Wednesday, March 12, 2008

Basescu in SUEDIA

Traian Basescu le-a spus, marti, romanilor care traiesc in Suedia ca in Romania lucrurile sunt "in regula" si ca merg inainte, in ciuda unui sentiment de insatisfactie al majoritatii cetatenilor.Va pot spune cu toata responsabilitatea ca in Romania lucrurile merg inainte", a mai spus Basescu, indemnandu-i pe romanii care traiesc in tara scandinava sa se intoarca fie in vizita, fie pentru totdeauna.
( NewsIn.)
Seful statului a renuntat la vapoare din motive de sanatate preferand sa vanda gogosi romanilor care s-au saturat de bunastarea si calitatea vietii pe Dambovita.
De fapt, ne confruntam cu paradoxul politic romanesc: dublul limbaj - intern si extern, dublul standard, dublul sistem de valori, dublul inteles, dublul discurs, dublul adevar. Dedublare pana in cele mai mici amanunte ale atitudinilor si comportamentelor.Daca guvernarea Tariceanu este atat de proasta(departe de a fi perfecta) precum peroreaza Basescu de 3 ani si PD de un an, de ce in Romania este atat de bine incat romanii din strainatate ar trebui sa se intoarca acasa?Daca avem o crestere economica ce dureaza de 6 ani - adica din 2002, guvernarea Nastase, de ce avem discursul despre "catastrofala Romanie" cu care suntem agresati si panicati mediatic, cu obstinatie?Indiferent de care parte a nenorocitei de baricade pro-anti Basescu ne-am situa, paradoxul ce razbate din cuvantarea presedintelui denota falsitatea argumentelor cu care iese pe sticla televizoarelor.In Romania nu e dezastru, dar oricand ar putea deveni.In Romania veniturile sunt mici, dar si productivitatea muncii e pe masura.In Romania sunt taxe si impozite mari si multe, dar si cheltuielile pe cersetoria sociala escaladeaza adeseori bunul simt.In Romania lucrurile evolueaza lent, prea lent, dar si noi ne dam foarte greu jos din pat.In Romania se fura cam mult, dar si noi ii transformam pe pungasi in haiduci, daca nu suntem noi victimele.In Romania Justitia nu este doar oarba, ci si schioapa, dar bazinul de selectie e reprezentat tot de romanul asemenea noua.Daca ne-am privi in fiecare dimineata intr-o oglinda normala si nu in oglinda din basmul cu Alba ca Zapada, parca ne-ar fi un pic mai multa rusine de noi insine.
Basescu confunda Cotroceniul cu Romania cenusie, in curind le va sugera si romanilor din Elvetia, USA sau de aiurea sa se intoarca acasa! In '97 la NY l-am intrebat pe Constantinescu ce perspective ptr. viitor ofera Romania romanilor care ar intentiona sa se repatrieze...mi-a raspuns sec dar sincer :"Deocamdata , niciuna, stati linistiti ,poate peste cateva zeci de ani ". L-am ascultat !

No comments :