Thursday, August 6, 2009

Liviu Dragnea, suspectat ca a blocat ancheta diplomelor false


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si adjunctul sefului IPJ Teleorman, comisarul Emil Florian Stanimir, sunt suspectati ca au protejat universitatile care au emis 15.000 de diplome false.
Cei doi au recunoscut ca au urmat cursurile institutiilor de invatamant superior "Alexandru Ghica" si "Europa Ecor", dar au negat implicarea in blocarea anchetei, informeaza Romania Libera.
Scandalul diplomelor de licenta false, declansat in luna martie, a ajuns pe masa procurorilor DNA in urma controalelor riguroase dispuse in universitati.
In martie 2009, DGIPI a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 in legatura cu eliberarea a 15.000 de diplome de licenta, de catre mai multe universitati de stat unor studenti la facultati neacreditate.
Cele doua facultati sunt din Alexandria, "Alexandru Ghica" si "Europa Ecor", facultati care incepand din 2006 au intrat in procedura de lichidare, nefiind acreditate.
Rectorii universitatilor, impreuna cu mai multi complici, au fabricat, pe banda rulanta, dosarele de absolvire ale unor studenti, iar ulterior, prin intermediul relatiilor pe care cei doi le aveau si in schimbul unor sume de ordinul miilor de euro, ei au cumparat licente atat de la universitati de stat, cat si de la universitati particulare acreditate.
Ancheta penala in acest scandal a fost blocata la inceputul lunii iunie 2009, imediat dupa ce au fost identificati posesorii fiselor matricole de la cele doua institutii de invatamant, sustin surse judiciare, citate de Romania libera.

"Pentru blocarea dosarului s-au facut presiuni atat politice - in special pe linia PSD -, cat si la nivelul conducerii Ministerului de Interne si a Inspectoratului General al Politiei. La nivelul nostru de la Teleorman, cel insarcinat sa faca identificarile posesorilor de diplome false a fost seful nostru, comisarul Stanimir, care are chiar el o astfel de diploma suspecta. Va dati seama ca noi nu am mai avut voie sa continuam ancheta de atunci", sustin surse din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Teleorman.

Heeloo România punct com

2 comments :

aventoro said...

sunt multi bani in joc, totul e posibil

tony said...

Lasa-l in pace!Roxanei ii place de el!