Wednesday, March 19, 2008

"In numele Statului Roman va cer iertare"


Traian Basescu a convins inca odata audienta prezentand victimelor revoltei din 15 noiembrie '87 ,scuze, in numele Statului Roman pentru atrocitatile comise de regimul comunist.Mult mai usor din punct de vedere lingvistic decat mesajul transmis anterior rromilor , in limba lor nativa, decorati de seful statului pentru suferintele din perioada pogromului.Daca mesajul prezidential ar fi inceput cu : "In numele meu personal si al Autoritatilor Statului Roman ", efectul si doza de credibilitate ar fi fost cu totul diferite, si perceput ca atare in randul celor condamnati sa suporte o alta demonstratie de ipocrizie ieftina cu care de altfel Traian Basescu si-a drogat audienta dealungul existentei sale politice .Din recuzita prezidentiala au lipsit insa , premeditat sau nu, medaliile si ordinele cu rang inalt. In mod cert, astfel de merite sunt accesibile, in logica D-lui Basescu, numai post mortem. Eroii Brasovului nu au motive sa sufere ci dimpotriva , sa se simta mandri si curati ca nu au facut parte din jucariile electorale ale unui presedinte jucator. Un alt aspect esential care merita mentionat este sfiala prezidentiala, impreuna cu eschivele de la condamnarea fatisa a organelor de represiune, executanti diabolici ai crimelor sistemului comunist: securitatea .De cand calca in picioare bisericile si manastirile patriei intr-o foame nebuna de voturi, a invatat regula si o respecta cu strasnicie.Pentru a te putea lepada de satana trebuie sa fii supus in prealabil unui proces de exorcizare , lustrat si impartasit . Basescu prefera formula vitala "mucles". Daca staff-ul sfetnicilor prezidentiali ar fi conceput mesajul dominati de un minim coeficient de inteligenta , cu siguranta ar fi fost mult mai usor vandabil elctoratului , pentru ca in fapt , excesul exhibitionist caracteristic D-lui Basescu, nu s-a vrut a fi decat un meeting electoral mascat .Tot mascati au participat alaturi de carmaciul de serviciu, vizibil marcati de suferintele brasovenilor , membrii marcanti PD, si PLD, remorca neomolgoata a acestuia Cu lacrimi in ochi, Traian Basescu a reamintit audientei atrocitatile si suferintele cu care regimului criminal comunist a ingenucheat temporar rascoala brasovenilor , scanteia care a generat inceputul sfarsitului bolsevismului romanesc.
Brasovenii si familiile lor , maltratati de securitate si aruncati in inchisori sau clinici de psihiatrie. Victima deopotriva, Traian Basescu, pedepsit de catre acelasi sistem criminal ,degradat la functia de sef de agentie maritima comerciala. Exilat fara drept de apel , la Anvers.Firesc si demn ar fi fost daca presedintele in exercitiu si-ar fi cerut scuze in nume personal pentru serviciile aduse sistemului opresiv comunist , in primul rand. Scuze pentru ca a profitat din plin de avantajele regimului pe care azi il infiereaza cu jumatate de gura si privirea incrucisata.Scuze pentru ca a mintit cu dezinvoltura cu care numai un personaj de talia sa ne putea minti , de la inceputul carierei sale politice. Impins si promovat de catre serviciile secrete comuniste.Devenind unul dintre cele mai performante produse al acestora. Infestat de un machiavelism sintetic Traian Basescu a doborat recordul lui Ion Iliescu in competitia dezbinarii nationale.
Scuze pentru promovarea incompetentei nonvalorilor si a obraznicaturilor semidocte in administrarea Romaniei , scuze pentru propulsarea si protejarea Monicai Macovei in functia de Ministru al Justitiei, care si-a inceput razboiul impotriva coruptiei improprietarindu-se pe sine si transformarea DNA in politie politica pentru a satisface poftele perverse din meniul Cotrocenilor : compromiterea adversarilor politici.Scuze pentru refuzul de a construi un minim necesar de autostrada in perioada ministeriatului la transporturi si asfaltarea trimestriala a autostrazii Bucuresti-Pitesti in detrimentul bugetului de stat, dar in folosul firmelor atasate intereselor personale basesciene.Scuze pentru injurii si abjectii repetate indreptate impotriva jurnalistilor, Parlamentului , Guvernului, aducand grave prejudicii imaginii Romaniei. Si de ce nu, pensionarilor, pentru opozitia fatisa impotriva majorarii pensiilor .Pentru aservirea marsava a Bisericii Ortodoxe Romane in scopuri neortodoxe.
Scuze pentru bulversarea scenei politice romanesti, tentativele reusite de anihilare completa sau partiala a partidelor istorice ,singurul sistem imunitar national capabil sa blocheze tentativa de confiscare si manipulare a scenei politice romanesti , plan conceput in avanpremiera loviturii de stat din decembrie 1989 si initiat imediat dupa executarea cuplului Ceausescu ,de catre agentii Kremlinului. Mimarea democratiei prin FSN ul salvator de neam , clonat ulterior in PSD si PD , intruchiparea travestiului politic cu misiunea clara de ocupare totala a polilor de stanga / dreapta si legitimarea acestora in structurile politice europene . Hartuirea programata dintre PD si PSD un spectacol tragi-comic de proasta calitate strategica cu intrarea gratuita.Actele principale , referendumul pentru suspendarea Presedintelui, opozitia mascata , "Agentul Geoana si motiunea de centura ", n-au fost decat jocuri programate pentru imaginea in descompunere a personajului principal,Traian Basescu in umbra caruia supravietuisc ombilical PD si PLD doua grupuri de interese, inspide politic sortite dezintegrarii in eventualitatea probabila a esecului carmaciului suprem .
Ne aflam doar la cativa pasi de o noua eroare pe care din inconstienta sau exces de naivitate o putem legifera prin vointa noastra "populara ". Sunt convins ca putem mai mult decat strategii D-lui Basescu pot sa anticipeze , sunt convins ca le putem dejuca planurile diabolice dezamorsand arsenalul pe care l-au plantat in subconstientul national si in sistemele de soft contractate de Biroul Electoral Central. Suntem la inceputul unei perioade electorale de uzura si lunga durata , Europarlamentarele din 25 noiembrie, localele din primavara pe care primarul care este , Adriean Videanu spera sa le castige plantand bordurile proprii pe nervii bucurestenilor exasperati de asfaltarile Goldenblitzilor prezidentiali. Si parlamentarele uninominale(cu sau fara referendumul iubirilor prezidentiale ) din toamna lui 2008.Totul depinde de capacitatea noastra de a discerne si rationa inteligent .Avem ocazia sa demonstram ca nu suntem o masa de manevra la discretia unui aparat ultrasofisticat care de saizeci de ani lucreaza impotriva noastra si continua sa o faca cu succes, deocamdata, pentru ca le-am permis.

New York Magazin

No comments :