presedintele Romaniei si familia lui este treaba noastra si a presei.


Cand ai un copil agramat si timid si te incapatanezi sa faci din el ceea ce n-a putut natura,inseamna ca iti este diminuata capacitatea de a evalua oamenii sau si mai grav , ii desconsideri . Motiv pentru care, te abtii sa amesteci cele doua registre, familial si profesional. Exact ceea ce pentru manelistul mioritic reprezinta dovada de tarie si respect al familiei.Marlania si tupeul cu care isi injoseste familia si propria persoana, tolerand aluziile de infidelitate, chiar mandrindu-se cu ele, rememorand escapadele cu prostituate din diversele porturi ale lumii, proferand de fata cu nevasta rasisme gen "tiganca imputita" ori impingandu-si analfabeta in conducerea PDLului prin congrese "nord-coreene", spun totul despre Traian Basescu.

Daca stiind toate acestea, dl. Basescu si cei care il acompaniaza in crearea imaginii sale publice au lasat "copilul" sa se joace cu nasul in tzarana politicii romanesti, inseamna ca au cautat cu buna stiinta o noua sursa de conflict si concentrarea atentiei publice spre ceva absolut derizoriu.Penibil Boschetar National! Isi respecta familia invitand ziaristele pe masa sau la el in birou "sa le faca" fie respiratie gura la gura, fie alte marlanisme inspirate din intoxicatia alcoolica zilnica ,este prototipul prostului trezit din betie pe un soclu de statuie in mijlocul multimii si intra cu repeziciune in rol, din nefericire ideal de viata pentru multi bizoni basesculizati securizati si ambalati liberalodemocratic.Ultima realizare: proptirea semianalfabetei imbibate in colagen si botox in fruntea partidului zdrentelor din ciorba de potroace uteciste. A fost doar un experiment neinspirat prin care a sacrificat-o doar ca sa aiba inca o data ocazia de a se autovictimiza.Procentele scad si agentii de influenta numai pot produce suspendari sau referendume(ca sa ma esprim corect).Basescu prefera "sa dea peste bot" presei in loc sa lamureasca in justitie (pe al carei ministru l-a confirmat recent) sau sa ceara drept la replica .

Il platim si i-am pus in maini fraiele tarii doar ca sa se declare port-drapel al luptei anticoruptie -in vreme ce nu are nici autoritatea nici responsabilitatea si nici vointa de a tulbura apele in care-i place sa pescuiasca .Oricum "lupta" lui n-a produs in trei ani decit zgomot si clabuci.

Un presedinte care din salariul de bugetar a facut in trei ani ,zeci sau sute de milioane de euro, pentru el si familia lui timida.
Nu e decat un cabotin , care cu fiecare gest isi sapa singur asfaltul de sub gleznele propriei politici schizofrenetice.

1 comment :

Anonymous said...

Nu, nicidecum picioarele nu-i sunt afundate in asfaltul politicii, e doar un scuipat al apelor, care, cu putin ajutor din partea Fortunei,noi- plebeii, prea des saturati de hahaiturile-i imbibate in aburii maritelor betii, vom putea potoli valtoarea asta, dandu-i lui Neptun una peste falca pentru faptul ca l-a adus vreodata la mal.

Urari de bine din sud, de pe prispa bunicii.