Tuesday, August 4, 2009

Are si ANI penalii ei




Motivele pentru care Traian Basescu instaleaza in functii "cheie" oameni santajabili sunt clare , providentialul isi alege mereu slujitori cu un statut penal mai incarcat decat cel al camarilei prezidentiale pentru a controla tot ce misca in justitie , procuratura, DNA sau ANI. Despre serviciile secrete vom discuta in episioadele viitoare. Cătălin Macovei ,Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate si secretarul general al acesteia, Horia Georgescu sunt cercetati de DNA. Primul pentru fals in declaratii, infractiune pedepsita de art.292 Cod Penal iar al doilea are mai multe dosare penale. Cercetatii penal se plang presei ca nu au fost înştiinţaţi despre eventualele verificări pe care procurorii anticorupţie le fac în ceea ce-i priveşte.

“Conform Codului de procedură penală , organele judiciare au obligaţia să-l încunoştinţeze, de îndată şi mai înainte de a-l audia, pe învinuit sau pe inculpat despre fapta pentru care este cercetat, încadrarea juridică a acesteia şi să-i asigure posibilitatea pregătirii şi exercitării apărării. Până în prezent, nici preşedintele Agenţiei, nici secretarul general nu au fost înştiinţaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la faptul că au vreo calitate procesuală“, precizează ANI într-un comunicat de presa. Nu contest strategia lor de aparare, chiar au perfecta dreptate – juridic vorbind, numai ca aceasta este justitia creata de ei si iata cum au inceput sa cada “victime” din interior! A inceput lupta intre sisteme, intre membrii castelor, lupta pentru ciolane mai mari etc. Romanul e caracterizat de occidentali si nu numai ca fiind cautator de glorie personala si nu de glorie nationala, primeaza intotdeauna individualismul si nu unitatea, interesul general.

Finalul comunicatului: “în urma verificării celor sesizate, unele dintre instituţiile competente au finalizat şi transmis, până în prezent, atât Agenţiei Naţionale de Integritate, cât şi Consiliului Naţional de Integritate rapoartele de control, care infirmau toate acuzaţiile“

În legătură cu acuzaţiile aduse celor doi şefi ai instituţiei, Macovei şi Georgescu, ANI informează că, la începutul anului 2009, doi foşti angajaţi ai ANI “au înaintat Consiliului Naţional de Integritate, organizaţiilor non-guvernamentale, mass-media, cât şi instituţiilor statului (Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Administraţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice), plângeri cu privire la activitatea desfăşurată de către preşedintele şi secretarul general al ANI“.

Horia Georgescu, secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), este cercetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală pentru abuz în serviciu, in dosarul penal nr. 6357/P/2009, aflat in faza actelor premergătoare la Secţia 1 de Poliţie din Bucureşti si avand ca obiect plângerea lui Burciu Fănel Nicolae împotriva lui Georgescu Horia sub aspectul săvârşirii de către cel din urmă a infracţiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, prevăzută de articolul 247 din Codul Penal.
Cum a obtinut Horia Georgescu 3 apartamente in cateva luni? (aici)
Integritatea averii familiei Georgescu (aici)
Cum facea ingerinta in dosarele solutionate si achizitiona bunuri si servicii supraevaluate (aici)
Biroul de Presă al DNA declara ca "niciunul dintre cei doi nu are calitatea de învinuit sau inculpat în vreun dosar al procurorilor anticorupţie."

Dl Fanel Burciu este fost inspector al Agentiei Nationale de Integritate este cercetat de politisti sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1 sub acuzatia de inselaciune. Fanel Burciu, fostul sef al Sectiei 25 de Politie, s-a angajat la ANI prezentand acte medicale care aratau ca este apt de munca. In urma unor verificari ulterioare, Comisia de Disciplina a ANI a descoperit ca, de fapt, Burciu iesise la pensie din MAI cu gradul II de invaliditate.
Conform art. 28 litera b din Legea 179/2004, invaliditatea de gradul II este caracterizata prin “pierderea totala a capacitatii de munca, cu posibilitatea invalidului de a se autoservi fara ajutorul altei persoane”.

Potrivit Casei de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor, Fanel Burciu “nu este supus revizuirii medicale periodice”. Cu alte cuvinte, fostul ofiter de politie ramane permanent cu acest grad de invaliditate, fara posibilitate de a se reveni asupra sa.”

Articole similare:

Secretarul general al ANI este acuzat de ingerinta in solutionarea dosarelor


2 comments :

Anonymous said...

A devenit ''trendy'' sa fi anchetat de DNA.
Cred ca in curand ''relatiile'' cu parchetul au sa devina conditie obligatorie pentru ocuparea unor functii publice !

Marius Mina said...

@vlad, cred ca va deveni o conditie de baza ptr ocupantii functiilor publice , daca Basescu mai ramane la Cotroceni