Tuesday, March 10, 2009

Antonescu si Tariceanu isi recalculeaza sansele


Ieri seara cele doua tabere din PNL si-au masurat fortele si potentialul , echipa lui Antonescu bazandu-se deocamdata pe aproximativ 65% din numarul delegatilor la congres si au decis sa atace frontal infiintarea functiei de prim vice presedinte care ar urma sa-i revina lui Ludovic Orban, cea de secretar general lui Radu Stroe.Din calculele de pina acum , formula castigatoare la Congres ar fi :
Crin Antonescu -Presedinte ; Ludovic Orban - Prim Vicepresedinte; Radu Stroe - Secretar general.Dan Radu Rusanu, Norica Nicolai si mai nou Mihai Voicu ,tintesc functiile de vicepresedinti
in echipa lui Antonescu.

Tariceanu nu are deocamdata niciun contracandidat pentru Radu Stroe, la functia de secretar general al partidului. El ar fi insa de acord cu infiintarea functiei de prim vicepresedinte , miza pentru care il va arunca in lupta pe Teodor Melescanu, incercand prin aceasta mutare sa-l contracareze pe Ludovic Orban. Dan Motreanu a refuzat oferta lui Tariceanu, optand pentru un loc mai accesibil de vicepresedinte . Semnal clar ca apropiaţii lui Anton joaca la doua capete pentru a nu risca prea mult daca rezultatul votului va avantaja echipa lui Anonescu.
Tariceanu a incercat sa-l "mituiasca" pe Crin Antonescu oferindu-i functia de prim-vicepresedinte si candidatura la Cotroceni in schimbul retragerii din cursa pentru sefia partidului. Acesta a declinat oferta.
Antonescu a afirmat ca a mai primit din partea lui Calin Popescu Tariceanu, o propunere de alt gen mai demult, în cadrul unei discutii private, dar a mentionat ca nu doreste sa discute despre acest lucru.

Cu zece zile inainte de congres, 25 de filiale, printre care Timiş, Prahova, Hunedoara, Braşov şi Damboviţa, si-au declarat susţinerea pentru Crin Antonescu. Cinci organizatii sunt nehotarate, iar celelalte, în jur de 14, il sustin pe Tariceanu . Conform cifrelor vehiculate in interiorul PNL, fostul prim-ministru ar aduna cam 410 voturi, iar Antonescu, 835.

9 comments :

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Dar infiintati, fratilor, zeci de (prim) vicepresedinti si secretari, ca nu costa bani, lasati-i sa se simta bine, gadilati-le orgoliul, ce atata tevatura inutila?!:)))

Marius Mina said...

@Roxana-Probabil rigiditatea lui Tariceanu, in rest nu vad nicio obiectie.

Anonymous said...

Il "rupe" Orban pe Mele, Motreanu e de viitor, sper sa ramana si Tariceanu in conducere iar congresul asta sa nu insemne sfarsitul pentru el.

Anonymous said...

In pnl trebuie sa se schimbe ceva. Castigarea presedintiei de catre Crin este de departe cel mai bun lucru care se poate intampla. In iarna Crin va candida cu siguranta la presedintia Romaniei cu sanse sigure de izbanda.

Anonymous said...

Eu, sincer l-as fi preferat pe Orban care nu e inflexibil si inclinat pe stanga precum Crin. Nu e insa tot atat de "zbatarnic" si "bun de gura". Dar oricare din ei e mai bun decat Tariceanu care daca nu [Citeste] pleaca din fruntea PNL, PNL o ia pe urma PNTCD, ceea ce nu ar fi deloc bine.Ce are bun Crin. Nu pare a fi implicat in afaceri cu miros de gaz, nu pare a avea "datorii" la Patriciu, chiar daca se pare ca Patriciu il sprijina. E foarte dedicat ideii de liberalism pe care a sustinut-o si o sustine.E taios, acid, caustic si toxic uneori. Are personalitate si nu cred ca PNL-ul va vorbi pe mai multe voci sub conducerea lui. Dar nu are canal de comunicare cu oamenii, nu a dovedit eficienta decat "in lupta", nu a prezentat niciodata " o idee "pentru Romania si romani". Nu cred ca va gasi limbajul potrivit sa-si cucereasca electoratul. Liberalii in general, in public sunt stangaci, joaca prost rolul de "populari" chiar daca spun povesti cu "Amiaza Imparat".

Anonymous said...

Antonescu trebuie sa castige presedintia PNL ptr a fi readuce PNL-ului coerenta de care are nevoie. Poate cu ocazia asta Crin va candida si la pres. Romaniei cu sanse foarte mari sa castige.

Anonymous said...

Asta-i caracterul adevaratului Tariceanu.Daca din interes si-a renegat tatal vitreg,desconsiderand-o astfel pe mama lui, nu mai are chiar niciun respect.E un vanzator de suflete

Anonymous said...

Vesti bune despre campania lui Crin!

TARICEANU, USOR CATRE FARAS!

Congresul extraordinar al liberalilor se apropie, iar semnalele venite din teritoriu arata ca se vrea o schimbare la nivelul conducerii partidului. Cu doar doua saptamani inainte de alegeri, 25 de filiale, printre care Timis, Prahova, Hunedoara, Brasov si Dambovita, si-au declarat sustinerea pentru Crin Antonescu. Cinci organizatii sunt nehotarate, iar celelalte, in jur de 14, sunt alaturi de Tariceanu. Conform unor calcule, fostul prim-ministru ar aduna cam 410 voturi, iar Antonescu, 835. (Libertatea)


http://stiri.rol.ro/content/view/212241/4/

Marius Mina said...

In seara asta la Sinteza Zilei-ora 21.30 (Antena 3)- Duel liberal : Crin Antonescu - Calin Tariceanu