Wednesday, September 9, 2009

Iliescu sare la gatul lui Mircea Geoana

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a sărit din nou la gîtul lui Mircea Geoană. După ce săptămâna trecută îi reproşa acestuia lipsa de femitate în relaţia cu omologul Boc, Iliescu le-a cerut miercuri colegilor de partid să explice public de ce au acceptat ca Guvernul să îşi asume răspunderea în Parlament pe nişte legi făcute "în pripă, sub presiune". Liderul social-democrat a precizat că le-a transmis colegilor din Comitetul Strategic al PSD să exprime public "delimitarea" partidului faţă de procedura asumării răspunderii Guvernului în Parlament pe cele trei pachete de legi şi să explice de ce au acceptat această metodă de adoptare în prag de alegeri prezidenţiale.Iliescu a oferit singur şi răspunsul la propria întrebare: "Ca să nu se rupă căruţa în drum, pentru că e o perioadă dificilă".

"În interesul cui este această lansare a Guvernului într-o aventură pentru care o să plătească, pentru că lumea o să îi judece, inclusiv PSD îşi asumă din acest punct de vedere o răspundere.Se vede şi din calitatea materialelor primite că au fost făcute în pripă, sub presiune ", a criticat Iliescu conţinutul textelor respectivelor proiecte de lege, citând şi obiecţiile formulate ieri de către Consiliul Legislativ. Liderul social-democrat a mai susţinut că PSD ar fi fost avantajat politic dacă nu mai rămânea la guvernare.
"Din punct de vedere al interesului politic, PSD ar fi fost interesat să nu mai rămână la o asemenea guvernare, care nu manifestă responsabilitatea necesară. (...) Ca să înţeleagă lumea că o face numai datorită conjuncturii date, pentru că ar fi fost periculos pentru ţară să avem acum o ruptură a guvernării"
Antena 3 .ro

2 comments :

Manu said...

Conflictul dintre Iliescu si Mircea Geaoana continua chiar si pe timpul campaniei electorale.Aripa din PSD cu liderul incontestabil Ion Iliescu o sa sustina pe Sorin Oprescu.

Marius Mina said...

Manu, era si normal sa se intample asa..crezi ca Iliescu n-a mirosit jocul la dublu al lui Geoana in favoarea lui Basescu? E clara pentru multi...