Friday, June 20, 2008

Razboiul celor doua roze

O alianta de conjunctura intre Traian Basescu si Gigi Becali ,devoaleaza disperarea cu care PDL-ul se incapataneaza sa-si mentina caninii adanc infipti bugetul Bucurestiului.Nu e usor sa te trezesti peste noapte legat la stalpul infamiei cand timp de opt ani ai jonglat miliarde de euro .Primaria Capitalei cu Sorin Oprescu la butoane, si viceprimari cu talentul de combinator al lui Razvan Murgeanu ,va fi supusa unui asediu permanent din partea celor care azi formeaza, cu voia dvs., majoritatea decizionala.PNG-ul lui Becali si PDL-ul lui Basescu.
Spaga pe care PDL o pune la bataie pentru fratia de cruce in Consiliul General a fost deja negociata de Adriean Videanu si Becali astfel ,primaria Municipiului Bucuresti, si-ar fi dat acordul pentru un schimb de terenuri cu una dintre firmele latifundiarului.Dezvaluirile lui Ludovic Orban au inghetat pentru moment orice tranzactie intre cele doua parti implicate in conflict.Iar intrunirea Consiliului General de urgenta preferata de primarul in functie se va consuma sub conducerea noului primar. Cu doi viceprimari legati de interese transpartinice si finaciare, cu un consiliu majoritar ostil , Oprescu va trebuie sa-si sustina examenul de competenta in fata celor care l-au ales. Va fi un test greu de trecut in care Doctorul are doua optiuni , bisturiul sau esecul .


Sustinerea frenetica de care PDL ul s-a bucurat din partea liderului PNG ete motivata de sume cu multe zerouri.Poftele rechinilor nu pot fi stapanite usor, au simtit deja gustul sangelui si nu vor precupeti niciun efort pentru a-si mentine suprematia in tranzactiile imobiliare .Din gura presei aflam ca Gigi Becalia negociat deja cu Videanu o portiune impresionanta de teren in proximitatea Aeroportului Baneasa, rudele acestuia urmeaza sa primeasca mai multe loturi de teren disponibile in zone profitabile din Bucuresti. Sumele pe care Becali le-a cheltuit in campanie pentru Blaga, Murgeanu si PDL trebuiau intr-un fel sau altul recuperate, zecile de milioane de euro trebuie sa se intoarca inapoi sub salteaua "Razboinicului Luminii".Si cum nimeni nu investeste fara profit, PDL ul lui Basescu e obligat acum la masa verde sa cotizeze cu bratele adanc infipte in bugetul bucurestenilor.Cu siguranta nu e o problema pentru exponentii dreptatii si adevarului basescian, sunt profesionisti excelenti, la furaciuni.
Am totusi sentimentul ca "partida blondelor" matronata de Traian Basescu se va trezi in curand cu o mare problema : Incontrolabilul si nesatulul Becali.Sa-i vad atunci cand, cu talent si pricepere le va umple gurile cu carne popularul GIGI. Mariajul de azi se va transforma intr-o bomba cu efect intarziat , care va exploda probabil, in preajma alegerilor generale .
Echipa lui Oprescu nu a fost deocamdată bătută în cuie, urmând să fie stabilită după ce mandatul de primar va fi validat. Însă de menţionat ar fi faptul că şi viitorul viceprimar de la PD-L Răzvan Murgeanu este perceput deja ca un membru al echipei lui Oprescu. Întrebat cum va lucra primarul Oprescu cu viceprimarul Murgeanu, care vine de la un partid advers, Adrian Thies (el însuşi membru al PD-L) a explicat: “Răzvan Murgeanu va fi un ajutor foarte bun pentru Sorin Oprescu, ne cunoaştem de mult şi suntem prieteni”.


2 comments :

Anonymous said...

Ce-as putea sa comentez la faza.asta? Ca-mi e mila de Murgeanu, il termina astia? Dar cand l-am auzit ca-l ameninta pe Killy, nu mi-a mai fost mila.

Sorin Oprescu e baiat destept, joaca bine pana acum. Dar e inca foarte devreme.

Roxana Iordache

Anonymous said...

S-a lansat moda sezonului în politică: roşu-oranj.

Vanghelie şi Murgeanu au bătut palma la Capitală - alianţă PSD-PD-L=FSN.

Oprescu a vrut viceprimar liberal, dar FSN îi va da doi viceprimari de-aceeaşi mamă.

Se pare că Becali iese de papagal la faza-asta:)