Monday, March 22, 2010

Jurnalistul Mile Carpinisan ne-a parasit pentru o lume mai buna

Mile Cărpenişan, internat vineri la Timişoara în stare de gravă, a încetat din viaţă, astăzi, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, ca urmare a unui stop cardiac. Cărpenişan a fost transportat la spital săptămâna trecută, din cauza unei septicemii suferite ca urmare a infectării unui furuncul. Dumnezeu sa te aiba in pace Mile !

6 comments :

SimP said...

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Sa-i fie sufletul linistit.
Condoleante familiei greu incercate. You're in my prayers.

Toni said...
This comment has been removed by the author.
Neyia said...

Dumnezeu sa-l ierte ! Odihneasca-se in pace !!!

Anonymous said...

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA ! RH

REVIN LA O IDEIE FIXA.
INFILTRAREA LUI VLADIMIR TISMANEANU LA EUROPA LIBERA.
ESTE ANUL I98I ANUL IN CARE CEAUSESCU ATACA FRONTAL EUROPA LIBERA. “Marele arhitect”, numele de cod al lui Nicolae Ceausescu, ordona lichidarea ziaristilor si colaboratorilor de la Europa Libera. 700 de ofiteri de securitate primesc misiunea sa aduca la tacere vocile cele mai critice la adresa regimului. Mor, unul dupa altul, in cativa ani, patru directori ai postului: Petru Bunescu, Noel Bernard, Radu Gorun si Vlad Georgescu. Ziaristii Cornel Chiriac si Emil Georgescu sunt injunghiati. Carlos Sacalul este unul dintre cei mai cunoscuti teroristi, aproximativ 20 de persoane pierzându-si viata în atentatele organizate de el în perioada 1973-1984 în mai multe tari.Printre actiunile lui Carlos, se numara si atentatul cu bomba, din 28 februarie 1981, de la postul de radio „Europa Libera“ din Munchen, la comanda lui Nicolae Ceausescu,
Pe langa bombe si asasinate se infiltreaza Europa Libera.
O fisa a Se­cu­ri­tatii, spune ca Vladimir a plecat din Romania in noiembrie 1981 cu ajutorul UM 0617, Directia a II-a a Securitatii, Con­tra­spionaj economic. Este absolut evident ca acesta a activat ca ofiter sub acoperire in momentul plecarii.
Ajuns cu mama sa în Franţa vorbeşte la Europa Libera împotriva dictatorului Ceauşescu şi a familiei sale. În curând acţiunea de înfiltrare intră pe linia moartă. Cererea sa de azil politic în Franta este respinsă ca şi cea de intrare în SUA . Intrând în filajul serviciului francez şi a celui american agentul Volodea se ascunde sau călătoreşte în vestul european cu un pasaport romanesc pe care scria Republica Socialista Romania, timp de 4 ani. In tot acest timp viza ai este reinoita cu regularitate timp in toata aceasta perioada. Cu alte cuvinte pentru ceilalti colaborarea la Europa Libera insemna crima si inalta tradare dar pentru Tismaneanu insemna prelungirea vizei "pentru eternitate ". Oare cat timp societatea romaneasca va accepta aproape de varful statului un sobolan rosu , un spion cu nume sovietic adevarat Vladymir Tismanetky ?
Robert Horvath Deva ziarist SUA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Teo Negura said...

Dumnezeu sa-l ierte, e mare pacat ca ne-amintim de valori doar cand le pierdem, inconstienti, printre degete rasfirate de ignoranta…

Anonymous said...

A fost departe până acum de casă
Şi-a înfăptuit datoria de bărbat în armată,
Acolo cu putere a răbdat tot ce a fost
Însă acum degeaba, căci n-are rost.
Crucea martor de acum mereu îi va fi
Şi tot timpul cu atenţie î-l va păzi,
Va rămâne nu mai ea în beznă cu pământul
Şi-i va ţine dos când va bate vântul.