Wednesday, November 11, 2009

Antonescu Presedinte- Johannis Prim Ministru

Crin Antonescu, a tras, pe nepusă masă, marți, o fugă pînă la Klaus Iohannis, la Sibiu, unde cei doi au avut o discuție de vreo trei sferturi de ceas. La ieșirea din sediul primăriei, amîndoi au declarat presei, la unison, că ”au discutat politică”, fără a da alte detalii. Inpolitics a aflat, însă, amănunte de culise despre misterioasa discuție. Concret, Crin Antonescu a mers la Johannis cu o propunere și, totodată, o rugmăminte: aceea ca primarul Sibiului să își ia concediu în ultimele 10 zile de campanie și să bată țara, umăr la umăr cu Antonescu, pentru a da un mesaj de unitate și forță, către electorat. Potrivit calculelor strategilor liberali, implicarea directă a lui Iohannis în campania lui Crin i-ar putea aduce acestuia voturile necesare pentru a-i asigura desprinderea decisivă de Geoană – cei doi fiind umăr la umăr în sondajele reale – și a intra în turul doi, alături de Băsescu. Vizavi de răspunsul lui Iohannis, informațiile sunt oarecum contradictorii: surse din mediul politic susțin că primarul Sibiului a refuzat, politicos, propunerea, afirmînd că vrea să își păstreze statutul de independent pe care l-a avut pînă acum, în timp ce surse liberale afirmă că, dimpotrivă, răspunsul acestuia a fost pozitiv și că ”pe Geoană și Băsescu îi așteaptă niște surprize mari”. Lucru care, oricum, se va clarifica în zilele următoare, funcție de prezența sau absența lui Iohannis din preajma echipei de campanie a PNL.
În egală măsură, trebuie spus, propunerea lui Crin se vrea o contrapondere la blatul pe care, după multe opinii, l-au aranjat Geoană și Băsescu pentru a intra cot la cot în turul doi. Pe această linie s-ar înscrie o altă informație fierbinte, anume că marți, liderii a 4 institute de cercetări sociologice de la noi au făcut o înțelegere pentru ca, în ultima parte a campaniei, să prezinte date aproape identice – punînd capăt marilor diferențe de pînă acum – pe primele două locuri urmînd să fie plasați Băsescu și Geoană, la o distanță tot mai mare de Antonescu și Oprescu, pentru a demoraliza electoratele ultimilor doi și a crea impresia că finala Băsescu-Geoană este inevitabilă. (Inpolitics)

6 comments :

dramoleta said...

Nu ar strica sa se implice Johannis in campania lui Antonescu. Vom vedea...

offtopic

aici tot tu esti, sau altcineva semneaza cu numele tau? :)

haluci-nation.blogspot.com

Marius Mina said...

@Dramo- si eu sper

Eu sunt peste tot , sa le dam dureri de cap

alex.dumitrascu said...

Sambata 14 noiembrie, orele 11.00 la biserica SF. Tereza din soseaua Oltenitei este comemorarea domnului Corneliu Coposu.

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala said...

http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/11/cu-cine-ar-vota-corneliu-coposu.html
Cu cine ar vota astazi Corneliu Coposu?

Marius Mina said...

Cu cine va vota si Ion Diaconescu, "cu Crin Antonescu, e cel mai bun"

Unknown said...

Chiar asa E CEL MAI BUN! Pacat ca cei care l-au sustinut in turul 1 acum urla "comunism,tradare" exact ca in "o scrisoare pierduta"...

"Tradare sa fie daca o cer interesele partidului, dar s-o stim si noi" sau "eu cu cine votez"?

Johannis premier e cea mai buna alegere din cate opiuni avem (sau n-avem).

Sincer imi place foarte mult blogul tau!Mult succes!