Saturday, August 16, 2008

Un guvern responsabil ar rezilia contractul cu megaexcrocheria BECHTEL

"Vosganian: Bechtel nu a construit un kilometru de autostradă deşi a primit banii ceruţi"

Americanii de la Bechtel s-au plâns încă din 2003, de când s-a semnat contractul pentru această autostradă, că nu au suficienţi bani pentru a lucra. Între timp, contractul s-a renegociat, termenul de finalizare a drumului a fost prelungit, iar banii pentru primii 25 de kilometri au fost viraţi de către stat: peste 400 de milioane de euro. Rezultatul, nici un kilometru de autostradă nu a fost asfaltat, fără o explicaţie concretă.
În acest caz, termenul de finalizare va fi probabil amânat. La fel s-a întâmplat şi cu autostrada spre munte, menită să-i scutească pe şoferi de calvarul ambuteiajelor de pe DN1. Nici cei care merg spre mare nu sunt mai fericiţi. Tronsonul Cernavodă - Constanţa nu este gata, ceea ce transformă drumul spre litoral într-un calvar.
Ministrul Transporturilor recunoaşte că suntem într-o întârziere semnificativă în dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar spune că birocraţia şi exproprierile greoaie pun beţe în roate. Pe hârtie, sunt în pregătire 1.319 kilometri de autostradă, iar în execuţie sunt alţi 263 de kilometri. Planurile ministerului sunt mai mult decât ambiţioase. Până în 2013, vom avea gata 1.943 de kilometri de autostradă.
Dupa declaratiile si imaginatia ministrului Orban avem toate sansele ca in 2015 sa putem calatori cu numai 200 euro , pe Marte.

sursa: ziare.ro

1 comment :

Anonymous said...

Din pacate, contractul asta a fost facut in asa fel, incit nu sa nu poata fi reziliat. :(