Wednesday, December 10, 2008

Guvernatorul de Illinois arestat de FBI


Rod Blagojevici (Democrat) Guvernatorul statului Illinois a fost aresatat de catre agentii FBI, ieri dimineata in jurul orelor 6.00. Dupa Guvernatorul statului New York, Elliot Spitzer, alt democrat a carui platforma electorala s-a axat pe "lupta anticoruptie" si integritate, aflat si el in ancheta pentru acte de coruptie si solicitarea de servicii sexuale acoperite din bani publici. Blagojevici ingroasa randurile democratilor puscariabili.
Campanie electorala s-a incheiat de curand, Nancy Pelosi si Hillary Clinton n-au apucat sa-si traga rasuflarea dupa cursa in care s-au angajat , impreuna cu Barack Obama si intreg Partidul Democrat, sa curete Washingtonul de coruptie si sa impuna mai multa disciplina in polititca americana. Iata ca la scurt timp dupa alegeri, Guvernatorul de Illinois, un suporter inflacarat al lui Obama , conecatat la caracatita politico-financiara din Chicago, partener de afaceri cu Tony Rezko, un individ aflat sub investigatia autoritatilor federale, omul care a contribuit enorm la evolutia extrem de rapida a Presedintelui nou ales in cercurile politice din Illinois , propulsandu-l apoi spre Casa Alba.
Image: Barack Obama, Rod Blagojevich
Declaratiile liderilor democrati, inclusiv cele ale lui Barack Obama au ramas la nivelul unor dezavuari evazive. Procurorul general Patrick Fitzgerald a emis un mandat de arestare pentru Tod Blagojevici , acuzat de coruptie si legaturi cu lumea interlopa din Chicago, unul dintre capetele de acuzare stipulate in rechizitoriul sustinut si cu declaratii ale primei doamne de Illinois, Patricia Blagojevich, il reprezinta aranjamentele pentru vanzarea postului de senator de Illinois al lui Barack Hussein Obama ramas vacant dupa alegerile prezidentiale din 4 noiembrie. Relatia presedintelui ales cu Blagojevici este de notorietate desi, Obama a negat ieri orice asociere cu acest individ. Conform constitutiei guvernatorul numeste la libera alegere un inlocuitor al postului liber ramas in senat. Analistii considera insa prea "timpurie"(Whistle Blower?!) actiunea autoritatilor federale care daca ar fi continuat sa-l urmareasca pe Blagojevici ar fi intrat mult mai adanc in detaliile coruptiei si nume de rezonanta si importanta majora ar fi iesit la suprafata Graba cu care Fitzgerald a actionat poate fi interpretata ca anihilarea din fasa a unui posibil Armagedon politic intr-o America din ce in ce mai tulbure. In alta ordine de idei, Procurorul General a anuntat ca ancheta va fi de durata si nume importante vor iesi la suprafata. Partidul Democrat American abia ajuns "in corpore" la putere debuteaza cu secvente dramatice. Cei care au votat in masa cu stanga , vor avea , mai curand decat se asteptau, sentimentul amaraciunii si al inselaciunii.Un gust similar il vor avea si romanii care au preferat un FSN largit format din surogatele socialist-populare , condus de la centru de "arbitrul" fara fluier, Traian Basescu prin marioneta Stolojan.



1 comment :

Anonymous said...

Pare a fi mai complicat http://www.youtube.com/watch?v=2RHhmIHJ444&eurl=http://cryptogon.com/

Oricum, dupa scripturile convorbirilor telefonice nu prea parea atins de o reverenta deosebita fata de Obama. Partea cu functii in board-uri pentru consoarta ii traseaza ferm originile familiei...