Thursday, August 20, 2009

Mircea Basescu , Armagedon cu armament si tehnica militara


UPDATE
: Traian Băsescu a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "regretă că un membru al familiei sale este acţionar al unei firme cu activităţi legate de domeniul militar"."Să ştiţi că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez"

In emisiunea "Biz Bazar" a fost prezentat ieri un aspect picant din activitatea a familiei Basescu si afacerile sale in-directe cu institutii ale statului Roman.In materialul filmat cu camera ascunsa de reporterii ziarului Bursa, Mircea Basescu neaga orice legatura cu firma Defence Security & Intelligence , insa datele problemei indica practic rolul de paravan jucat de acesta intr-o societate comerciala din care mai fac parte si generali rezervisti . In ciclul combinatiilor familiei prezidentiale , se devoaleaza o caracatita cu implicatii de o gravitate extrema. Voi reveni cu amanunte.

Update:
Preşedintele Traian Băsescu - şeful CSAT, Mircea Băsescu - afaceri în industria de apărare şi securitate

O agenţie de turism din Ilfov s-a transformat peste noapte într-o posibilă platformă pentru una dintre cele mai mari afaceri din România: modernizarea Armatei Române
Reprezentanţii unor mari companii americane, unde activează chiar foşti comandanţi NATO din Europa şi foşti ofiţeri US Army, s-au asociat într-o companie cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, dar şi cu generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, locţiitor al şefului Departamentului de Armament din Ministerul Apărării, şi cu Aurel Cazacu, fostul şef al Romtehnica şi preşedinte Romarm, cel care a negociat scandaloasa afacere a fregatelor britanice .( Articolul complet in Bursa)

Fratele lui Traian Băsescu, implicat în afacerea fregatelor de 500 milioane euro?

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, şi-a făcut firmă de tehnică militară. El s-a asociat cu fostul şef al Departamentului de Armament din Armată şi cu fiica lui Aurel Cazacu, fostul preşedinte al Romarm. În timp ce fratele lui Traian Băsescu neagă informaţiile, dovedite de acte, Aurel Cazacu recunoaşte că firma va avea pe viitor contracte cu armata.

Firma nou înfiinţată are trei asociaţi. Mircea Băsescu, cu un procent de 30%, generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, fost locţiitor al departamentului arme din MAPN şi Maria Cazacu, fiica directorului de la înzestrarea Armatei, Aurel Cazacu.

Asociarea a apărut la Registrul Comerţului după câteva zile de la expoziţia de tehnică militară navală de la ziua Marinei. Atunci, Mircea Băsescu a apărut alături de Aurel Cazacu şi reprezentanţii unor companii străine din domeniul militar.

Întrebat de această asociere, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu susţine că nu are absolut nicio legătură cu această afacere. "La toate drăciile mă pricep, dar la armată nu" spune fratele preşedintelui.

De cealaltă parte, Aurel Cazacu, omul care acum câţiva ani a semnat contractul de 120 de milioane de lire sterline pentru achiziţia celor două fregate britanice, ştie şi de implicarea lui Mircea Băsescu în afacere, dar nu vede nici o problemă în asta.

Intrarea lui Mircea Băsescu în anturajul unor oameni de afaceri din industria de apărare este cel puţin surprinzătoare, mai ales că acesta este domeniul coordonat de şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării - Traian Băsescu. În plus, armata trebuie să modernizeze fregatele cumpărate prin semnătura lui Aurel Cazacu, iar contractul aduce 500 de milioane de euro în conturile câştigătorului. (antena 3 .ro)

No comments :