Sunday, November 15, 2009

Procurorul Nastasiu: Udrea şi Stolojan implicaţi în spionaj economic

Guvernul a adoptat un memorandum prin care îşi “arată disponibilitatea” de a acorda o garanţie de stat în valoare de 330 milioane de euro pentru patronii rusi ai Rafo Oneşti în vederea realizării planului investiţional şi a lanţului petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim, a anunţat premierul Emil Boc. Garantia a fost aprobata la propunerea sefului statului . Apropos D-le Basescu, de ce a fost Geoana la Moscova ?

In urma cu un an dezvoltam un sensibil pentru camarila prezidentiala in care Elena Udrea, Theodor Stolojan , Vasile Blaga, sprijiniti logistic de "jurnalistul" Bogdan Chireac , erau implicati in jocuri economice cu persoane suspectate de apartenenta la serviciile secrete moscovite.Tranzactiile se desfasurau sub directa supraveghere si coordonare a Cotrocenilor, entitate participativa in afacerile cu profituri de miliarde
Astazi, fostul procuror Ciprian Nastasiu devoaleaza o serie de fapte care , inntr-o tara normala, ar fi trebuit sa arunce in aer un important segment din clasa noastra politica , in frunte cu seful statului .Justitia romana in buna parte blat cu actiunile criminale ale celor implicati .Pina cand vom fi obligati sa suportam talharia pe fata a clanului mafiot aflat astazi in centrul de putere al Romaniei?.Pina cand mai putem accepta tacit starea de haos generalizat conceputa expres de factorii responsabili ai institutiilor statului roman , in umbra caruia este devalizata cu o violenta neintalnita pihna acum ,natiunea romana. Pina cand?
Dezvăluirile fostului procuror Nastasiu nu se limitează doar la cazul Hayssam. El face o radiografie şi asupra dosarului de spionaj în care au fost arestaţi şi apoi eliberaţi cetăţenii străini acuzaţi de spionaj economic. Pe scurt, fostul magistrat spune că anumite grupuri economice ruseşti ar fi dorit acapararea pieţei energetice româneşti.
Operaţiunile de spionaj vizau obţinerea unui avantaj în extinderea centralei de la Cernavodă, precum şi favorizarea Marco Group. Vadim Benyatov, unul dintre cei arestaţi în dosarul de spionaj, lucra pentru Marco Group, o companie ce părea a fi olandeză, dar care era controlată de la Moscova de magnatul rus-israelian Vitali Maschitskiy.

"Nu am fost socaţi să descoperim în timpul supravegherii ruşilor asociaţi cu Marco Group, că aceştia păreau că lucrează îndeaproape cu persoane bine conectate din punct de vedere politic. Pe baza probelor adunate de DIICOT, factorii de decizie din România care ajutau Marco Group să îşi atingă obiectivele, erau Theodor Stolojan, fost consilier prezidenţial pe probleme economice şi financiare, Attila Verestoy, senator UDMR, Bogdan Chireac, jurnalist, consilier de imagine al grupului Marco, şeful reţelei de sprijin şi culegere de informaţii din mediul politic, economic, care lucrau în favoarea grupului rusesc; Elena Udrea, fost consilier de stat şi şef al Cancelariei Prezidenţiale, agent de influenţă al grupului Marco, aflată în subordonarea şi coordonarea operativă directă a lui Bogdan Chireac; Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, om de afaceri, agent de influenţă al grupului aflat în subordonarea operativă a lui Bogdan Chireac", a declarat fostul procuror DIICOT.(Jurnalul National)

Articole similare

Bogdan Chireac, deontologul subventionat

Chireac , Macovei , SIE si diversiuni cu morti si vii


1 comment :

Anonymous said...

DOMNULE MINA VA TRIMIT DOCUMENTELE INCRIMINATOARE !
ANUNT
IMPORTANA DEOSEBITA
DOMNULE ROSCA STANESCU

BLOGUL DUMNEAVOASTRA A FOST ATACAT. TOATE DOCUMENTELE DIN
ARTIVOLUL DE MAI JOS AU FOST STERSE. DIN FERICIRE AU AJUNS LA TIMP
UNDE TREBUE.
VA ROG DESCHIDETI O ANCHETA.
ZILELE IN LIBERTATE A PRESEDINTELUI INCA IN FUNCTIE A ROMANIEI , TRAIAN BASESCU SUNT NUMARATE.
DE DATA ACEASTA NU E SCAPARE. DAMBOVITA SI HUDSON RIVER SUNT RAURU DUFERITE SI CA MARIME CAT SI CA ADANCIME.
ROBERT HORVATH http://devanewyork.blogspot.com/

SENZATIONAL
ARESTAREA LUI BASESCU INEVITABILA.
FOSTUL DIRECTOR AL AEROPORTULUI OTOPENI INVITAT IN USA

ROBERT HORVATH ; Question : Why was neccesary to send Viktor Bout one of his lieutenants to travel at Bucharest ?
His business link with Romanian Governement in periode 1996-1999 was colonel Gigel BRATILOVEANU/ ROMTEHNICA. When his business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost hundred flights with destination DRCongo, Angola, Iran, Liberia,Sudan, Rwanda etc. Now Mr. Bratiloveanu is in charge like comercial representative of Romanian Ambassy at Moskaw. He gave to V. Bout the memory stick with the price of Romanian surface-to-air missile systems for FARC guerrilas.
http://moscova.mae.ro/index.php...
If you don`t know about the longtime connection between Viktor Bout and Romanian Governement, I invite you to take a look on the documents of page :
http://www.myspace.com/val2002
http://www.monitor.co.ug/artman/publish/news/...
Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.
http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasil...
http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasil...
http://i230.photobucket.com/albums/ee82/vasil...
- BASESCU MINISTRUL TRANSPORTURILOR CUNOSTEA TRANSPORTUL ILEGAL DE ARME
-EXPORTUL DE RACHETE CARE POT DOBARA AVIOANE SI HELICOPTERE A ARMATEI AMERICANE CATRE TERORISTI ( FARC )- 60 DE ANI INCHISOARE CONFORM LEGISLATIEI USA.
- BRATILOVEANU LA ANUNTAT PE BOUT SA NU VINA LA BUCURESTI ( PENTRU CA VA ARESTAT ) LA ORDINUL LUI BASESCU.
CONCLUZIE
VASILESCU VA FI INVITAT CAT DE CURAND IN USA SA DEA DECLARATII.
DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/ SI CAUTATI
ARTICOLUL FUNDAMENTAL "Inchisoare pe viata pentru Traian Basescu "

Robert Horvath USA site :www.devagallery.com blog : http://devanewyork.blogspot.com