Friday, August 7, 2009

PD-L ataca Eximbank


Pe Surse vin vesti ca partidul D-lui Basescu si D-nei Udrea se pregateste sa atace frontal resursele prin Eximbank
La ultima şedinţă de guvern PD-L a cerut suplimentarea numărului de membri în CA la Eximbank (banca de investiţii a României). Motivul? PD-L are nevoie de acces la resurse din ce în ce mai mult pentru a-şi mulţumi clientela politică, clientelă care la rândul ei să cotizeze la partid (zilele viitoare vin şi cu exemple concrete).
In acest moment PSD şi PD-L au câte 8 reprezentanţi în CA al Eximbank conform algoritmului şi înţelegerilor politice. Acum PD-L vrea să rupă echilibrul şi a propus mărirea numărului de membri ai CA cu încă două persoane (evident de la PD-L). PSD nu a fost de acord. Degeaba... Emil Boc a semnat HG-ul şi prin urmare propunerea a fost aprobată - acum PSD are 8 iar PD-L are 10 - Egalitate, nu?
Nu se cunosc încă numele pentru care au fost create noile poziţii în CA-ul Eximbank, dar HG va apărea în aceste zile în Monitorul Oficial.

2 comments :

Anonymous said...

Sunt, vorba ta, 'stransi cu USA' rau de tot si au inceput sa aiba comportament specific valurilor de lacuste sau de sobolani.
Diferenta fundamentala, daca ne raportam la guvernanti, este ca in cazul unui asemenea fenomen natural sfarsitul daunatorilor ar fi inecul in Marea Neagra si nu ingrasatul pana peste poate !

Marius Mina said...

@Vlad, orice ar face n-au cum s-o scoata la mal.